Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 znajomych też miało perełki od Niemca 818 vario z 2009 i 412 obaj po dość szybko się pozbyli, sporo wsadzili w rok i na horyzoncie też był ładny dokład. Jeden kupił nowego mf 7716 drugi t7. 

Sam kupiłem manitou z 2009 w 2017 wsadziłem w 2 lata grubo ponad 20k i dalej szrot jak nie siłownik to przewod to inna pier**la. Udało się na wymienić na nową z mgr i jest spokój. Także jak macie możliwość kupić nową maszynę w cenie gruzu to się nie zastanawiajcie. Przynajmniej takie moje zdanie 

• Like 2
Opublikowano
lukasz7604 napisał:

Wziąłem w 75km (NH T5.75) mocniejszą oś.

niema takiej możliwości, zobacz w mojej galerii jak wygląda piasta osi klasy 1.5HDty masz zwykłą oś klasy 1HD czyli standard

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Ja na tego Ariona się napatrzyłem i teraz wszystko do niego porównuję. 40tys droższy, ale to jest nic w porównaniu do skrzyni, silnika, kabiny, nie wspominając o wykonaniu. 

40 tyś droższy od czego?

Opublikowano

Ja z oryginalnym ładowaczem miałem wycenę ostateczna na 200tys netto początkiem roku. Felgi skręcane,tylne obciążniki,3para hydrauliki,kogut, pneumatyka a reszta standard bo praktycznie wszystko co potrzeba było. NH 7-9tys więcej z drobnymi różnicami i tam trzeba było dobrać wzmocnioną oś,EHR itp. nawet za malowanie ładowacza i amortyzację chcieli kasę.

Tylko nie wiem jakie marki opon by były

Opublikowano
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Mam td 5050 z 2012r pod turem z mokrym sprzeglem 6 tys godzin i poza filtrami, olejami zostala tylko wymieniona linka gazu nożnego w tym roku.

Pedro odr Ci robi czy firma? 

Od 10ha 100km powinno gładko przejść jeżeli nie masz innych młodych ciągników na siebie. 

Nie pisz maila tylko złóż aneks do umowy ze zmianą mocy ciągnika niewielkie zmiany np z 80 na 100 nie słyszałem żeby komuś ar odrzucila

To na pozarolniczą. Oni tam mają chyba jakąś swoją głupią granicę 85km bo nie jestem pierwszy, który wnioskował o większy, a kończy się na 85km. Zrobiliśmy za radą doradcy zmianę na 100km i maszyny większe zapotrzebowanie mocy 100-150km i też odrzucili "inwestycja nieuzasadniona ekonomicznie" wg nich to za duży i za drogi sprzęt na start.

31 minut temu, marluk napisał:

Na ile wycenili ci Ariona 410?

255 netto z FL100E na dzoju elektropilot. Sam ciągnik poniżej 215 będzie.

to co to za pozarolnicza działalność? u mnie za droższą głupote już przelali pierwszą rate a tu za taki ciągnik mały nie chcą?

Opublikowano

Napisz w temacie na pozarolniczą co i na co bierzesz, nie będziemy tu śmiecić. W sumie tak szczerze to mnie to nie dziwi, rolnik na pozarolniczą bierze ciągnik. Na kilometr to śmierdzi lewizną 🤣 i możliwe że dlatego tak piłują. U mojego doradcy na auto osobowe za 160tys chłopak dostał na firmę sprzątającą bez większych problemów.

12 minut temu, Bartek933 napisał:

Ja z oryginalnym ładowaczem miałem wycenę ostateczna na 200tys netto początkiem roku. Felgi skręcane,tylne obciążniki,3para hydrauliki,kogut, pneumatyka a reszta standard bo praktycznie wszystko co potrzeba było. NH 7-9tys więcej z drobnymi różnicami i tam trzeba było dobrać wzmocnioną oś,EHR itp. nawet za malowanie ładowacza i amortyzację chcieli kasę.

Tylko nie wiem jakie marki opon by były

Mi tylko policzył bez negocjacji żadnych, wrzucałem wycenę ok 2tyg temu. 

1 godzinę temu, tomek904 napisał:

niema takiej możliwości, zobacz w mojej galerii jak wygląda piasta osi klasy 1.5HDty masz zwykłą oś klasy 1HD czyli standard

Jaką masz skrzynie? 3 zakresy 4 biegi i jedna połówka pod obciążeniem? W case multikontroler jest za +3 tys, zgrabnie tym się operuje

Jeśli już u mnie cnh to czerwony, do serwisu 15km.

Opublikowano
sumek666 napisał:

Toć Ci tłumacze, że moja hamownia podaje moc na silniku. Wynik na wykresie jest to przeliczony wynik z WOM na silnik. Muszę jej podać jaka skrzynia siedzi w ciągniku i ona to uwzględnienia. 

Czyli mierzysz moc na WOM która potem jest przeliczana na moc na silniku przez pewien algorytm. Jeżeli algorytm jest dobrze napisany to pomiar jest bliski rzeczywistości, gorzej jak zły algorytm to taki pomiar nadaje się do niczego.

Masz magiczny kalkulatorek i jak chłop glupi i nie rozróżnia mocy na WOM i silniku to go okantujesz bo na twoim sprzęcie wychodzi więcej koni :)

To mi tez jak chipowali to punkty z wykresu pdzemnozyli przez 1.1 i wyszła moc na silniku mniej więcej ;)

• Like 1
Opublikowano

Rozważam zakup nh  t6,145 I zastanawiam się jeszcze  nad kubota m6122  którą wchodzi po nowym roku. Najgorzej że ciagnik będzie u dilera w lutym i dopiero to wtedy na oczy zobaczę A muszę się zdecydować na coś bo chce żeby ciagnik już na wiosnę był. Może coś podpowiecie

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Napisz w temacie na pozarolniczą co i na co bierzesz, nie będziemy tu śmiecić. W sumie tak szczerze to mnie to nie dziwi, rolnik na pozarolniczą bierze ciągnik. Na kilometr to śmierdzi lewizną 🤣 i możliwe że dlatego tak piłują. U mojego doradcy na auto osobowe za 160tys chłopak dostał na firmę sprzątającą bez większych problemów.

Mi tylko policzył bez negocjacji żadnych, wrzucałem wycenę ok 2tyg temu. 

Jaką masz skrzynie? 3 zakresy 4 biegi i jedna połówka pod obciążeniem? W case multikontroler jest za +3 tys, zgrabnie tym się operuje

Jeśli już u mnie cnh to czerwony, do serwisu 15km.

Właśnie Pedro Ty masz do Danexu niedaleko chyba . A do Tafił jeszcze pewnie bliżej. Z tego co mi wiadomo mają w tych 2 miejscach dobre serwisy A i z ceną idzie negocjować 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek904 napisał:

@pedro2 skrzynia taka jak napisałeś w NH niema opcji multicontrolera a w case jak jest multicontroler to joy od tura jest daleko i niewygodnie

Na foto właśnie ten dzoj wydaje się daleko. Na placu nic z turem nie mają to i nie ma jak sprawdzić

1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Właśnie Pedro Ty masz do Danexu niedaleko chyba . A do Tafił jeszcze pewnie bliżej. Z tego co mi wiadomo mają w tych 2 miejscach dobre serwisy A i z ceną idzie negocjować 

Valtra 84km jest w 3 cyl...

Opublikowano

dosięgam ale 3bieg jest tak średnio plecy muszę oderwać od oparcia a pracować turem byłoby niewygodnie a wtym multicontroler to za wiele przycisków niema ja na joy od tura mam sprzęgło i półbiegi

Opublikowano
3 godziny temu, marluk napisał:

@pedro2 a myślałeś o Kubocie m5091? Ciekaw jestem waszych opinii czy lepiej Kubota czy dokładać 40 tyś do Classa Ariona 410? 

Nawet nie porównuj tych ciągników. Jak da się kupić w cenie takiej jak @pedro2 napisał to nie ma nad czym myśleć jak masz z czego dołożyć. Tylko przy kupnie trzeba wyjaśnić sprawę przeglądów bo ostatnio słyszałem że dwa przeglądy na gwarancji około 10 tyś

Opublikowano
20 minut temu, lamboEVO100 napisał:

Nawet nie porównuj tych ciągników. Jak da się kupić w cenie takiej jak @pedro2 napisał to nie ma nad czym myśleć jak masz z czego dołożyć. Tylko przy kupnie trzeba wyjaśnić sprawę przeglądów bo ostatnio słyszałem że dwa przeglądy na gwarancji około 10 tyś

Wiem, że Claas będzie lepszy a jaka tam jest gwarancja? Bo ja chcę ładowacz montować niefabryczny a podobno Claas robi problemy z gwarancją. To prawda? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v