Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi Diler powiedział za podobna wersje case 75A około 112netto, na olx widziałem że ceny sie zaczynają od około 100tyś netto ale uboga wersja. Teeż sie zastanawiam nad tym modelem poprawionym 75A

Opublikowano
28 minut temu, krzychu94 napisał:

A jaka jest różnica między serią A i C ? To jest tak jak w NH że jest TD5 i T5 ??

Brawo Ty ;) dokładnie tak jak mowisz. W styczniowym i lutowym numerze top agrar jest test ciągników o mocy 80-95 KM. Przyszedł ale jeszcze nie czytalem. Na yt są już filmy z ich udzialem. 

W teście udział biorą:

NH T5.85

Case Farmall 85C

Claas Atos 340 (Chyba)

JD 5085M

Deutz Fahr 5100G GS ( Tu bym się obawiał skrzyni ZF która nie ma za dobrej opinii odnośnie wykonania i trwałości) 

Opublikowano
6 godzin temu, Fugeo napisał:

Case Farmalla 75A - poprawiona wersja np. zwolnice planetarne do tego klima, kabina de lux, radio fotel pneumatyczny, euro haki, rewers hydrauliczny, skrzynia 12x12, 40 km/h - cena waha się w granicy 115-119 tys netto. Wysokość ciągnika 2,49 m

Co sądzicie o tym ciągniku? Osobiście siedziałem w Farmallu 85A i jest pod mega wrażeniem.

Jak na takie wyposażenie to cena super, ogólnie polecam bardzo, posiadamy case maxxum 110 i pykło 3000 mtg i jak na razie bez zarzutów, jedyny minus to słaby promień skrętu który boli nie kiedy, chyba że te mniejsze modele mają to poprawione 

Opublikowano

Witam jak kształtują  sie mniej wiecej ceny w srednim wyposarzeniu (klima rewers hydrauliczny) szukam czegoś  co zastapi c 360 i bedzie mialo troche wiecej mocy

Nh td5. 85

Nh t5. 85

Nh t4. 75

Opublikowano
Dnia 26.01.2018 o 14:28, szymon1105 napisał:

No tak tylko ten model Nh większy od tego case mniejszego prawie niczym się nie rożni, a to dlatego że niby ten nh co podałeś to model T6.165  i tak naprawdę ona będzie miał około 140 km czyli prawie tyle co ten case więc dla mnie pisanie że o model większy to żaden argument, znam ten przypadek dobrze bo był u nas przedstawiciel nh jesienią i miał być nh o mocy 200km, wszystko ładni gdy cenę porównywaliśmy do innych marek o tych samych km, wszsytko nagle się zmieniło gdy powiedzieliśmy, że będzie chodził z maszyną o zapotrzebowaniu około 200km miała to być przyczepa objętościowa około 40m3 i ma mieć lekki zapas mocy i wtedy nagle zaproponował nh o 30km większego gdy zaczeliśmy go męczyć dlaczego byłby lepszy to wyszło że np nh T7.210 ma zaledwie 180km i będzie miał cięzko i że jak chcemy aby miał realne 200km to musi być nh T7.225 albo cos większego i wtedy cena prawie się równa z casem choc i tak taniej jak jh 200 km

Dnia 26.01.2018 o 23:24, szymon1105 napisał:

Ja o tym wiem tylko napisałem ze podałeś jako argument że nh był tańszy a w tej cenie był większy model który nic nie wnosi i to wszystko było odnośnie tego 

Nie czaje o co w ogóle chodzi 10km więcej za te same kase i porównywalnie do maxxuma 10km więcej i taniej o 26tys. ¬¬. JD tańszy niż case ciekawe ciekawe chyba bieda edytion xD

23 godziny temu, falcon83p napisał:

Puma 165 i T7.210 mają te same parametry mocy i momentu.

Najmniejsza Puma150- 150 km, najmniejszy T7.165 - 140 km.

Moc znamionowa tj przy 2200rpm.

Najmniejszy model NH T7 to 165 S (brak EPM) a najmniejszy model pumy to seria "X" w tym wypadku 140X

Opublikowano
22 godziny temu, szymon1105 napisał:

Jak na takie wyposażenie to cena super, ogólnie polecam bardzo, posiadamy case maxxum 110 i pykło 3000 mtg i jak na razie bez zarzutów, jedyny minus to słaby promień skrętu który boli nie kiedy, chyba że te mniejsze modele mają to poprawione 

Wykręć ograniczniki skrętu.

Opublikowano

Puma 150 : oś amortyzowana, Opony Michelin 650 tył, 540 przód, Isobus, wyjście power beyond, tuz + 800kg klocek, monitor AFS z okablowaniem pod navi 280tys. netto. Podejrzewam że jak dorzucą jeszcze radar, kierownicę elektryczną, i jakiś pakiet LED to spokojnie za te pieniążki do oddania. Już Johna mi się odechciewa. Rka 145 na takim wypasie ponad 400tys grubo netto.....

Opublikowano

Oczywiście fabrycznie nowa, ale nie będę podawał dilera bo mam umowę z gościem bo w planach jest jeszcze Puma 200 więc stąd może ta cena. Powiem tylko że na mazurach. W lutym jeśli kupię to dam znać za ile poszła. Dodam tylko że Pumy zamówione przez dilerów które są na placach można wyrwać jeszcze taniej. Ale tutaj nic nie dorzucą do wyposażenie, ewentualnie TUZ i koła inne.

Opublikowano

Skrzynia ta 19\6 nie CVX. Tak do końca będę wiedział za 2tygodnie. Ale tu kolega pisał 300tys a ty 390!!! rozbieżność duża. Nie wiem czy warto w ogóle dopłacać za te 15KM w 165. Wolę dorzucić po gwarancji trochę więcej kucy. Nie mam pojęcia jak to dilerzy liczą. Za golasa MAXXUM mówił 260 niecałe..... chyba że coś namieszał. Okaże się w praniu. Wiem że po rabacie monitor 7tys, katalogowo 12.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Jak czytam te wasze wyceny to włosy mi deba staja :(  Jak wspominam za ile takie ciagniki były do kupienia kilka lat wstecz, a technicznie praktycznie zero zmian. Czy my rolnicy tak sie wzbogcilismy czy koncerny tak podnisły ceny ? Maxxum 140km multi, na elktorzaworach, skrzynia 17x16, gumy 480 x 600 225netto a teraz taki ciagnik w uzywce 100-130tys warty. DLaczego teraz taki ciagnik wyceniany jest blisko 300tys ?? COs mi tu nie gra chyba dealerzy próbuja nadrobic mała sprzedaż wieksza marża ?

W sumie podbna zależnosc zauważyłęm w samochodach osobowych i cieżarowych ze wszytko podrożało i to sporo. 

W 2009r kupiłęm auto 2 letnie za 90tys, teraz za nowszy model 2 letni musiałbym dac 120-130tys

Podobnie jest w cieżarówkach  w 2013 mogłem kupic nowego Dafa za 65tys euro teraz 80tys euro.

Wyglada na to że wartośc polskiego pieniadza spadło i to od 20-30% 

Edytowane przez bialy2005
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v