Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi się taka trafiła nie wiem, nie każdy chwali w okolicy jest jeden użytkownik tak samo niezadowolony tylko każdy boi się publicznie pisać bo zaraz grono fanatyków się zlatuje. No ale tak mnie zdenerwowała że kupiłem przyczepe samozbierajaca bo miałem dosc robienia nią ale w sunie to na plus wyszło 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

To jedyna opcja podpalić 🤣 a że to prasa to w sumie nie głupie 🤣

Też nie do końca bo pomimo że np. pożar to siła wyższa słyszałem o przypadkach że agencja za ukradzioną maszynę cofnęła dotację bo jej fizyczne nie było na podwórku i kropka. Nie pamiętam czy to było jakieś zaniedbanie przy zgłaszaniu kradzieży czy widzimisię agencji. Ale temat uważam za śliski i niepewny. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Aż taka zła ta mchale? Kogo by nie zapytał to nachwalić się nie może ale większość przesiadła się z metal facha, uni albo sipmy. Przynajmniej u mnie na okolicy 

O i tu masz rację przesiedli się z tych wysokich półek na mchale i jak by niebo ujrzeli a ja miałem okazję pracować fusion 3 na test i u kolegi 5500 to zapycha to się dziadostwo oby trochę szybciej i zawalona to taka prasa że jak jeździł siema 2 kmh to teraz jedzie 3.5 a mam claasa prasę to trzeba się postarać żeby zapchać.  A z mchale to rogienice w północno wschodniej Polsce zrobili maybacha a kto przesiadł się z zachodniej na mchale to widzi że chłam farba odstaje zapycha się kółka podbieracza sztywne palce podbieracza plastikowe a kto z polskiej to wniebowzięty 

Opublikowano

Kurla a jak ja wstawiłem filmik jak mi się zapychala w słomie to mało mnie tam nie zjedli, ciągle mi się zapycha w trawie aż mnie kurwica bierze jak mam tym robić, ale strach o tym pisać bo jadą zaraz po tobie jak po szmacie. Problem z robieniem trawy - bele pękają, jedna siatka druga siatka, trzecia siatka zero poprawy, 2.5 obr siatki. 3 obr siatki. 3.5 obr siatki, luzowanie zgniotu, wyrzucanie beli na różnych obr silnika nic dosłownie nie pomaga, serwis twierdzi że wina siarki kurla ale każda siatka kupiona zła?........ 

Opublikowano
Dnia 26.11.2022 o 23:42, AS2 napisał:

No właśnie, są tu jeszcze jacyś "modernizacyjni" weterani z naboru 2016? Bo mi też 20 stycznia 2023 r. kończy się ten pięcioletni okres zobowiązania i zastanawiam się jak to wygląda w praktyce. Piszą do was jakieś pisma, prośby o ankietę monitorującą, wysyłają kontrole?

Ankieta monitorujaca jest bodajrze w 3 roku, na koniec nic nie ma.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

Kurla a jak ja wstawiłem filmik jak mi się zapychala w słomie to mało mnie tam nie zjedli, ciągle mi się zapycha w trawie aż mnie kurwica bierze jak mam tym robić, ale strach o tym pisać bo jadą zaraz po tobie jak po szmacie. Problem z robieniem trawy - bele pękają, jedna siatka druga siatka, trzecia siatka zero poprawy, 2.5 obr siatki. 3 obr siatki. 3.5 obr siatki, luzowanie zgniotu, wyrzucanie beli na różnych obr silnika nic dosłownie nie pomaga, serwis twierdzi że wina siarki kurla ale każda siatka kupiona zła?........ 

Pamiętaj nie mów nic na mchale bo lincz będzie z mchale jak z facebook jak nie masz to jesteś zacofany . Ogólnie zielone gówno.  95 procent właścicieli robiło wcześniej simpa metal fach Welger 12 itp . Kto robił konkurencja i wymienił na mchale to sądzi uje  ile się da . Rdzewiejąca plastelina a bron boże nie montować aplikatora do zakiszacza bo cała zje . A z tym zapychaniem albo poborem masy z ostatniego pokosu takiej drobnej to jakaś masakra . Co ja wyróżnia to w fusion system wyrzutu beli z komory i niezłe dobicie a reszta jak w Zielonej siostrze sipma . Łańcuchy Marka marki łożyska skf albo jeszcze niższej półki 

• Like 1
Opublikowano

Czy ktoś zmieniał profil działalności w ciągu 5 lat od wzięcia modernizacji? Dofinansowanie wzięte na produkcje roślinna, a teraz chciałabym przejąć od rodziców krowy mleczne. Czy to mocno komplikuje sytuację? jak to ugryźć?

Opublikowano
Darek8787 napisał:

na grudzień planują w Arimr ogłoszenie naboru obszar E i F min. fotowoltaika itp. więc jak ogłoszą to będzie to w ramach tego samego rozporządzenia na które czekamy ze zwiększeniem kwoty na maszyny co oznacza że temat ruszy. Pojawi się też interpretacja czy można dokładać nowe maszyny.

to tylko plany a jak wypala to pod koniec stycznia pewnie z 2 MSC naboru i kilka rozpatrywania. a aneksy zanim podpiszą to policz sobie jeszcze czas do zatwierdzenia, zgnijesz w odsetkach, mamy koniec rok także już za późno na przesunięcia środków

Opublikowano

Właśnie u mnie ten McHale jakże wysunięty na pierwszym miejscu,co to nie jaki cud a widziałem jak walcowym claasem połyka znacznie lepiej niż pasowa McHale ależ coś powiedzieć to zaraz diler obrażony 🤣

Opublikowano
Dnia 30.11.2022 o 16:46, munia2b napisał:

Czy ktoś zmieniał profil działalności w ciągu 5 lat od wzięcia modernizacji? Dofinansowanie wzięte na produkcje roślinna, a teraz chciałabym przejąć od rodziców krowy mleczne. Czy to mocno komplikuje sytuację? jak to ugryźć?

Przeczytaj umowę. Ja np miałem zapis że nie mogę rozpocząć produkcji mleka czy zwierzęcej, już nie pamiętam dokładnie. W każdym razie taki zapis był.

Opublikowano
17 godzin temu, forterra11441 napisał:

Może jutro, może za miesiąc, a może wcale... Chyba dużo osób czeka na tą informację.

nie mogą już tego odwołać skoro Unia się zgodziła i wysyłali pisma do ludzi 

Opublikowano
Czy ktoś się spotkał i czy jest możliwość aneksowania biznesplanu i umowy MGR po 2 latach ze względu na chorobę beneficjenta ? nie chodzi o to zeby calkowicie zrezygnować z umowy ale np zrealizować wzrost wskaznika ale w inny sposób..?
Opublikowano
4 godziny temu, Lokoloko napisał:

Jak ostatecznie uda się, że będzie zwiększona kwota to myślicie że będzie można łatwiej dołożyć jakąś maszynę? 

Myślę,  że dodatkowe środki sa przeznaczone przez wzrost cen maszyn. Dokladajac maszyny dochodzą dodatkowe papiery,oferty, aneksu itp.