Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to powiem ci tak. Mialem pare dni t7 w AC i na wejsciu ciagnik traci te 40 do 50 km na kolach co nawet diler mi powiedzial. Nie wiem jak w innch markach ale w nh im nie wyszlo i wg mnie pracuje ta skrzynia strasznie.  U innego przedstawiciela mam kolege co sprzedaje tez nh i sam mi powiedzial ze nigdy tego nie sprzedal i nie sprzeda no chyba ze klient sie uprze bo normalnie tym nie idzie pracowac. Chodzi o oprogramowanie silnika i skrzyni. Moze case i styer maja inne oprogramowanie i lepiej to chodzi ale tutaj ja bym wolal sjrzynie na pelnym power shifcie ktora nie obcina mocy silnika tylko jak depnoesz na gaz to musi isc . A i po placu to sobie mozesz probowac...zaczep jakas maszyne i w pole ale zeby byl obciazony na 90% .

Opublikowano

Wiadomo że będę się starał dorwać coś na testy. Może w mniejszych mocach tego spadku mocy tak nie czuć, pozatym uciąg na kołach nie jest najważniejszy bo gosp. z hodowlą bydła. Na nowe Vario mnie nie stać, a do używek to nie mam szczęścia. Dzięki za opinię.

Opublikowano

jezeli masz pelen ppower shift czyli wszystkie biegi pod obciazeniem zmieniane to wystarczy.

a glowny minus w tej autocomand to caly czas hamujesz przez skrzynie czyli przez hydrostat czyli raczej dlugo nie pociagnie bo zamiast wrzucic na luz po odpuszczeniu gazu to hamuje do zera jak by hamulec wcisnal.

Opublikowano

mam 6 biegów głównych zmienianych ze sprzęgłem oraz 4 półbiegi bez sprzęgła i reduktor. Pojeżdżę zobaczę jeszcze ostateczna decyzja nie podjęta

Opublikowano

Napisz coś więcej. 

Ja dostałem taką cenę za T6.145 ale w miarę dobrze zrobioną. 

Masz wyświetlacz? Opony markowe? Jaki fotel? Bo pneumatyczne są 4 rodzaje. Od 3 tys do 12 tys. Klima zwykła? Przedni TUZ? Radar? Jaka hydraulika?

Opublikowano

2pary wyjsc hydraulicznych sterowane mechanicznie joystickiem

opony 480/65R28 ,600/65 R 38

Wyswietlacz nie wiem, nie ma tam zadnego oprocz tego pokazujacego  biegi i komputera pokladowego. Napewno nie nie zadnego intelliview ktory mozna znalezc na stronie nh

Rok temu kupowale t6 to za te samo wyposazenie bylo 260 000 netto.

Opublikowano

Mi za case maxxum 150  w wyposażeniu miękka os przednia tuż 4 mech zawory hydrauliczne 8 lamp skrzynia 17x16 50km/h oczywiście przednie hamulce i pierwszy przegląd wycenili za 282tys co o tym sadzicie,? Co sądzicie o tej skrzyni? To jest ten wyjcownik?

Opublikowano

tak czytam czytam i sam już nie wiem co myśleć o tych nowych ciągnikach, ale coś trzeba wybrać. więc tak na początku co pewniejsze większość to luźne rozmowy z dilerami, ale nh T5.100 EC ( opony 440/540, kabina amortyzowana pompa 86l wom 540/540ECO/1000 obciążniki komplet, 3 pary wyjść mechanicznych) 200-205 netto ( ceny od dwóch dilerów) do tego jeżeli bym wziął zawory miedzy osiowe z mechanicznym sterowaniem to ok 10 tyś dopłata a z elektonicznym to ok 15 tyś dopłaty ciągnik z fabryki. Za Steyera 4100 Multi ciągnik z placu opony takie jak wyżej, dwie pary hydrauliki mechanicznej plus miedzy osiowe dwa jak dobrze pamiętam, pompa 100l i chyba z główniejszych tyle za 220 ale jak usłyszał cenę NH to na 215 zszedł. Jeszcze nie obejdzie się bez Casa. więc luxxum tyle że 110 z placu na dodatek czarny XD, opony 480/600 pompa 86l jak dobrze pamiętam dwie pary zaworów miedzy osiowych plus dwie pary mechaniczne kabina amortyzowana i w sumie tyle cena 240 tys nie całe. Pierwszy typ jaki brałem pod uwagę to MF 5710 globa l( 205 tyś oferta, z ważniejszych opony 440/540 trzy pary hydr, pompa 100l obciążniki w tylnych kołach) i NH T5.100 ale teraz sam nie wiem, z ciekawości byłem dziś u dilera nh zapytać o cene T6.125s, podał mi z zamówienia dla rolnika wiec opony 440/540 wzmocniona przednia oś, wom 540/540 ECo, trzy pary hydrauliki mechaniczne, pakiet obciążników pompa 86l jak się nie mylę i cena 236 tyś. Może coś podpowiecie co wybrać z tych wszystkich. ciągnik na 40 ha klasy IV do VIz wyposarzony w polski tur będzie, czy spróbować napisać aneks i dołożyć do t6? maszyny będą kupowane bo obecnie to głównym ciągnikiem jest zetor 7011 tak więc śmiech będzie zapinać trzy skibowy pług UG :D

Opublikowano (edytowane)

Ponawiam pytanie, jaka jest cena za nh t6 180 skoro wg was robią ze mnie jelenia

u was tez tak firmy pilnują regionów? Dilerzy z bliskiej okolicy i tak nie chcą podawać ofert tylko kierują do najbliższego oddzialu

Edytowane przez masa24
Opublikowano
Dnia 24.09.2019 o 07:54, sumek666 napisał:

Wyposażenie
- miękka oś, kabina
- polskorzany fotel pneumatyczny, podgrzewany, i skórzany fotel pasażera, 
- klimatyzacja automatyczna 
- duży zbiornik paliwa (300 zł) z osłoną 
- większy alternator 150A
- tempomat
- skrzynia 40 kmh eco (17x16 względnie 24x24)
- wzmocniona pompa o wydatku 113(EC) lub 125 (DC) litrów CCLS
- 4 pary hydrauliki mechaniczne 
- siłowniki TUZ 90 mm 
- przedni zintegrowany TUZ z sterowaną z kabiny 1 parą hydrauliki, amortyzowany (zasilany z tyłu) 
- oświetlenie 8 led na dachu
- odjety radar 
- błotniki przednie aktywne (skrętne) 
- zaczep automatyczny + listwa polowa (niestety kula jest wspawana na stałe co eliminuje listwę)
- opony standardowe 480R28 i 600R38 marka losowa (niedostępne 600R34)

T6.125S - 274 tys.

T6.145 DC - 295 tys.

T6.160 EC - 306 tys. 

trzeba pamiętać, że oprócz tego wyposażenia DC ma InteliView4, duży podłokietnik SideWinder2 oraz sprzęgło w hamulcu

@masa24 to jest moja konfiguracja

@pawelek1226 masz w umowie T5 tak? w sensie ok 100 KM i chcesz robić aneks na 120 KM? ja właśnie tak mam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v