Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jest inne wyjście. Podpinasz się pod tylne zawory. Zapewne masz 4 pary. 2 pary bierzesz na tura. Jak będziesz potrzebować więcej wyjść to po prostu zawór trójdrożny przestawiasz. Odcinasz tura i dajesz na tylne wyjścia. Sam dzoj to gdzieś 1000zł. 

CNH ma taki dzoj na którym są sekcje hydrauliki i zmiane kierunku jazdy? 

Tym dzojem idzie zmieniać kierunek jazdy?  numet case: 84208738

https://www.amazon.de/-/en/Original-Joystick-Case-IH/dp/B07MJP6JMD 

Wystarczy że odepne ten stary dzoj i włoże ten czy trzeba go odblokować w systemie ? 

Edytowane przez kibix
Opublikowano
2 godziny temu, bialy2005 napisał:

Tylko ten miedzyosiowy + joystick zaplacisz tyle co za ladowacz😀 jedna sekcja okolo 5 tys czyli x2 + joy 1600 orurowanie 15tys malo

O kurła to strasznie drogo mi się zdawało że międzyosiowy jest tańszy. 

Opublikowano

Kodowanie konieczne. Kolega pisal ze ma hydraulike mechaniczna wiec nie zalozy joya pod tylne zawory.

ENDURAK91 napisał:

2 godziny temu, bialy2005 napisał:

Tylko ten miedzyosiowy + joystick zaplacisz tyle co za ladowacz😀 jedna sekcja okolo 5 tys czyli x2 + joy 1600 orurowanie 15tys malo

O kurła to strasznie drogo mi się zdawało że międzyosiowy jest tańszy. 

sama plyta- sekcja kosztuje 3600 netto z rexrota bo w cnh to juz 4600netto ale zeby zbudowac rozdzielacz to jeszcze dochodza inne elementy, rurku, przewody, okablowanie

Ma ktos moze oferte na pume 150 cvx lub steyera impuls 150 cvt? kola 540 r30 i 650 r42, bez navi, 4 pary hydrauliki, tuz, oska, automatyczne stabilizatory, 16 led.

Opublikowano

Czyli tak jak wyzej pisałem.

Wpinasz się z tyłu w gniazda. 

węże zawory trojdrożne sam sobie policz.

joy pewnie koło 1,5tys z założeniem i zakodowaniem. W poniedziałek zadzwonie i zapytam się ile kosztuje ten lepszy dzoj razem z zakodowaniem. 

Opublikowano
20 minut temu, kibix napisał:

Czyli tak jak wyzej pisałem.

Wpinasz się z tyłu w gniazda. 

węże zawory trojdrożne sam sobie policz.

joy pewnie koło 1,5tys z założeniem i zakodowaniem. W poniedziałek zadzwonie i zapytam się ile kosztuje ten lepszy dzoj razem z zakodowaniem. 

O jakim joy mówisz?

Opublikowano

w cnh mozna miec w opcji joy na podlokietniku ktorym sterujesz hudraulika rownorzednie jak "klipsami" w podlokietniku na joysticu jest nawet 1 lub 3 przyciski dzieki ktorym mozna uzywac 3 sekcji lub przelaczac miedzy tylnymi zaworami a miedzyosiowymi. Masz fotke swojego podlokietnika?

Opublikowano

Zamówiłem ten Hydramet Xtreme 3 z tym joy na linki a teraz zastanawiam się czy nie zrezygnować i zamówić coś z elektro joy.

Ma ktoś z was ładowacz w T6 ze sterowaniem elektrohydraulicznym? Ile taki ładowacz o udźwigu 2500kg może kosztować?

Opublikowano

Ile wołają za xtreme 3? W tamtym roku 25 netto z montażem 

Opublikowano
1 godzinę temu, ENDURAK91 napisał:

Zamówiłem ten Hydramet Xtreme 3 z tym joy na linki a teraz zastanawiam się czy nie zrezygnować i zamówić coś z elektro joy.

Ma ktoś z was ładowacz w T6 ze sterowaniem elektrohydraulicznym? Ile taki ładowacz o udźwigu 2500kg może kosztować?

Do ciebie nic nie dociera.

Wersja pierwsza. na bogato

zawory międzyosiowe + dzoj koło 15 tys+cena tura

wersja druga, na biednie (ja tak mam)

zwory trojdrozne + weze + dzoj + kodowanie = mysle ze w 2,5 tys + cena tura (kwestia ile sam dzoj z zamontowaniem)

w warianicie drugim jak operujesz turem to masz zablokowane dwa tylnie pary. Jak ich potrzebujesz to przestawiasz 2 zawory i gotowe.

Ja mam wariant 2 i gdybym nie miał tylnej sruby hydraulicznej to praktycznie bym tych zaworów nie ruszał. 

Kiedyś nie było na dzoju zmiany kierunku. W tych nowych już widze że jest taka opcja. To jest właśnie ten lepszy "dzoj"

4 godziny temu, sumek666 napisał:

Olej to najlepiej wziąć z LSa. Tak mi serwisant gadał. 

Jak masz osobny rodzielacz to tak możesz robić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu987 napisał:

Ile wołają za xtreme 3? W tamtym roku 25 netto z montażem 

32 netto z montażem z szuflą wzmacnianą 2,4m, paleciak, amortyzacja

10 minut temu, kibix napisał:

Do ciebie nic nie dociera.

Wersja pierwsza. na bogato

zawory międzyosiowe + dzoj koło 15 tys+cena tura

wersja druga, na biednie (ja tak mam)

zwory trojdrozne + weze + dzoj + kodowanie = mysle ze w 2,5 tys + cena tura (kwestia ile sam dzoj z zamontowaniem)

w warianicie drugim jak operujesz turem to masz zablokowane dwa tylnie pary. Jak ich potrzebujesz to przestawiasz 2 zawory i gotowe.

Ja mam wariant 2 i gdybym nie miał tylnej sruby hydraulicznej to praktycznie bym tych zaworów nie ruszał. 

Kiedyś nie było na dzoju zmiany kierunku. W tych nowych już widze że jest taka opcja. To jest właśnie ten lepszy "dzoj"

Jak masz osobny rodzielacz to tak możesz robić. 

Chodziło mi czy może ktoś ma taki ładowacz o udźwigu 2500kg z fabrycznym joy elektro i ile taki ładowacz kosztuje.

Opublikowano

To są drogie rzeczy, mi przy konfiguracji Ariona 420 wyliczyli przygotowanie pod ładowacz zawory miedzyosiowe ehr chyba 13 tys + dżoj elektropilot 1600. To wszystko samo sterowanie. Ceny netto

Opublikowano

Case maxxum 125 multicontroler, przedni tuz z 1 parą chydrauliki, oś amortyzowana z hamulcami,kabina amortyzowana, skrzynia 24x24 50km/h, full led, opony michelin , epl, łącznik chydrauliczny ze sterowaniem z błotników, automatyka skrzyni i tam kilka pierdół... cena 370 tyś netto, co wy na to?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v