Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O cenach nie ale o tym, że wchodzą filtry DPF to słychać od Gravitu od masseya a cena why not ? Idą wnioski co im "szkodzi" podnieść :)

Opublikowano

co roku mamy podwyżki  o około 3 % także  nic nowego  że znowu będzie  drożej.  Z własnego  doświadczenia  wiem że   sprzedawcy  zawsze  mają   zamówione ciągniki w  starej  cenie  i  warto ich dobrze męczy na początku  roku. 

Opublikowano (edytowane)

Do końca nie można tak powiedzieć .Na pewno zwyżka cenowa w najbliższym czasie -jest to dobry argument który przemówi do wieli. Osobiście rozmawiając z jakimkolwiek

sprzedawcą na temat ciągnika  czy maszyny odnoszę wrażenie że jestem rzeźbiony . Nieuczciwym tez jest z mojego punktu widzenia ,że te ciągniki które stoją na placach,można je obejrzeć ,ale  nie maja opisu z wyposażeniem  i ceną za dany egzemplarz.Generalizując sprzedaż ciągników dla potencjalnego kupującego jest nie jasna.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

To ja się spotkałem z lepszym tekstem w Claasie. New Holland T6 to gowno. Nasz Arion jest zdecydowanie lepszy: patrzę na typa i mówię: A silniki to jakiej marki macie? 

(Claas w modelach Arion 400 i Axion 800/900 korzysta z silników FPT natomiast w serii Arion 500/600 silników JD)

• Haha 2
Opublikowano

Dla sprzedających każdy argument jest dobry, nawet ten nieprawdziwy,liczy się tylko to aby sprzedać. A tak na marginesie to biorę pod uwagę zakup  ariona 440 choć decyzja jeszcze nie zapadła ani z mojej strony ani ze strony agencji.

Opublikowano

440 jest mniejsza niz T6. Tutaj musisz porównać Ariona 510 który jest praktycznie identyczny. W fajnym wyposażeniu dostałem wycenę na 276 tyś zł do negocjacji. TUZ, oska, kabina, opony 600R38, automatyczna klima, wyposażenie CIS z niekolorowym wyświetlaczem. Moim skromnym zdaniem Claas ma najlepsze kabiny. 

Opublikowano

Dokładnie. Mam alergię na takie zachowanie. Wszyscy dilerzy zawsze odnoszą się w stylu: bo widzisz New Holland to i tamto ma gorsze. 

Nigdy nie odniosą się do Fendta tylko zawsze do NH :D

Przed chwilą, fulton napisał:

Ja za 5712 w dobrym wyposażeniu ale bez oski dostałem cene 268 tys

O 60 tyś za dużo. Co najmniej 60 za dużo... 

Opublikowano

Co z tego że Claas i NH mają ten sam silnik, zwłaszcza że na silniki akurat w NH nikt nie narzeka. Poza tym jak powiedziałem przedstawicielowi handlowemu Claas ze mają te same silniki co NH stwierdził żeby sobie porównać tabliczki,,, w nowych NH podobno jest CHINA, czy to prawda nie wiem- raczej wątpie ale takie jego słowa.  Z mojego doświadczenia wynika że Claas to praktycznie ta sama jakość co NH.

Opublikowano
1 minutę temu, rocco0987 napisał:

Co z tego że Claas i NH mają ten sam silnik, zwłaszcza że na silniki akurat w NH nikt nie narzeka. Poza tym jak powiedziałem przedstawicielowi handlowemu Claas ze mają te same silniki co NH stwierdził żeby sobie porównać tabliczki,,, w nowych NH podobno jest CHINA, czy to prawda nie wiem- raczej wątpie ale takie jego słowa.  Z mojego doświadczenia wynika że Claas to praktycznie ta sama jakość co NH.

Możesz szerzej powiedzieć jakie jest twoje doświadczenie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v