Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Czy ktos zna sie na temacie odnosnie slabego uciagu w nh T7/T6? czy to poprostu nieumiejetnosc operatora ciagnika

Edytowane przez Sunf
Opublikowano
11 minut temu, Bartek933 napisał:

@sumek666 rozwala mnie Twoje podejście. Starasz się o MR i MGR a pod komentarzem masz dodatek że EU powinna być zniszczona, coś tu nie pasuje 

A ja je w całkowicie rozumiem, każdy z nas się dorzuca do tej *******Unii, więc trzeba też brać ile się da. Analogiczny przykład, jeżeli wygrywa partia o innych poglądach niż twoje to wyprowadzasz się z kraju czy nadal mieszkasz, pracujesz, korzystasz ze służby zdrowia itd?

• Like 1
Opublikowano

Ooo i jest ten który komentuje politykę a nie zrobił nic w najważniejszych wyborach.

Tak. Jestem absolutnie przeciwny Unii Europejskiej. Nie zgadzam się aby ktokolwiek spoza kraju decydował o Polsce. 

Bartek jesteś przeciwny doplatom bezpośrednim? A sam je bierzesz na pewno ;)

Nie uprawiajmy polityki s każdym temacie ;)

Opublikowano
33 minuty temu, Sunf napisał:

Czy ktos zna sie na temacie odnosnie slabego uciagu w nh T7/T6? czy to poprostu nieumiejetnosc operatora ciagnika

Co ma operator do uciągu ciągnika? Cięższy ma być człowiek żeby przyczepność była lepsza czy jak? 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Sunf napisał:

Masa ciągnika to główny czynnik wpływający na uciąg.W przypadku new hollanda dane dotyczące masy ciągnika podane w broszurach są podane w taki sposób jak ich moc czyli nie są to wartości znamionowe,tylko osiągane w określonych warunkach. Dla przykładu podam że masa NH t6 125 wynosi 5 430 kg a odpowiedniki case maxxum 115 i sayer  4115 ważą 4 900 kg  .Wszystkie te ciągniki różnią się drobnymi detalami których masa nie ma więcej jak 50 kg. Więc jakim cudem NH waży 530 kg więcej? Kwestia opiera się o politykę i chwyty marketingowe. Ze niby NH to duży ciężki traktor a w praktyce okazuje się że uciągu mu brak.

Opublikowano
31 minut temu, dirk41 napisał:

gadasz jak potłuczony, naczytałeś się broszurek czy co?? mam czasem maxxum 115 i waży prawie 7 ton

Bez obciaznikòw z pustym  zbiornikiem ok 5200  

Opublikowano
1 godzinę temu, dirk41 napisał:

gadasz jak potłuczony, naczytałeś się broszurek czy co?? mam czasem maxxum 115 i waży prawie 7 ton

Potłuczony to chyba ty jesteś ?     " Mam czasem maxxuma 115 i waży prawie 7 ton"- co to ma znaczyć? To ty go masz czy go nie masz ? prawie 7 ton to tez jest 5 ton.Pieprzysz jak przedszkolak. Jestem zainteresowany maszynami w tym segmencie to czytam specyfikacje produktu i nimi się podpieram pisząc swoje wypowiedzi. Ciekawe na czym są oparte twoje filozoficzne wypowiedzi ? Bo brzmią  jak  z pod sklepu.

Opublikowano
43 minuty temu, chuck00 napisał:

Z tym uciągiem to nie sama masa decyduje, przekładnia ma również ogromne znaczenie.

Dokładnie, ciągniki na przekładniach bezstopniowych w ogóle nie mają uciągu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v