Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wypytuję konkurencje na ile wystawili Ci ofertę, i swoją dopasowuje pod nich nie schodząc z ceny za bardzo...

wszyscy grają w jednej drużynie... ja jestem z Wielkopolski i miałem propozycję od dealerów z innych części Polski na te same modele w dużo niższych cenach....

Opublikowano

jasne, bo konkurencja zdradzi za ile sprzeda ci ciągnik, to jak strzelenie sobie w stopę, lepiej już klienta wypytać o cenę jaką dostał i wedle możliwośc zejsc trochę niżej albo cos dołożyć do maszyny

Opublikowano (edytowane)

dealer wystawił mi ofertę, ale niestety tylko słowną, i na drugi dzień ją odwołał, bo niby się pomylił (po telefonach od drugiego dealera)

druga sprawa wchodzę do jednego dealera a On od drzwi mi mówi, był pan wczoraj u tamtego bo mam informację w systemie.... kolejna sprawa dzwonie do jednego a ten mi mówi, że inny dealer dzwonił do niego, że jestem już z nim umówiony co do ceny 

Edytowane przez krzysztoff
Opublikowano

Wala was w rogi - nas trzeba nauczyć się dbać o sowje interesy czego rolnikom na szczęscie nie wszystkim brakuje - brak solidarności może jakiś ogólnopolski butn nie kupuje my nowtych traktorów do lipca br i co jak myslicie o ile spadna ceny .....

Opublikowano

Masakrycznie drogo... w grudniu był u pobliskiego dealera Farmall 75C ze starej serii bez DPF i starym tylnym mostem za 118netto do negocjacji z podobnym wyposażeniem z tym że był na oponach 16.9 R30/11.2 R24. Teraz cena w przybliżeniu (jak pytałem to nie mieli konkretów) zaczyna się od 135 netto...

Opublikowano

Wala was w rogi - nas trzeba nauczyć się dbać o sowje interesy czego rolnikom na szczęscie nie wszystkim brakuje - brak solidarności może jakiś ogólnopolski butn nie kupuje my nowtych traktorów do lipca br i co jak myslicie o ile spadna ceny .....

Sprzedaje się wg rankingów dużo mniej niż 1-2 lata temu a ceny są wyższe niż wtedy, więc jednak cena nie zależy od ilości sprzedaży tylko od innych czynników.

Opublikowano

Ale ciągniki z grupy CNH są tak jednymi z najtańszych na rynku w stosunku do wyposażenia i jakości. 

Niektórzy mają pomysły by bojkotować producentów maszyn i ciągnika z Czech bo oni bojkotują naszą tańszą żywność.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak to dokładnie w case wygląda, ale ja proponuję dzwonić po różnych dealerach danej marki i pytać się o cenę.Pamientam jak kupywałem maxxuma to dealer od którego go kupiłem muwił o 240 netto na dzień dobry do negocjacjii, zadzwoniłem do innego na dzień dobry 230 i już wiedziałem że cena poniżej 230 musi być innaczej nie biorę. (w sumie i tak przepłaciłem ale ja kupywałem ciagnik 1 tydzień) Chodzi mi po głowie taki szatański pomysł, żeby wymieniać się ofertami tu na forum wrzucać konktretne już utargowane czy zadatkowne (umowy wstępne z zamazanymi danymi osobowymi, a pełnymi danymi dealera).Spotkałem się z sugetią że jeżeli dealer dostanie konkretną ofertę cenową i bedzie ona lepsza niż może dać, to wtedy on do case polska sie zwraca żeby móc sprzedać to po tej cenie, a tego kto wytawił na piśmie taka oferte dyscyplinują. Z kolei w classie jak staneło na pewnej cenie dealer stwierdził że niżej zejść nie może nawet jak ma z czego bo są odgórne wytyczne i proponował w tej cenie bonusy typu taniej tuz i wom, ociążniki, przegląd gratis.

Edytowane przez inwi
Opublikowano

witam

jestem w trakcie rozmów z rolmaxem  mam wstepna oferte na maxxum120 cvx 

os   przedni tuz ,  wom kabina amortyzowana monitor radar multi   3 elektrozawory  zaczep standard  opony tył 520 przód nie pamietam  ,brak mu tylko el. lusterek i jazdy równoległej  tak z grubsza chyba wszystko  cena 270tys, a za niecałe 300tys  mam jd6115r i jak ceny dobre  bo juz sam niewiem

Opublikowano

witam

jestem w trakcie rozmów z rolmaxem  mam wstepna oferte na maxxum120 cvx 

os   przedni tuz ,  wom kabina amortyzowana monitor radar multi   3 elektrozawory  zaczep standard  opony tył 520 przód nie pamietam  ,brak mu tylko el. lusterek i jazdy równoległej  tak z grubsza chyba wszystko  cena 270tys, a za niecałe 300tys  mam jd6115r i jak ceny dobre  bo juz sam niewiem

Jakieś 2 lata temu to za 280 tys. netto proponowali mi pume 160 cvx wom + tuz (była jakaś promocja na to), więc 270 tys. za  maxxum to trochę dużo

Opublikowano

Tak sobie myślę.... może ogłosić przetarg na ciągnik o danych parametrach i wybrać najlepszą ofertę .

Jakbyś zrobił przetarg na minimum 30 sztuk to może by się zainteresowali, a na jednego to Cię poprostu ol...ją

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v