Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

umowa podpisana bedzie w poniedziałek. Zapomniałem dodać fotel dynamic comfort radio z systemem głosnomówiącym pełny bak paliwa oraz adblue i kamera i klima manualna 

Opublikowano (edytowane)

T6.160 Electro Command 17x16 Eco, amortyzowana kabina i oś, pompa tłoczkowa, TUZ przedni ze wzmocnionymi siłownikami,4 pary wyjść hydrauliki,autowom,kola 480/600, radio z zestawem głośnomówiącym i wiele innych pierdółek. 279 netto. warte to tyle?

Edytowane przez niko753
Opublikowano

Ostatnio do mnie dzwonił przedstawiciel NH i za T7 150 km miękka ośka,Przedni tuz i wom ,skrzynia dynamic control(chyba) proponował 325 netto.

Dobra taka cena? Wiem,że tam jeszcze coś można dobrać ale dopiero zacząłem się zagłebiać w te szczegóły.

Opublikowano
9 godzin temu, niko753 napisał:

T6.160 Electro Command 17x16 Eco, amortyzowana kabina i oś, pompa tłoczkowa, TUZ przedni ze wzmocnionymi siłownikami,4 pary wyjść hydrauliki,autowom,kola 480/600, radio z zestawem głośnomówiącym i wiele innych pierdółek. 279 netto. warte to tyle?

Z miesiąc temu dostałem taką wycenę (277 - 279k, nie pamiętam dokładnie) na taki ciągnik z placu, dostępny od ręki, lecz bez przedniego tuza, bez przednich obciążników i na homologacji 9500 kg !!!! Myślę, że nie ma tragedii z ceną, ale na pewno próbowałbym jeszcze cokolwiek ugrać w tej cenie, choćby obciążniki na tylne koła, jakiś klocek z 800-1000 kg na przedni tuz . Nawet jak tych krążków na tylnych kołach nie będziesz używał, to najwyżej sprzedaż potem 🙂

@rocknrollnik1  Jaki konkretnie model ? Bo jeśli T7 150 [KM], to pewnie T7.190 albo T7.165S. Więc w grę wchodzą skrzynię RC, PC, AC; a tu może być spora rozbieżność cenowa. Dynamic command to w T6 z tego co mi wiadomo (ale on są do 145 KM znamionowej bez BOOST). No i standardowe kwestie: ciągnik zarejestrowany, z placu, na zamówienie,  stary czy nowy cennik 2021 ?

Opublikowano

witam NH 125s 16x16, balast 800kg, przedni tuz, 3 prędkości wom, wzmocniony podnośnik, 4 mech zawory hydrauliki, hamulce pneumatyczne, 12 LED, opony 480/600 i reszta jak w każdym chyba cena 243tys warta?

Opublikowano

Jeżeli byłby takie okropne te nh to wątpie aby utrzymali się 11 lat na szczycie sprzedaży. Sam byłem sceptycznie nastawiony do smerfów, ale po obejrzeniu i wycenieniu kilku ciągników z innych marek nh tak na prawde ma najlepszy stosunek ceny do jakosci.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

a mógłbyś choć raz uzasadnić swoje zdanie? pie*dolisz o tym wszędzie nie proszony a nawet raz nie uzasadniłeś swojego zdania

Tyle razy już się rozpisywałem na tym forum o tym, że new holland ma niedopracowane produkty i co w nich jest nie tak.

U mnie ? W 2 lata ciągnik przestał w serwisie 4 miesiące, zrobił 1800 mth zamiast planowanych 2500 , rozleciało się trochę rzeczy, z najważniejszych cała przednia oś ( wyleciał główny sworzeń, zmieliło wszystkie mechanizmy wewnątrz), znalazłem pięciu innych użytkowników którym się to samo stało (dwóm przy tym samym przebiegu ok. 2k mth), produkt mocno niedopracowany, co 3 sekundy spadek mocy i odczuwalny (siejąc 10 km/h spadek prędkości o 1-1.5 km/h) związany z beznadziejnie zaprojektowanym układem amortyzacji przedniej osi, odkręcające się rolety itd. itp. ( podczas jazdy 40 km/h uderzyła mnie w głowę), dodatkowo wszystko wyło i serwis nie widział jak to naprawić (układ hydrauliczny), luzy boczne na prawym tylnym kole (zgłoszono usterkę + ostre trzaski 2 miesiące temu) serwis od września nie przyjechał tego usunąć ( usunięto w innym aso), ciągłe szarpnięcia, trzaski w przekładni. Gdyby mi ktoś zrobił pokaz AGCO nawet i 50% wartości bym wtedy dopłacił a nie kupował gówno za 220 netto, do którego mam strat na 100 tysięcy przez 2.5 roku. 

Kupujcie dalej i patrzcie jak Was dymają.

Zetor brak słów. 

Znam osobiście 4 osoby, którym się pierd.... wszystko na potęgę od t5  do t7.

% up też tak myślałem, kupując 2 nowy ciągnik z CNH i to był ostatni zakup. Ciągnik już nigdy z CNH, cieszę się strasznie, że kombajn nie został zakupiony z CNH, patrząc na placu na jakość wykonania.... dno totalne. A cena ta sama co marki premium.

Edytowane przez NewVario
Opublikowano

zmieliło cały mechanizm? nigdy w życiu w żadnej marce czegoś takiego nie widziałem. spadek mocy związany z amortyzacją osi? co to bierzesz? żeby roleta odkręciła ci się przy 40km/h to musisz jechać po kartoflisku. Wszystko wyło czy wył układ hydrauliczny? Trzaski szarpnięcia w przekładni? może wystarczy zrobić kalibracje. jedyną osobą dymaną tutaj jesteś ty. Nie umiesz sprawy załatwić z dilerem i płaczesz na forum jaki ten ciągnik zły i nie dobry. Apropo właśnie czytałem że wzrosła sprzedaż NH. Cena ta sama? weź mnie nie rozśmieszaj. Porównaj sobie ceny jd 6m do nh serii t6 t5

Opublikowano

Po 320h w 5 msc w T6.125s miałem jedną usterkę czujnik temperatury spalin na wlocie do katalizatora dawał przebicie na puszkę, po 11h zaczął się pocić jeden kruciec przy głowicy i płyn chłodniczy delikatnie ciekł - dokręcili na pierwszym przeglądzie i dolali płynu. Ośka się lubiła sama zablokować czasem - poprawili wiązkę i jest ok. Była akcja serwisowa wymiany zaworu pneumatyki sami przyjechali nie musiałem nigdzie dzwonić i się dopraszać.

W cenie swojego nh nie kupiłbym gołego 6120m na wąskiej gumie.

Opublikowano
59 minut temu, simpleNICKpl napisał:

zmieliło cały mechanizm? nigdy w życiu w żadnej marce czegoś takiego nie widziałem. spadek mocy związany z amortyzacją osi? co to bierzesz? żeby roleta odkręciła ci się przy 40km/h to musisz jechać po kartoflisku. Wszystko wyło czy wył układ hydrauliczny? Trzaski szarpnięcia w przekładni? może wystarczy zrobić kalibracje. jedyną osobą dymaną tutaj jesteś ty. Nie umiesz sprawy załatwić z dilerem i płaczesz na forum jaki ten ciągnik zły i nie dobry. Apropo właśnie czytałem że wzrosła sprzedaż NH. Cena ta sama? weź mnie nie rozśmieszaj. Porównaj sobie ceny jd 6m do nh serii t6 t5

Nie muszę nikogo przekonywać 30k rocznie na serwis 1 ciągnika wydaję i wiem co mam. Operatorem jestem osobiście. Wiem, że masz t7 i jesteś zadowolony, ja mam maxxuma 100 i w 7 lat 8 tyś godzin bez awaryjnie, lecz coraz więcej bubli. 

Opublikowano
56 minut temu, mickas092 napisał:

Po 320h w 5 msc w T6.125s miałem jedną usterkę czujnik temperatury spalin na wlocie do katalizatora dawał przebicie na puszkę, po 11h zaczął się pocić jeden kruciec przy głowicy i płyn chłodniczy delikatnie ciekł - dokręcili na pierwszym przeglądzie i dolali płynu. Ośka się lubiła sama zablokować czasem - poprawili wiązkę i jest ok. Była akcja serwisowa wymiany zaworu pneumatyki sami przyjechali nie musiałem nigdzie dzwonić i się dopraszać.

W cenie swojego nh nie kupiłbym gołego 6120m na wąskiej gumie.

Wiesz gdzie była ta wiązka od ośki? Wymieniali coś czy na łączeniu słabo zaciśnięte było? U mnie też nieraz zablokuje...

Opublikowano
NewVario napisał:

59 minut temu, simpleNICKpl napisał:

Nie muszę nikogo przekonywać 30k rocznie na serwis 1 ciągnika wydaję i wiem co mam. Operatorem jestem osobiście. Wiem, że masz t7 i jesteś zadowolony, ja mam maxxuma 100 i w 7 lat 8 tyś godzin bez awaryjnie, lecz coraz więcej bubli. 

na co ty wydajesz te 30 tysięcy rocznie? które części jakie ceny mają tak orientacyjnie. Bubli jest coraz więcej wszędzie a w nh najwięcej ich widać bo po prostu nh jest najwięcej, ale nadal nie na miejscu jest spamowanie jedną wiadomością.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, grucha18 napisał:

Wiesz gdzie była ta wiązka od ośki? Wymieniali coś czy na łączeniu słabo zaciśnięte było? U mnie też nieraz zablokuje...

Z tyłu z lewej strony nad osią idzie, pod osłoną z lewej masz elektrozawory i tam wtyczka idzie. Pogmerał trochę podociskał i jest ok. 

• Like 1
Opublikowano

Pierszwy nowy traktor jaki kupiłem to massey ferguson,  pózniej były dwa new hollandy  a teraz mf-a zastąpił case , patrząc na jakość i eksplatacje cnh wcale nie odbiegają  od innych marek i  czy są bardziej awaryjne,a jakieś pieprzenie że to plastelina jest wyrwane z duupy, wiadomo sa jakies skrajne przypadki ale to tez zdaza sie nawet w fendt,,,

• Like 1
Opublikowano

Czasem wystarczy trafić h....wy egzemplarz.  Wiadomo że za jakoś trzeba płacić wiec czym lepsza maszyna tym droższa. Nie którzy myślą że za polowe cenny będzie miał to samo co inni.

Opublikowano

Dokładnie, można trafić w felerny egzemplarz i będzie problem. Znam przypadek dużego gospodarstwa, które lata temu przyprowadzili w jednym dniu dwa jd chyba 6930. W jednym tylko przeglądy, filtry oleje, a w drugim co chwilę serwis przyjeżdżał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v