Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy silnik 4,5 litra jest zaawansowany? Stary jak świat silnik z EGR,DPF i Adblue. FPT ma tylko i EGR i Adblue. 

Widzę, że jednak niektórzy muszą mieć swój autoportret na masce

Opublikowano

Chyba mię nie zrozumiałeś,   zmniejszanie pojemności na pewno nie wydłuża żywotności.  I jeszcze jedno nie obrażaj innych

A co do twojej wiadomości jestem od 5 lat właścicielem nh  t7.200  i nie jestem z niego zadowolony  bo nie jest to typowy koń roboczy (ciągnik bardzo miękki  ) 

Opublikowano

Jak bym zaczął wypisywać wszystkie awarie to bym do rana tu siedział. Najfajniejsza awaria to wyrwala sie szpilka z glowicy silnika ( mechanik powiedzial ze szpilki z sera zrobione )Fakt ciągnik dużo pracuje bo ma już 4600 godzin  no ale czy 10000h dotrzyma to wątpię 

Opublikowano

Może JD bardzo dobrze się sprzedaje, ale tak naprawdę ta marka skończyła się na serii xx20. Jak dla mnie seria M to nic ciekawego. Nie twierdzę, że NH jest lepszy, ale patrząc na dzisiejsze ceny nijak ma to się do jakości - cena kosmos a materiały z gównolitu...

Opublikowano

Tylko jd 6095 jest gabarytowo mniejszym ciagnikiem cos jak T4 dawne czy teraz t5.unity czy Steyr Kompakt wiec to przemawia za NH, jak porownywalem 4 lata temu NH t5,95 a zerora proxime power 100 to proxa byla ciezsza i ciut dluzsza😉

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, SZKOPSSON napisał:

Tylko jd 6095 jest gabarytowo mniejszym ciagnikiem cos jak T4 dawne czy teraz t5.unity czy Steyr Kompakt wiec to przemawia za NH, jak porownywalem 4 lata temu NH t5,95 a zerora proxime power 100 to proxa byla ciezsza i ciut dluzsza😉

Jd 6095 jak t 4 ? Zastanów się zanim palniesz takie glupstwo

• Like 2
Opublikowano
SZKOPSSON napisał:

jd mc jest większy gabarytowo od steyra kompakta. Z mc można porównać t5 ec/multi.

Opublikowano
SZKOPSSON napisał:

Nie. Model 85 km kosztuje gdzies okolo 115 tys a tu 10 km wiecej i 30 tys roznicy 

za farmalla 85a trzeba było wyłożyć w kwietniu 2018r 130 netto. Ja nie wiem skąd ty takie ceny masz?

Opublikowano
piotreku1 napisał:

Jak bym zaczął wypisywać wszystkie awarie to bym do rana tu siedział. Najfajniejsza awaria to wyrwala sie szpilka z glowicy silnika ( mechanik powiedzial ze szpilki z sera zrobione )Fakt ciągnik dużo pracuje bo ma już 4600 godzin  no ale czy 10000h dotrzyma to wątpię 

Nikt nie spytał cię o awarie tylko z jakimi maszynami współpracuje że taki "miękki" niby jest

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

Spytał się   co mam na mysli piszac miękki? ?? Dlatego napisałem o awariach  i wyrwanej  szpilce z głowicy. Więc najpierw naucz się czytać.  Dopiero drugie pytanie było z jakimi maszynami współpracuje ze nie sprawdza się jako główny ! Odpowiem teraz  żebyś już się nie czepiał: pług kverneland 4 skibowy z pakomatem,  talerzowka 4 metry  agregat uprawowo siewny amazone 3m (aktywny z nabudowanym siewnikiem) 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, piotreku1 napisał:

Spytał się   co mam na mysli piszac miękki? ?? Dlatego napisałem o awariach  i wyrwanej  szpilce z głowicy. Więc najpierw naucz się czytać.  Dopiero drugie pytanie było z jakimi maszynami współpracuje ze nie sprawdza się jako główny ! Odpowiem teraz  żebyś już się nie czepiał: pług kverneland 4 skibowy z pakomatem,  talerzowka 4 metry  agregat uprawowo siewny amazone 3m (aktywny z nabudowanym siewnikiem) 

Jakoś nie chce mi się wierzyć w te opowieści że taki awaryjny i w ta szpilkę ....

Opublikowano
piotreku1 napisał:

6 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

Spokojnie nie musisz krzyczeć. Coś mi się nie chce wierzyć w te historie które tutaj opowiadasz.

Opublikowano

Możesz wierzyć albo nie nie mój problem . Ja 5 lat z nh przeżyłem i drugi raz już nie kupię nh  . Oczywiście to są  moje doswiadczenia z tym ciągnikiem inni mogą mieć o wiele lepsze i cenią ta markę no i całe szczęście po na jesień t7 będzie na sprzedaż  😉

Opublikowano (edytowane)

Na stronie deutz-fahr jest promocja na Deutz-Fahr 5090.4 G GS za 158 000 zł netto, w wyposażeniu moc 88KM, kabina z klimatyzacją, fotel pneumatyczny, fotelik pasażera, rewers z systemem Stop&Go, skrzynia biegów 20+20, 2 biegi powershfit, sterowanie na błotnikach, 2 prędkości WOM /ECO, 4 wyjścia hydrauliczne, elektroniczny podnośnik 4500kg, koła 16,9R34

Jaki byłby odpowiednik z NH bądź Case, i w jakiej cenie w takim wyposażeniu 

Edytowane przez przemek230591
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v