Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie ktoś pytał już w tym temacie ale mnie przeraża 1013 stron i ogranicza brak czasu więc zapytam. 😁 Jak to jest z tymi przetargami? Jeśli moja żadna inwestycja nie przekracza 100 tys zł będzie musiała iść przez portal przetargowy?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, robertrolnik27 napisał:

Pewnie ktoś pytał już w tym temacie ale mnie przeraża 1013 stron i ogranicza brak czasu więc zapytam. 😁 Jak to jest z tymi przetargami? Jeśli moja żadna inwestycja nie przekracza 100 tys zł będzie musiała iść przez portal przetargowy?

nie musisz , kupujesz z wolnej reki , poniżej 30tys euro  tj 129 000pln , pod warunkiem że maszyny masz tak pogrupowane ze grupa maszyn nie przekracza tej kwoty...jakie maszyny kupujesz??

Edytowane przez youn81
Opublikowano
34 minuty temu, robertrolnik27 napisał:

14 minut temu, Mich9 napisał:

maszyna powyzej 130 tys netto, ja kupuje wszystko bez przetargu opryskiwacz rozsiew i talerzowke 105 30 30

Średni kurs euro w zamówieniach publicznych

W związku z powyższym do postępowań o zamówienie publiczne ogłoszonych od dnia
01 stycznia 2018 r. obowiązek stosowania przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych powstaje, gdy wartość udzielanego zamówienia przekracza kwotę 30.000 €, co przy uwzględnieniu nowego kursu oznacza, że wskazanej ustawy nie stosujemy do zamówień, których wartość nie przekracza 129.351,00 zł. netto
Więcej: http://www.komunikaty.pl/komunikaty/1,79968,22859704,nowy-kurs-euro-obowiazujacy-przy-udzielaniu-zamowien-publicznych.html

Opublikowano

Ok A jeśli ktoś bierze ciągnik przyjmijmy New holland td i on właśnie oscyluje w granicach 130 tyś netto tj (128000 zależy od wyposażenia) to przetarg w świetle prawa niby nie potrzebny czy lepiej zrobić skoro suma jest na pograniczu?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, rafikkisiel napisał:

Ok A jeśli ktoś bierze ciągnik przyjmijmy New holland td i on właśnie oscyluje w granicach 130 tyś netto tj (128000 zależy od wyposażenia) to przetarg w świetle prawa niby nie potrzebny czy lepiej zrobić skoro suma jest na pograniczu?

Nie musisz robić przetargu przy kwocie 128000....sam biorę opryskiwacz w tej kwocie i robie bez przetargu, potwierdziłem to u prowadzącego w agencji i jest ok

Edytowane przez youn81
Opublikowano

Podpisałem umowę na grodzenie chlewni w ramach PROW zapobieganie ASF.

Mam kosztorys Inwestorski na kwotę 128 100 netto/. Nie przekracza to kwoty 30 000 zł euro.

Mam trzy ofert od firm budowlanych. Dwie poniżej kwoty 128 100 a jedna za 145 000 zł netto.

Czy w takim razie mam robić postępowanie ofertowe przez portal czy nie?.

Druga sprawa to co będzie jeśli kurs euro spanie poniżej 4,27 i wtedy kosztorys przekroczy 30 000 euro.

Jeśli zdecyduje się na ofertę którą otrzymałem mam teraz wpłacić wykonawcy 40 000 zaliczki na materiał, a resztę jak skończy ogrodzenie. Może się zdarzyć że będzie to wiosna, i dopiero wtedy złożę wniosek o płatność.

Opublikowano
Dnia 13.09.2019 o 23:35, zetorr6441 napisał:

Robilem podworko w 2015 na mgr, na kontroli mierzyli tylko powierzchownie , takich szczegółów nie spr. Ważne abys mial fv taka jak w projekcie, metry cena itp. 

Ja placilem wtedy po 88 neto na gotowo z tym ze korytowali na 50cm. Ponad 1000m robili 11dni roboczych 

Witam, czy przy utwardzaniu podwórza trzeba zachować odległość 1,5 metra od budynków??? To znaczy że ta odległość  nie podlega dofinansowaniu i trzeba mieć na to osobna fakturę???

Opublikowano
Dnia 20.09.2019 o 21:32, Mateusz1q napisał:

27 sierpnia 1 poprawki

16 wrzesnia telefon aby zrobić autouzupełnienie

po niedzieli ma być zaproszenie do podpisania umowy

Poznan na liście 23XX

To gratuluję szybko poszło;) u mnie miejsce 9xx pierwsze poprawki w październiku 2018 drugie we wrześniu 2019 i narazie nie zanosi się na podpisanie umowy też w Poznaniu;)

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pytanie. Jestem po podpisaniu umowy z agencją na opryskiwacz i jestem na etapie tworzenia portalu i mam takie pytanie jeżeli w charakterystyce mam napisane tylko podstawowe rzeczy ( niestety Pani robiąca wniosek wprowadziła w błąd i mówiła, że nie trzeba tam dużo pisać), a oferta pierwsza była dołączona z szczegółami to w portalu mam dać tylko to co jest w zestawieniu rzeczowo-finansowym i charakterystyce czy mogę dać ogłoszenie zawierające zestawienie rzecz-fin plus te szczegóły co były w ofercie. Zależy mi na jednym opryskiwaczu. Z góry dzięki za odp.

Edytowane przez wojterek9
Uzupełnienie.
Opublikowano

Nie możesz pisać za dużo szczegółów , bo będzie faworyzowanie 1 marki , według mnie tylko ogólne informacje , tzn pojemność od do , szer belki , komputer,  itp ,. Z jaką kwotę kupujesz opryskiwacz ???

Opublikowano

19 lipiec złożony wniosek o płatność. Dzisiaj listonosz przywiózł jakiś polecony list z agencji i się okazało że adres jest mój, a imię i nazwisko nie wiadomo czyje no i zabrał z powrotem...

Opublikowano

Ja też dziś dostałem list z zaproszeniem do podpisania umowy. Dane adresowe dobre, ale... moc ciągnika inna, prasa 1,9-2,2m to chyba o podbieracz chodzi? i nie wiem skąd oni wzięli że mam mieć 25krów mlecznych i 50loch. Wielkopolska 

@sumek666 wszystko ok?

• Confused 1
Opublikowano

Witam. Mam podpisaną umowę. Suma inwestycji 170 tys netto. Żadna z grup maszyn nie przekracza 30 tys euro. Z tego co się orientuje nie muszę przeprowadzać postępowania ofertowego na platformie. Pracownik agencji przez telefon powiedział mi ,że wystarczy przy wniosku o płatność dołączyć dwie kontroferty i fakturę zakupu. Moje pytanie: przykładowo mam w zestawieniu rzeczowo- finansowym pług 3 skibowy obracany cena: 22000 netto, czy kontroferty muszą być na identyczny model np. akpil km 80 i wybrać najtańszą ofertę czy kontrofertą może być pług kuhna czy kvernelanda który wiadomo jest pewnie dwa razy droższy? Przerabiał ktoś taki sposób postępowania? Z góry dziękuję za porady

Opublikowano
1 godzinę temu, KrystianSokoowski napisał:

Witam. Mam podpisaną umowę. Suma inwestycji 170 tys netto. Żadna z grup maszyn nie przekracza 30 tys euro. Z tego co się orientuje nie muszę przeprowadzać postępowania ofertowego na platformie. Pracownik agencji przez telefon powiedział mi ,że wystarczy przy wniosku o płatność dołączyć dwie kontroferty i fakturę zakupu. Moje pytanie: przykładowo mam w zestawieniu rzeczowo- finansowym pług 3 skibowy obracany cena: 22000 netto, czy kontroferty muszą być na identyczny model np. akpil km 80 i wybrać najtańszą ofertę czy kontrofertą może być pług kuhna czy kvernelanda który wiadomo jest pewnie dwa razy droższy? Przerabiał ktoś taki sposób postępowania? Z góry dziękuję za porady

U mnie prowadząca po podpisaniu umowy powiedziała że maszyny które nie podlegają przetargowi mogę już kupować i nie potrzeba żadnych kontrofert. Jak to jest ? Trzeba kontroferty przedstawiać czy tylko przy maszynach które będą wrzucane na portal przetargowy?