Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 17.05.2021 o 21:37, mlody9 napisał:

Ja na jesieni kupiłem Df 5090 .4D miał przepracowane 150mtg  cena normalna 168tys ja dałem 145tys , dwa pierwsze serwisy darmowe i jeszcze pneumatykę dołożyli za 50% ceny.

Jak ci sie on sprawuje?

Opublikowano
18 godzin temu, rolnik9 napisał:

Witam, odebrałem dziś swojego T7.165S. Chciałem zapytać czy dostajecie przy wydaniu ciągnika szczegółowy spis elementów wyposażenia (konfigurację ciągnika). Ja nie otrzymałem czegoś takiego i zastanawiam się czy naciskać aby mi to udostępnili ? Dodam, że jest to ciągnik brany z placu, którego osobiście nie konfigurowałem. Z góry dziękuję za odpowiedź

Podpisując umowę zakupu powinieneś mieć wszystko wypisane z wyposażenia, termin wpłaty zaliczki, okres gwarancji itp.

Opublikowano

Witam co powiecie o cenie 365000 netto za t 6 180 dynamic command pakiet deluxe ,miekka oś 3 kat.hamulce tarczowe  chłodzone olejem,zarządzanie obrotami silnika,auto wom,zintegrowany przedni tuz z systemem zarzadzania,4 wyjścia hydrauliczne na elektrozaworach,siłowniki tuz 90mm dolny zaczep polowy,górny automatyczny,fotel dynamic comfort,2 koguty,dodatkowe halogeny,lusterka elektryczne i podgrzewane,,przednie błotniki dynamiczne 480mm,pełne tylne błotniki,,zarzadzanie jazda na uwrociach,koła 600r38i480r28,wyświetlacz intellview 4 zintegrowany z podłokietnikiem,pompa 150l o zmiennym wydatku.?

Opublikowano
Dnia 2.06.2021 o 19:39, rolnik9 napisał:

Witam, odebrałem dziś swojego T7.165S. Chciałem zapytać czy dostajecie przy wydaniu ciągnika szczegółowy spis elementów wyposażenia (konfigurację ciągnika). Ja nie otrzymałem czegoś takiego i zastanawiam się czy naciskać aby mi to udostępnili ? Dodam, że jest to ciągnik brany z placu, którego osobiście nie konfigurowałem. Z góry dziękuję za odpowiedź

Ja brałem z placu to przy podpisaniu umowy całe wyposażenie było wyszczególnione

Opublikowano

Co może być przyczyną nie działającej klimatyzacji w Nh T5.85? Wczoraj włączyłem pierwszy raz i działała z kilka minut a później tylko nawiewało powietrze. Ciągnik ma 45 mth. 

• Confused 1
Opublikowano

Znowu coś?

2 godziny temu, maroko napisał:

Co może być przyczyną nie działającej klimatyzacji w Nh T5.85? Wczoraj włączyłem pierwszy raz i działała z kilka minut a później tylko nawiewało powietrze. Ciągnik ma 45 mth. 

A co z tym wyciekiem ze skrzyni? Coś go oszczędzasz chyba... U mnie w 2 tyg 33h zrobił. Nie oszczędzam ani klimy ani buta. Co ma wyjść niech wyjdzie lepiej teraz... Na razie lekkie zapocenie przy wyjściu odpowietrznika ze skrzyni i obudowa filtra powietrza jakoś koślawo zamontowana nie można odpiąć zatrzasku 

Opublikowano
maroko napisał:

kontrolka zielona świeci się przy włączniku? pod tym schowkiem na telefon są bezpieczniki sprawdź

Opublikowano

Ciągnik na gwarancji, wzywać serwis i nie tykać bezpieczników i innych. Raz że obsługa gwarancyjna to ich obowiązek a dwa żeby nie mieli czasami pretekstu że użytkownik sam coś majstrował

• Like 3
Opublikowano

Mało mth bo to ciągnik typowo do ciężkich prac a przyszedł na wiosnę to już mało co do roboty. Do oprysków nie wezmę bo szerokie ogumienie. Wyciek usunęli ale powietrza nadal nie trzyma w układzie. 

Opublikowano
Dnia 7.06.2021 o 10:29, maroko napisał:

Mało mth bo to ciągnik typowo do ciężkich prac a przyszedł na wiosnę to już mało co do roboty. Do oprysków nie wezmę bo szerokie ogumienie. Wyciek usunęli ale powietrza nadal nie trzyma w układzie. 

Jak klima przestała działać to na 80% przewód od sprężarki się rozszczelnił przy śrubce. Częsty przypadek w tych modelach podobno... 

Czy to normalne że T5 jeździ szybciej do tyłu niż do przodu? MW o 5 % na każdym przełożeniu 😂

Opublikowano

Leciał olej przekładniowy ale skąd dokładnie to nie dopytałem bo czasu mało akurat było. Jak przyjadą to zapytam jeszcze.

Jest nieszczelność klimatyzacji bo ta pierwsza od przodu chłodniczka jest w oleju od strony tego wentyla do napełniania czyli lewa strona chłodniczki jest brudna w oleju właściwie od góry do dołu. Ciężko wyczuć skąd leci. Włączyłem klimatyzację i nic nie ciekło. 

Opublikowano
Dnia 3.06.2021 o 11:02, Bolo3 napisał:

Ma ktoś wyceny NH t5 110 dynamic comand, steyr 110 cvt expert, case vestrum 110,case luxxum 110,steyr 4110multi, kubota M105GX? 

Steyr 4120 multi 270 tys. netto

Opublikowano

W jakim wyposażeniu ten multi? mi dzisiaj za 4100, pompa 80l z jedną sekcją elektryczną, amortyzacja osi i kabiny, ledowe oświetlenie powiedzieli 295 netto, niedługo zmieni się w nich silnik na 3,6l

Opublikowano
dawidpl napisał:

Dnia 7.06.2021 o 10:29, maroko napisał:

Jak klima przestała działać to na 80% przewód od sprężarki się rozszczelnił przy śrubce. Częsty przypadek w tych modelach podobno... 

Czy to normalne że T5 jeździ szybciej do tyłu niż do przodu? MW o 5 % na każdym przełożeniu 😂

tto niestety normalne, nawet w instrukcji są większe prędkości do tyłu. Szkoda, że nie na odwrót. 😐

maroko napisał:

Leciał olej przekładniowy ale skąd dokładnie to nie dopytałem bo czasu mało akurat było. Jak przyjadą to zapytam jeszcze.

Jest nieszczelność klimatyzacji bo ta pierwsza od przodu chłodniczka jest w oleju od strony tego wentyla do napełniania czyli lewa strona chłodniczki jest brudna w oleju właściwie od góry do dołu. Ciężko wyczuć skąd leci. Włączyłem klimatyzację i nic nie ciekło. 

sprawdź może czy przewód nie obciera o maske

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, tomek904 napisał:

mi dzisiaj też powiedział handlowiec New Hollanda że zmieniają się silniki i t5 utylity nie mogą zamawiać

oczywiście ma być adblue zamiast dpf

W T 5U  ma być ad blue? Ale chyba pojemność zostaje 3,4?

Wgl jak sprawują się te silniki? Bo w moim jest ciężko ruszyć z maszyną ale tak to już idzie. Ale ten niesmak pojemności pozostaje.. 4.5 l do takich mocy było by w sam raz...

Opublikowano
Dnia 10.06.2021 o 15:38, IGL napisał:

W jakim wyposażeniu ten multi? mi dzisiaj za 4100, pompa 80l z jedną sekcją elektryczną, amortyzacja osi i kabiny, ledowe oświetlenie powiedzieli 295 netto, niedługo zmieni się w nich silnik na 3,6l

S CONTROL 4 32x32 z autoshift, 540eco i100 eco na wałku, pompa 100l/min, 3 pary hydrauliki, tuz, oś amortyzowana, 8 reflektorów, silnik 3,4 litra

Opublikowano

Pytanie czy ktoś do t7/pumy dokładał przedni WOM gdy miał już ciągnik, jeśli tak to ile taka zabawa z nowym wyniesie??? Tuza ciągnik posiada fabrycznego.

Opublikowano
Dnia 24.06.2021 o 22:26, mtz55 napisał:

Pytanie czy ktoś do t7/pumy dokładał przedni WOM gdy miał już ciągnik, jeśli tak to ile taka zabawa z nowym wyniesie??? Tuza ciągnik posiada fabrycznego.

Licz kolo 12netto kompleksowo. Nie zapomnij wyciągnąć dodatkowej pary hydrauliki na przod,z tylu zrob na.przelotki i zawory.Swojego czasu sauter/zuidberg kosztowal 16,500netto tuz,wom,amortyzator i 2tys montaż 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v