Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, sumek666 napisał:

to pkt ile masz i jakie woj?

Z moich wyliczeń od 4,8 do 5,2 

Zobaczymy co wyliczy osoba, która mi wniosek ostatnio robiła ;)

woj, łódzkie

Opublikowano (edytowane)

e1950023569b0e63dfac5bac4582c007_orig.jp

Panowie mam pytanie odnośnie mojego wniosku czy jest sens ryzykować w moim przypadku brać wniosek w raz z Ojcem na współpracę gospodarstw, na pierwszym zdjęciu jest wniosek który składał bym sam jeśli nie było by szans składania razem a na 2 gdy bym składał z Ojcem, niestety przydał by się nowy kombajn ale jakoś nam się wydaje że lepiej nie być łakomym i składać jednemu. 

Edytowane przez TheMajster
Opublikowano

ktoś wie ile pkt potrzeba było w mazowieckim 2 lata temu żeby dostać kasę?

czy przy wspólnym wniosku punkt za wzięcie MR w mazowieckim też dzieli się na 2 tak jak 3 punkty za wiek?

Opublikowano
20 godzin temu, dirk41 napisał:

chcesz numer telefonu? to sam możesz namierzyć swój i będziesz mógł dzwonić i pytać co jakiś czas. ja dzwoniłem chyba ze 20 razy a za każdym razem Pani miła i mówiła co i jak

Dzwoniłem do Agencji ,ustaliłem która osoba zajmuję się tym całym bałaganem i dowiedziałem się że przerabiają sierpień-wrzesień a ja złożyłem koniec października tak więc jeszcze ponad miesiąc czekania. Oby było wszystko ok.

Opublikowano
4 godziny temu, choper napisał:

Dzwoniłem do Agencji ,ustaliłem która osoba zajmuję się tym całym bałaganem i dowiedziałem się że przerabiają sierpień-wrzesień a ja złożyłem koniec października tak więc jeszcze ponad miesiąc czekania. Oby było wszystko ok.

tak właśnie myślałem, miesiąc a z niego zrobi sie 1,5 a zanim poprawki zrobisz i zaakceptują to i 2. Mając nadzieje że nie odrzucą tylko da rade poprawić.

Opublikowano

moc.png.83f098fabbd16fdf3550a84bf917acce.png

Cześć. mam we wniosku 28 ha z czego 14 ha to łąki i według powyższej tabeli doboru przysługuje mi ciągnik o mocy 121 KW x 1,36 = 164 KM nawet bez brania pod uwagę dodatkowych kryteriów  jak: odległości od działek, nachylenie terenu, powiększenie gospodarstwa o dodatkowe 6 hektarów w roku docelowym.

W gospodarstwie nie mam innego ciągnika (są starsze niz 30 lat i nie bierze się ich pod uwagę) do tego mam maszyny o zapotrzebowaniu mocy 140 km (pług, zestaw uprawowo siewny)

Czy agencja może mi odmówić zgody na 160 km i jeśli tak to z uwagi na co?

Opublikowano
9 minut temu, falcon83p napisał:

moc.png.83f098fabbd16fdf3550a84bf917acce.png

Cześć. mam we wniosku 28 ha z czego 14 ha to łąki i według powyższej tabeli doboru przysługuje mi ciągnik o mocy 121 KW x 1,36 = 164 KM nawet bez brania pod uwagę dodatkowych kryteriów  jak: odległości od działek, nachylenie terenu, powiększenie gospodarstwa o dodatkowe 6 hektarów w roku docelowym.

W gospodarstwie nie mam innego ciągnika (są starsze niz 30 lat i nie bierze się ich pod uwagę) do tego mam maszyny o zapotrzebowaniu mocy 140 km (pług, zestaw uprawowo siewny)

Czy agencja może mi odmówić zgody na 160 km i jeśli tak to z uwagi na co?

jak najbardziej może z tego tytułu że moc max największego ciągnika jest ograniczona w twoim przypadku do 65kW, a biorąc dodatkowe te 6 ha to można powiedzieć że 69kW = 94KM. za odległość działek. trudność uprawy mogą dać 20% więcej czyli prawie 120KM, przy dobrym tłumaczeniu możesz dać radę nawet i na te 140-160KM

Mi na 34ha ciągnik 120KM dali bez żadnych wyjaśnień...

Opublikowano

czytam teraz pierwszy link z czerwonej listy i pisze ze zwrot z prowu jest 50 albo 60% ale jezeli jest to mlody rolnik i takie tam, a jak pamiętam to wcześniej było tak ze mlody rolnik 60% rolnik do 40 roku życia 50% a powyrzej 40 roku życia był zwrot 40% chyba ze mi sie coś po mieszało pawcie mnie w którejś kwestii jak sie myle

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Pobierz wniosek wypełnij to Będziesz wiedzial a nie głupie pytania zadajesz

On nie zadał głupiego pytania, głupia to jest twoja przemądrzała odpowiedź, za rozsiewacz jest 7 punktów a nie 16...

Opublikowano
42 minuty temu, damiano12332 napisał:

Sumek... głupia to jest Twoja odpowiedź... 

Bo? Jak zaczniesz wypełniać wniosek zaznaczysz ile masz lat jakie masz wykształcenie to sam ci z automatu określi jaki zwrot co się nalezy.

Opublikowano
17 minut temu, dirk41 napisał:

jak najbardziej może z tego tytułu że moc max największego ciągnika jest ograniczona w twoim przypadku do 65kW, a biorąc dodatkowe te 6 ha to można powiedzieć że 69kW = 94KM. za odległość działek. trudność uprawy mogą dać 20% więcej czyli prawie 120KM, przy dobrym tłumaczeniu możesz dać radę nawet i na te 140-160KM

Mi na 34ha ciągnik 120KM dali bez żadnych wyjaśnień...

Chce powalczyć o zgodę na 150 KM w 6 cylindrach. Jak się uda to zawsze można aneksem zejść w dół np. na 120 KM w 4 garach ale w górę  z 120 na 150 KM nie da rady - dobrze myślę???

Opublikowano
5 godzin temu, ventura94 napisał:

Poszukuje osoby z łódzkiego która  skladala wniosek w 2016 roku. 

Ja składałem. Jak chcesz wiedzieć od ilu punktów dostało się dofinansowanie to 4,16+. 

Teraz koło 5 punktów pewnie trzeba bedzie uzbierać. 

Opublikowano
47 minut temu, darekspire90 napisał:

czytam teraz pierwszy link z czerwonej listy i pisze ze zwrot z prowu jest 50 albo 60% ale jezeli jest to mlody rolnik i takie tam, a jak pamiętam to wcześniej było tak ze mlody rolnik 60% rolnik do 40 roku życia 50% a powyrzej 40 roku życia był zwrot 40% chyba ze mi sie coś po mieszało pawcie mnie w którejś kwestii jak sie myle

ponawiam pytanie

Opublikowano

Jak to w końcu jest z tym przetargiem,bo każdy mówi co innego. Jeśli nie przekroczymy 30 tyś netto to nie musimy robić przetargu na portalu i wystarczą tylko 3 oferty? To już jest pewne?