Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sumek we wniosku tylko 20 w rzeczywistości o wiele więcej by robił bo te 40 musiał by obskoczyć temu taki dylemat czy t5.100 czy dołożyć znaczy wziąć większy kredyt i spróbować aneksować

Opublikowano (edytowane)

Sumek ty masz koło 300 netto za mniejsze ciągniki. Mój podobny do twojego tylko klimatyzacji automatycznej nie mam, większego zbiornika i polskorzanego fotela . Skrzynia w dc. Nie wiem czy tam jest ten inteliview. To dlaczego uważacie ze 295 to dużo jak za t6 180

nie wiem jaki masz zbiornik w sumie, u mnie 230 l. 

Co znaczy odjęty radar ?

Edytowane przez masa24
Opublikowano

tzn bez radaru

nie masz przedniego TUZ - 10 tys

nie masz IntelliView 4 - 10 tys

nie masz auto klimy - 3 tys

nie masz półskórzanego fotela - 3 tys

hydraulikę jaką masz? 2 pary? u mnie są 4 pary

masz błotniki skrętne? 

jakie masz zaczepy? 

niby pierdoły a wpływają znacząco na cenę.

moja oferta jest pod arimr a nie ostateczna 

za to masz lepszy silnik czyli jakieś 20 tys na plus

rozmiar opon jaki masz? 600 czy 650? 

Opublikowano (edytowane)

Opony takie jak ty. Dużo w tej ofercie nie napisane mam. Nie wiem  jak wyglądają błotniki skrętne, raczej na sztywno mam.

zaczel mam listwę zaczepu dolnego i wyciągamy zaczep górny. Co yo ten radar ? Czemu teraz nh podrożały? Przez dc? 

Co to ten radar

trxymaja się u was regionów dilerzy?

Edytowane przez masa24
Opublikowano

trzymają się regionów i to strasznie. przynajmniej u mnie Raitech. ale do innego dilera NH mam ze 100 km albo więcej a do Raitechu 18 km. 

radar mierzy rzeczywistą prędkość jazdy i w razie potrzeby wypłyca narzędzie. 800 zł

nie masz szczegółowej specyfikacji?

Opublikowano

U mnie w obrębie 150 km kierują do jednego dilera a chętnie bym kogoś znalazł żeby coś wynegocjować . Aż tak szczegółowej nie mam. To radar jest przydatny? A ten intelview to do rolnictwa precyzyjnego ?

Opublikowano

Radar i tak i nie. są prace gdzie przeszkadza. 

IV4 służy głównie do ustawiania parametrów skrzyni biegów i zaworów elektrohydraulicznych oraz jak masz GPS to też do tego. nie jest konieczny ale bardzo ułatwia pracę tym ciągnikiem. pozwala wydusić wszystko z DC 

Opublikowano (edytowane)

A z intelview jaki jest koszt żeby podpiąć to pod nawigację? Bez automatycznego sterowania tylko ogólnie na zasadzie żeby prowadził po prostej linii.

ogolnoe przydałaby się klimatyzacja automatyczna i intelview , skórzany fotel

Edytowane przez masa24
Opublikowano

mając sam monitor nic Ci to nie da

koszt nawi to ok 50 k w NH. montują markę Trimble

2 minuty temu, masa24 napisał:

Bez automatycznego sterowania tylko ogólnie na zasadzie żeby prowadził po prostej linii

nie rozumiem?

Opublikowano (edytowane)

Chodzi mi o to ze nie interesuje mnie automatyczne prowadzenie ze siedzę, nie dotykam kierownicy i ciągnik sam jedzie. Zwykła nawigacja która pokazywałaby lewo prawo żeby jechać po równe 12 czy 18 m

mowisz ze inteliview ogólnie monitoruje parametry nie tylko nawigacje

Edytowane przez masa24
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, sumek666 napisał:

nie rozumiem?

To ta fajna i prosta nawigacja za 3000 - 4000 zł, o której rozmawialiśmy. Wszystkim dalej staruje naczelnik pojazdu.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

@masa24 takie coś sobie kup bo z IV$ tego nie zrobisz

https://allegro.pl/listing?string=nawigacja rolnicza&bmatch=baseline-cl-dict41-eyesa-bp-aut-1-3-0918&order=p

4 minuty temu, masa24 napisał:

Czemu bez sensu ?? 

zależy co chcesz robić bo na pewno nie zasiejesz na ten gps, gnojowica, obornik nawozy przedwschodowo spoko. siew na pewno odpada. patrzysz na te śmieszne diody a nie widzisz co się dzieje z maszyną. wydaje mi się, że nawet to bardziej męczy niż jazda bez ;) 

Opublikowano (edytowane)

Mam już matrixa 430 ale dobrxe by było podpiąć go pod to

dovra bo temat trochę się przyciągnął w nie te stronę. Myske ze takiej złe ceny nie mam ale klime i fotel muszę ponegocjować. Inteliview przydatne również bez podpinania go pod automatyczne sterowanie z tego co rozumiem.

jakie rodzaju zaczepu mogą być? Bo myślałem ze to taki standard belka z zaczepem dolnym i wyciągany zaczep gorny

Edytowane przez masa24
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v