Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie ,dlaczego firmy produkujące traktory ,maszyny ,śor ,nawozy nie zwiększają produkcji nie tną ciągle kosztów aby ,,zwiększać efekt skali"  nie obniżają cen tylko ciągle to wmawia się chłopom by tak robili

Opublikowano

Tak czytam i czytam i ceny rosną i rosną co tu k**wa tak zdrożało te elementy (czas produkcji ) Reklama ....że  traktory blisko po 50 % zdrożały w przeciagu paru lat... porażka 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtaso napisał:

Taniej nie będzie. Inflacja to raz, a po drugie lepiej sprzedać mniej na większej marży. Za to płodów rolnych inflacja nie dotyczy i ,,trzeba zwiększać skale''. Pozdrawiam 

Sorry za OT ale skali nie zwiększysz bo teraz przez OSN dyktują Ci ile azotu możesz dać...

Edytowane przez alvaroalvaro78
literówka
Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

no właśnie ,dlaczego firmy produkujące traktory ,maszyny ,śor ,nawozy nie zwiększają produkcji nie tną ciągle kosztów aby ,,zwiększać efekt skali"  nie obniżają cen tylko ciągle to wmawia się chłopom by tak robili

Bo rolnik jest na końcu,, łańcucha pokarmowego;

Opublikowano
3 godziny temu, alvaroalvaro78 napisał:

Sorry za OT ale skali nie zwiększysz bo teraz przez OSN dyktują Ci ile azotu możesz dać...

Masz rację, ale za przeproszeniem gacie możemy niżej ściągnąć... Tzn koszty obniżać 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, slonju77 napisał:

Bo rolnik jest na końcu,, łańcucha pokarmowego;

mylisz się, na początku jest plankton czyli rolnik a na końcu drapieżniki czyli producenci maszyn

• Haha 1
Opublikowano
19 godzin temu, adam0122 napisał:

Każdy wie, że zejść mogą, a gadka przedstawiciela wygląda mniej więcej tak: "Panie bierz Pan, bo od nowego roku tylko w górę, ruszy modernizacja i do jesieni się Pan na ciągnik nie doczeka. Rabat, no wie Pan już się troszkę napociłem, żeby cenę zrobić Panu dobrą, spróbuje jeszcze coś wskórać, ale to muszę zadzwonić do swojego szefa czy wyrazi zgodę na dodatkowe kilka punktów procentowych rabatu." Dodam, że to ciągnika będę dobierał jeszcze przedni ładowacz, to za to sobie liczą ok. 35-45 tys. netto (bodajże za stolla). W NH proponowałem, żeby mi wycenili Xtreme 3 bodajże, to mi ładna Pani powiedziała, że z tym ładowaczem NH t6 nie sprzedają bo ogranicza on skręt w tym modelu - nie wiem czy to prawda.

To co diler case przedstawia jako cenę wyjściową pomnóż x 0,55 i wtedy wychodzi cena realna do jakiej diler pozwoli zejść przy twardych negocjacjach. Tak powiedział mi znajomy który pracował jako przedstawiciel case.

Opublikowano

To zależy od modelu. Wiem bo też kiedyś sprzedawałem. W jednym upust jest 50 % a w innym może być 40%. I to co pół roku się zmienia. Więc tak prosto nie policzysz. 

Opublikowano
28 minut temu, damiank33 napisał:

z tym claasem to bym się zastanawiał bo  niestety w domaradzu mają słaby serwis i jak coś jest nie tak z maszyną to trzeba od razu walić pisma i wydzwaniać o skubańce opóźniają wszystko aby tylko gwarancja się skończyła a jak przychodzi co do czego to za bardzo się nie znają

Skąd masz taką wiedzę na temat Agromaszu masz jakąś maszynę od nich?Z jakich okolic Podkarpacia jesteś?

Opublikowano
27 minut temu, damiank33 napisał:

Tak mam od nich ciągnik axosa 320 z 2015r. Przy kupnie większego braliśmy pod uwagę Ariona 630 Cis i niby  zapewniali że tamten kierownik serwisu został zmieniony i już ponoć trochę inaczej działają ale ostatecznie wybraliśmy inną markę. Jak kilka miesięcy temu chciałem kupić do tego ciągnika katalog części to powiedzieli że nie sprzedają bo powinienem wezwać serwis (ciągnik już po gwarancji)

To wiarygodny jesteś ze swoją opinią :). Też odnoszę wrażenie że naciągają na serwis ,przegląd serwisowy wymuszają już przy 100 godzinach i mówią ze to tylko mała kwota 2500 zł. Biorę pod uwagę zakup ariona 440 lub 510 podobają mi się, lecz duża ilość niepochlebnych opinii daje do myślenia i rozważam też inne marki.Napisz na jaka markę zdecydowałeś się rezygnując z claasa. Jak użytkuje się axos czy sporo z nim kłopotów czy w miarę bezawaryjny?

Opublikowano (edytowane)

co do serwisu to wszyscy kroją ale mi za niego coś ponad 2000 chcieli skasować a to mały traktor 86km no i wszystkie marki mają pierwszy obowiązkowy przegląd na 100godzin. Axos był kupiony do prac lekkich - opryski i nawozy a dopiero teraz udało się kupić do niego opryskiwacz to się opierdzielał. Zgłaszaliśmy że czasem jakby pompa była za słaba bo lubi przerywać kierownica podczas obrotu ale niby ten typ tak ma, teraz trochę inaczej byśmy do tego podeszli. Ale ogólnie te ciągniki claasa wydają się ciekawe i mi się podobają ale opinie są różne na ich temat. Większych problemów z nim nie mieliśmy i tak jesteśmy zadowoleni bo udało się kupić ciągnik 4 cyl bez DPF do takich lekkich prac. Teraz zdecydowaliśmy się kupić Valtre t144A.
Przy kupnie warto ustalić sobie cene za pierwszy przegląd na umowie żeby nie było niespodzianek bo jak kupowaliśmy axosa to przedstawiciel wciskał nam że do 1000zł się zamknie a na fakturze było ponad 2 tys to wtedy był niesmak

Edytowane przez damiank33
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, damiank33 napisał:

co do serwisu to wszyscy kroją ale mi za niego coś ponad 2000 chcieli skasować a to mały traktor 86km no i wszystkie marki mają pierwszy obowiązkowy przegląd na 100godzin. Axos był kupiony do prac lekkich - opryski i nawozy a dopiero teraz udało się kupić do niego opryskiwacz to się opierdzielał. Zgłaszaliśmy że czasem jakby pompa była za słaba bo lubi przerywać kierownica podczas obrotu ale niby ten typ tak ma, teraz trochę inaczej byśmy do tego podeszli. Ale ogólnie te ciągniki claasa wydają się ciekawe i mi się podobają ale opinie są różne na ich temat. Większych problemów z nim nie mieliśmy i tak jesteśmy zadowoleni bo udało się kupić ciągnik 4 cyl bez DPF do takich lekkich prac. Teraz zdecydowaliśmy się kupić Valtre t144A.
Przy kupnie warto ustalić sobie cene za pierwszy przegląd na umowie żeby nie było niespodzianek bo jak kupowaliśmy axosa to przedstawiciel wciskał nam że do 1000zł się zamknie a na fakturze było ponad 2 tys to wtedy był niesmak

Dzięki za informacje ,zapewne  je wykorzystam .

Opublikowano

NH T6 145 SideWinder II(sztywny pad) -miękka oś ,przedni tuz ,skrzynia DC 23x23 40 km/h (w standardzie automatyka skrzyni) ,pompa 134 l/min,podnośnik tył 7800 kg,opony 420/520, 4 zawory hydrauliki zew.mechaniczne , błotniki dynamiczne cena z dnia 09.01.2019 -maszyna do zamówienia w fabryce, oczekiwanie około 3 m-ce, 260 tyś netto, kwota nie targowana.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v