Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej wziąć przedni TUZ niż obciążniki. Sam w sobie TUZ jest już dość ciężki. Po drugie jak ktoś ma trochę oleju w głowie to obciążnik sam zrobi. ;)

Poza tym dzięki TUZ dociążamy oś wtedy kiedy trzeba. Nie wozimy cały czas balastu. 

Przy T6 pełne obciążenie walizkowe (chyba 450 kg) a  przedni TUZ wyszło 2 tys różnicy,  czyli po zwrocie z arimr dopłacę 400 zł ;)

No i na przedni TUZ można jakiś wał zamontować.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Mi powiedzieli 6 netto za tuz a jeżeli zrezygnuje z obciążników to 4tys. 

Ale chyba pozostanę przy obciaznikach. 

Między T5 100 ec a 110 ec jest 4tys roznicy

8 KM więcej zawsze się przyda. Ja jak pytałem o większe modele to co 8 tys. począwszy od t5.85.  Natomiast mapowanie później ok. 2,5-3 tys. bez względu o ile podnosimy.

A na ile Ci wycenili tego t5.100 ec?

Dokładnie @sumek666 Zrezygnuję z dodatkowego oświetlenia, obciążników i może nawet z pneumat. fotela... hmm.

A wezmę tuza na przód i opony szersze, bo takie jak są w standardzie to mam w farmtracu :)

Opublikowano
1 godzinę temu, maroko napisał:

8 KM więcej zawsze się przyda. Ja jak pytałem o większe modele to co 8 tys. począwszy od t5.85.  Natomiast mapowanie później ok. 2,5-3 tys. bez względu o ile podnosimy.

A na ile Ci wycenili tego t5.100 ec?

Dokładnie @sumek666 Zrezygnuję z dodatkowego oświetlenia, obciążników i może nawet z pneumat. fotela... hmm.

A wezmę tuza na przód i opony szersze, bo takie jak są w standardzie to mam w farmtracu :)

Ile dopłaty za te opony i jaki rozmiar? Felga pełna? Marka? 

Opublikowano

Nie dopytałem o te opony. Dopiero w domu zobaczyłem że takie wąskie są w ofercie zapisane. Ciągniki które stały na placu miały Mitaski albo Kultor. Któraś z tych dwóch na pewno :)

Opublikowano

Z tymi mocami to trzeba też konkretnie u dealera zapytać jaką ma wpisaną w papiery żeby pózniej kwiatków na wniosku nie było, u mnie w regionie Włocławek/Toruń szwagier się użerał z agencją jak składał na ciągnik bo kręcili z tymi mocami, jest przedstawicielem w Sano i jak jezdzi juz na mazowieckim to gospodarze mówią że u nich sie tak nie czepiają 🤨

Opublikowano
4 godziny temu, bravo2 napisał:

Witam jaka jest cena t5 100 utylity a jak t5 100 EC w podstawie 

T5 85 u dostalem oferte 155 nie wiem co ma w podstawie ale ten byl z klima, polbiegiem i na mokrym sprzegle. 

T5 100 ec, kola 440,540 r38, amortyzacja kabiny obciazniki z przodu 400kg, sruba hydr 200netto

Opublikowano

NH t6 145 na DC, miękka oś pakiet Led ktoś się orientuje mniej więcej jaka cena bo będę wybierał się do dealera po ofertę. A nie mogę znaleźć mniej więcej ile by wyniósł taki ciągnik, żeby nie naliczyl sobie nie wiadomo jakiej marży 

Opublikowano

Steyr kompakt 85 hilo podnosnik z dodatkowym silownikiem czyli 4400, lusterka teleskopowe , zawory międzyosiowe pod ładowacz , 3 pary hydrauliki, multicontroller , przedni tuz , 184 netto . Dobra cena ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v