Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja mam ciągniki 100,200,300 :) bo defeacto zapotrzebowanie katalogowe a życiowe to dwie różne sprawy… 🤪 Napisała mi prowadząca ze mam dobrać wg. zasad doboru a tam nic nie ma 😎

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano
9 godzin temu, situ16 napisał:

Czy mogę zmienić maszyny na pierwszych poprawkach tzn były wpisane 3 maszyny ale udało się zaliczkowac taniej i jest budżet na 4 maszyne. Więc chciałem zmienić kwoty i dopisać tą 4 maszyne. Punktami nie spadne, a poprawki mają dojść w przyszłym tyg.

Mi pozwolili przy 1 poprawkach pozmieniać. Nie możesz przekroczyć zwrotu który zadeklarowałes. Jak dostaniesz poprawki to telefon w dłoń i dzwon do skutku. 

Opublikowano
3 godziny temu, kibix napisał:

Mi pozwolili przy 1 poprawkach pozmieniać. Nie możesz przekroczyć zwrotu który zadeklarowałes. Jak dostaniesz poprawki to telefon w dłoń i dzwon do skutku. 

No ja mam podobnie teraz maja przyjść uzupełnienia to mogę zwiększyć moc ciągnika ew wykreślić maszynę ? 

Opublikowano

Ile czasu czekaliście na kasę od złożonego wniosku o płatność,bo ja w listopadzie poprawki w grudniu i teras cisza.Bo mam dotacje przelać w marcu na kredyt.

Opublikowano
6 godzin temu, Mkb17 napisał:

Ile czasu czekaliście na kasę od złożonego wniosku o płatność,bo ja w listopadzie poprawki w grudniu i teras cisza.Bo mam dotacje przelać w marcu na kredyt.

6 miesięcy od złożenia wniosku o płatność i to było bardzo szybko.... 

Opublikowano
6 godzin temu, Mkb17 napisał:

Około miesiąca ale prow z 2018 roku 

Opublikowano

Jakie woj.czy były poprawki

20 minut temu, ursuss napisał:

Wniosek o płatność złożony ok 10.08.2021r. a pieniądze na koncie 12.01.2022r. Miałem kontrole w gospodarstwie 15.12.2021.  

2 godziny temu, youn81 napisał:

6 miesięcy od złożenia wniosku o płatność i to było bardzo szybko.... 

No nie szybko ją w 2015 czekałam 2mies. A w 2009roku 3mies.

Opublikowano
2 minuty temu, Mkb17 napisał:

Jakie woj.czy były poprawki

Woj. lubelskie, pismo z poprawkami otrzymałem na początku listopada i około 15.11.2021 zostały dostarczone do ARiMR. Kontrola na miejscu nie jest u każdego, u mnie kobieta powiedziała, że kontrola musi być bo było więcej jak 6 maszyn zakupionych i oni wtedy muszą taką przeprowadzić. Z tego co wiem zlecenie na przelew do Warszawy poszło 28.12.2021 więc na pieniądze czekałem jeszcze dwa tygodnie.   

Opublikowano

Tata dostał awizo przed świętami, zapewne poprawki, ale na spokojnie z braku czasu chcieliśmy poczekać do powiadomienia powtórnego, które sie nie pojawiało, myślelismy że to jakoś inaczej liczyli przez świta,3 króli itp ale jak ewidentnie minął termin to pojechał tata na pocztą a tam mu powiedzieli że list odesłali dzień wcześniej, my powiadomienia powtórnego nie dostaliśmy, co Arimr zrobi w takiej sytuacji jak się nie odbierze listu?

Opublikowano
1 godzinę temu, majkel207 napisał:

Tata dostał awizo przed świętami, zapewne poprawki, ale na spokojnie z braku czasu chcieliśmy poczekać do powiadomienia powtórnego, które sie nie pojawiało, myślelismy że to jakoś inaczej liczyli przez świta,3 króli itp ale jak ewidentnie minął termin to pojechał tata na pocztą a tam mu powiedzieli że list odesłali dzień wcześniej, my powiadomienia powtórnego nie dostaliśmy, co Arimr zrobi w takiej sytuacji jak się nie odbierze listu?

Nie spotkałem się z podwójnym powiadomieniem, w razie czego możesz bronić się pismem co covid że byłeś chory i dlatego nie odebrałeś 

Opublikowano
8 godzin temu, ViveN napisał:

Nie spotkałem się z podwójnym powiadomieniem, w razie czego możesz bronić się pismem co covid że byłeś chory i dlatego nie odebrałeś 

U mnie zawsze jest powiadomienie o przesyłce, 14 dni do odbioru a potem powiadomienie powtórne 7 dni, tylko tym razem nie dostałem go, tylko nie wiem co robić, czy czekać na info czy kontaktować się z ARIMR?

Opublikowano
11 godzin temu, ursuss napisał:

Woj. lubelskie, pismo z poprawkami otrzymałem na początku listopada i około 15.11.2021 zostały dostarczone do ARiMR. Kontrola na miejscu nie jest u każdego, u mnie kobieta powiedziała, że kontrola musi być bo było więcej jak 6 maszyn zakupionych i oni wtedy muszą taką przeprowadzić. Z tego co wiem zlecenie na przelew do Warszawy poszło 28.12.2021 więc na pieniądze czekałem jeszcze dwa tygodnie.   

Dzięki to jest konkretna odpowiedź.Ale późno miałeś poprawki.Ja już miałam po 3 tyg.i teras czekam.

Opublikowano
5 godzin temu, seba836 napisał:

Wiecie kiedy będą jakieś informację, albo decyzję i gdzie to się sprawdza bo widziałem tylko listę ale to dawno a miało coś ruszyć w styczniu 

Tu nie ma decyzji tylko jest podpisanie umowy. Mają czas do lipca, żeby się odezwać, także trzeba się uzbroić w cierpliwość

Opublikowano

co robicie w przypadku jak maszyna drożeje z dnia na dzień a we wniosku już mieliście zatwierdzoną kwotę pomocy ?? Znajomy diler mówił mi w sobotę ze dużo transakcji mu się z tego powodu sypie , ciągniki np są droższe o 50-70tys   i rolnicy rezygnują z zakupu ...

Opublikowano

Życie. Płać i płacz. Ludzie kupili bitcoina albo grali na dźwigni kontrakty futures na rzepak i wtopili i nikt nie narzeka a ty będziesz pisał że ci drożeje jak mogłeś wpłacić zaliczkę pół roku temu i łatwość kredyt, widziałeś co się dzieje

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mateusz1q napisał:

Życie. Płać i płacz. Ludzie kupili bitcoina albo grali na dźwigni kontrakty futures na rzepak i wtopili i nikt nie narzeka a ty będziesz pisał że ci drożeje jak mogłeś wpłacić zaliczkę pół roku temu i łatwość kredyt, widziałeś co się dzieje

a czy ja napisałem ze kupiłem ? Pytam co w takim przypadku robicie  ,  nie każdy wpłacił zaliczkę , poza tym jak diler ma dołożyć 50tys do interesu to woli oddać zaliczkę i po sprawie , oni tak konstruują te umowy ze w razie czego stratni na tym nie są....

Realizowałem MGR w  2018 i poradziłem sobie bez kredytu dla twojej wiadomości....

Edytowane przez youn81