Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NO DOBRA a dlaczego większy ma mniejsza moc a do dowodu jaka moc jest bita i do agencji 

Opublikowano

Tej większej czcionki nie mogłeś zrobić? Wszystko masz opisane jak krowie na rowie na stronie www New Hollanda

Do dowodu masz wbija moc maksymalna a do agencji ta z dowodu. W praktyce wygląda to tak, że musisz poprosić dilera o wyjaśnienie mocy znamionowe i maksymalnej. Poszukaj bo zamieściłem przykład tutaj w temacie. 

Opublikowano

no dobra ale czym się różni moc znamionowa emp iso  od mocy znamionowej iso

i maksymalna moc Epm iso od maksymalna moc 

Opublikowano

Do dowodu jest wbita chyba ta większa moc, ale producent daje pismo do agencji że moc która jest dostępna w każdym momencie to moc znamionowa, czyli w przypadku T7.175 140km.

Opublikowano

sumek666 kolego byłem na tej stronie ale tego nie widziałem dzięki za linka 

nobeq czyli do agencji będzie on z mocą 140 km 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, RaphaelAgro napisał:

MC-ki mają chyba dobrą opinie..

W listopadzie miałem oferty na JD 6105MC  od dwóch dilerów JD. ceny bez negocjacji jakie przesłali 1-275 tys netto, 2-281 tys netto. + ładowacz 603R 23tys

- Przekładnia PowrQuad Plus 24/24 
- Amortyzowana oś przednia TLS
- Tylny TUZ o maksymalny udźwig na hakach 5300 kg
- Automatyczny stabilizator wieszaka
- 3 pary mechanicznych gniazd hydrauliki
- WOM 540/540E/1000
- Mechanicznie amortyzowana kabina
- Pneumatycznie amortyzowane siedzisko
- Klimatyzacja
- Komplet świateł roboczych
- Wycieraczka/spryskiwacz tylnej szyby
- Automatyczny zaczep transportowy
- Pneumatyczny układy hamulcowy przyczepy 2 obwodowy
- Rozmiary opon 420/70/R24, 520/70/R38
- Pakiet przygotowania do ładowacza
- Przednie błotniki skrętne
- Poszerzenia błotników tylnych 
- Elementy sterujące WOM-u i układu zawieszenia narzędzi zainstalowane na zderzaku

MC/RC nie mają amortyzacji kabiny. Nie ma takiej opcji. Cenowo niestety tak to mniej więcej wygląda. Może jeszcze w tej cenie byś przedni tuz wyrwał.

Możesz zapytać do dopłatę do 6115MC - 6105 MC i 6115MC i tak nie są w promocji, a dopłata według katalogu jest groszowa, a oprócz większej mocy dojdą ci wzmocnione osie i większe DMC. Jednak 6120M będzie najprawdopodobniej w tej samej cenie... a nawet może z kilka tys. zł tańszy. Tyle u tego modelu silnik 4,5l ma już 2 turbosprężarki - w przyszłości może to być trochę kłopotliwe, bo już z pojedynczą turbosprężarką o zmiennej geometrii łopatek JD miało problemy wraz z układem sterującym jej łopatkami. Niby teraz jest wszystko ok, ale jak ten układ będzie jakości ciągnika serii 5R, to będzie dramat.

Od MF w cenie dobrze wyposażonego 6120M można dostać 6712S w nie najgorszym (ale jednak słabszym) wyposażeniu, 1 prosta turbosprężarka, silnik o pojemności skokowej 4,9l, wtryskiwacze chyba są Bosch-a (na pewno w silniku 4,4l) a nie Denso jak u JD, większy rozstaw osi, lepszy tylny tuz, większe DMC. Skrzynia Dyna 4 i Dyna 6 jest bardziej zaawansowana od PQ/AQ, to jest odpowiednik CQ u JD, ale w razie problemów w przyszłości jest do ogranięcia za jeszcze akceptowalną cenę.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

przygotowanie pod ładowacz + stoll fz30

To były ceny przesłane przez dwóch różnych dilerów JD, do obydwu mam podobny dystans lecz w przeciwne strony.. Juz przed targowaniem była różnica 6 tys między nimi więc napewno jeszcze by coś urwał. Szczegóły specyfikacji mają z 6 stron, wiec wklejiłem mniej więcej z zapytania. Dopłata do 6115MC około 10 tys według dilera. Amortyzację kabiny widziałem w RC na Bednarach czy jest w MC nie dopytalem. 

Wiem że za kwotę jaką mogę przeznaczyć na zakup mógłbym mieć większy gabarytowo (np T6 125 wycenili mi na 259 bez tura w podobnej specyfikacji jak T5), niestety potrzebny jest bardziej kompaktowy z turem, ogranicza mnie wysokoś bram 2,75 max 2,80 i miejsce do manewrowania.  

Edytowane przez RaphaelAgro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mechaniczna amortyzacja w serii 6M jest wyraźnie widoczna (sprężyny). U 6MC takiego rozwiązania ani też przypominającego amortyzację kabiny - nie znalazłem. W niemieckim konfiguratorze 6MC/RC też nie ma takiej opcji - w przeciwieństwie do serii 6M/6R. Dealer też mi w ubiegłym roku mówił, że nie ma amortyzacji kabiny dla serii 6MC/RC. Chyba że pod sam koniec roku coś się zmieniło, ale... to wtedy i w germańskim konfiguratorze powinna wtedy być taka opcja.

Około 40 tys. zł netto to pewnie trzeba położyć u każdej zachodniej marki za podstawowy ładowacz (nie licząc ewentualnie F1), jak u NH też tak jest, a ktoś napisał na poprzedniej stronie że i u NH tak jest. U JD i MF jest podobnie - około 38-40 tys. netto.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Witam mam ofertę od dilera 112 tyś zł brutto za model T4.75s mam pytanie do znawców marki bo to jest silnik trzy cylindrowy o mocy 75 km czy poradzi on sobie z agregatem siewnym z poznaniakiem zamontowany bedzie też ładowacz czołowy z agromaszu w cenie 13 tyś zł brutto dodam ze ciągnik nie będzie dużo eksploatowany i czy nie lepiej by było kupić np. 4 cylindrowego farmtraca czy ursusa c380 tylko róznica w cenie to około 17 tyś zł a ciągnik dużo nie bedzie pracował bo nie mam dużej ilości pola

Opublikowano
12 godzin temu, maniek20 napisał:

PANOWIE NIECH MI KTOŚ W KONICU POWIE JAK JEST Z TĄ MOCĄ ILE MA KONI T7 165 I 175 BO NA TYCH BROSZURACH CUDA PISZĄ ŻE MA 121-165 ,114-155 O CO TU DO HOLERY CHODZI ILE ONY MAJĄ NAPRAWDE I KTÓRA MOC JEST LICZONA DO AGENCJI 

Ja mam New Hollanda T6 145 wnioskowałem o ciągnik w przedziale 110-120 km i to przeszło bo choć w dowodzie jest wbite 96kw (125km chyba) to dostałem pismo z Płocka że to jest moc chwilowa. 

Opublikowano
12 minut temu, LUKASIU1983 napisał:

Ja mam New Hollanda T6 145 wnioskowałem o ciągnik w przedziale 110-120 km i to przeszło bo choć w dowodzie jest wbite 96kw (125km chyba) to dostałem pismo z Płocka że to jest moc chwilowa. 

Moc znamionowa dla modelu t 6 145 wynosi 116 km i to jest wartość która jest istotna dla arimir.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek15h napisał:

Moc znamionowa dla modelu t 6 145 wynosi 116 km i to jest wartość która jest istotna dla arimir.

Tak tylko w agencji musisz potwierdzić moc dowodem rejestracyjnym a tam jest większa moc , mi chodziło tylko o to że bez tego pisma żadna osoba z agencji nie zaakceptuje tego ciągnika ( jeżeli ktoś miał we wniosku 116 km)

Opublikowano
3 godziny temu, LUKASIU1983 napisał:

na ile ha 

Opublikowano
Dnia 3.01.2019 o 20:41, Pioagri napisał:

Nh t6 155 DC skrzynia 40 eco z automatyka zmiany biegów, miękki przód i kabiną, przedni tuz oryginalny, opony 600 /480 vederstein, 4 pary hydrauliki mechaniczne, dźwignia command grip, podłokietnik, fotel delux obrotowy z ruchomym zaglówkiem, system start stop, tempomat, skórzana kierownica i dywanik, oświetlenie LED średnie, lusterka elektryczne podgrzewane, automatyczne stabilizatory podnośnika, udźwig 7864kg, chyba wszystko wpisałem.... Czeka na mnie na placu. Stary rocznik ale maszyna nowa spełniająca aktualne normy spalin. Przebieg zerowy. Obciąznik 1t na przedni tuz w cenie. Cena 268 tys netto

CLAAS ARION 610 ( 6 cylindrów) 135 mocy znamionowej, amortyzacja osi i kabiny, przedni tuz, skrzynia 24x24 HEXASHIFT z automatyka zmiany biegow, tylne auto stabilizatory ramion podnośnika, koła 650 /540 CENA 320 TYS NETTO

PRZY OPONACH 600/480 CENA 310 NETTO 

I CO TU WYBRAĆ? Gospodarstwo ciągle się powiększa aktualny areal to 52 ha. Produkcja tylko roślinna. Ciągnik jako główny do gospodarstwa do pomocy jest case jx 90.

Ktos coś doradzi? Dodam że na ciągnik w ramach PROW mam 270 tys czyli kupując claas Arion muszę dołożyć 100 % że swoich 

za 260-70 tys masz NH T7.165S z przednim tuzem i miękką ośką.

19 godzin temu, maniek20 napisał:

PANOWIE NIECH MI KTOŚ W KONICU POWIE JAK JEST Z TĄ MOCĄ ILE MA KONI T7 165 I 175 BO NA TYCH BROSZURACH CUDA PISZĄ ŻE MA 121-165 ,114-155 O CO TU DO HOLERY CHODZI ILE ONY MAJĄ NAPRAWDE I KTÓRA MOC JEST LICZONA DO AGENCJI 

W dowodach rejestracyjnych mma tak:

NH T7.165 S - 121 kW/165 KM

a T7.190 - 129 kW/176 KM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v