Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość Profil usunięty
Opublikowano

@aadams7 co według Ciebie jest tam, nie tak?

Opublikowano

instytut zdaje sie :)

tak na pierwszy rzut oka to nh ma jedne z najlepszych parametrow, zarowno, silnik, uciag, hydraulika, masa, promien zawracania :)

mozna poprosic o caly artykul bo lekko sie napalilem

Opublikowano

kurcze wlasnie nie widzialem calego testu :)

o niskim komforcie (w porownaniu do claasa tez wspominalem :) ), skrzynia byc moze nie ma systemu intellishift, nadmiaru przelozenien w nim nie ma to fakt, a hydraulike mozna dobrac (dla mnie to rowniez bylo wazne)

Opublikowano

hahaha a Fendt... za przekladnie Vario dostal 5 gwiazdek ale za to za kabine chyba tylko 3. pisza ze ta kabina jest przestarzala i zbyt mala, nie do pomyslenia bo to przeciez Fendt, ja bym chcial chociaz w takiej pracowac. za to DF odwrotnie, uwazaja jego przekladnie za zbyt slabo "rozwinieta", no ale to tez fakt ze 3 polbiegi to tyle co nic jak do ciagnika z taka moca. w MFie ta skrzynia jest troche slabo "zautomatyzowana" (wg. testu). a Claas... jak to Claas, duze gabaryty i to jednak by przekonywalo do zakupu bo w porownaniu do Fendta czy DF to duzy ciagnik. a wady takie jak zbyt dlugie wlaczanie sie Cebisa to jak dla mnie to drobnostka. do NH i Valtry jeszcze nie doszedlem :) dzis bede studiowal. a i jeszcze John Deere, ale tu nie ma co pisac, JD zawsze byl bardzo dobry i chyba juz tak zostanie.

Opublikowano

koledzy w jakiej gazecie jest cały artykuł to się zagłebie w literature, bo sama tabelka mnie nie przekonuje. fakt do tej chwili instytucji jaką jest DLG wierzyłem i cytowałam na różnych spotkaniach, a teraz wyniki mnie zaskoczyły, tym bardziej że niedawno wpadł mi w rece przypadkiem artykuł o ciągnikach ale używanych o podobnej mocy, testy wykonało DLG ale rożniły się od tych co zamieściliście, tym wieksze moje zdziwienie....

Opublikowano

Panowie takie testy to moim skromnym zdaniem nie będą miarodajne pn. uważam że Niemieckie Towarzystwo Ronicze (to jest chyba prawidłowa nazwa) wybierze te ciągniki które są ich rodzimymi markami i jednocześnie mają największy udział w rynku sprzedanych ciągników być może dlatego aby zapewnić swoim maszynom zbyt i utrzymać w świadomości potencjalnych klientów że dokonali dobrego wyboru, bo przecież w testach wypadają lepiej. Bardziej wiarygodne byłyby testy które przeprowadzałby jakiś instytut międzynarodowy na jednakowych zasadach dla każdej maszyny.

Opublikowano

maseratti sorry ale nie zgodze się z tobą. DLG to towarzystwo zajmujące sie pomiarami ciągników i oni nie patrzą czy dany ciągnik jest z niemiec czy nie. ale fakt wyniki zamieszczone w tej gazecie mnie zaskoczyły.dlatego prosze jeszcze raz co to za gazeta, to tych skanow nie chce mi się czytać...

Opublikowano
:) nie brzozak ja nie mam swojego rankingu ciągników, jestem tego zdania że nie ma jednego najlepszego ciągnika czy tam marki ale każdy ciągnik może być dobry jeżeli posiada takie wyposażenie jakie jest nam potrzebne do wydajnej i efektownej pracy i spełnia nasze oczekiwania. Poprostu dla mnie takie mają charakter reklamowy. I wcale nie mówię że Fendt czy JD to złe ciągniki ale nie każdy potrzebuje mieć zwycięzcę testów.
Opublikowano

a wedlug was test wyjawia jednego jedynego zwyciezce??? moim zdaniem zdecydowanie nie, chyba w najscislejszej czolowce znalazly sie: fendt, jd i claas (kolejnosc przypadkowa), ale jak zaczniemy porownywac ceny, stosunek cena/jakosc to znajdzie sie ich wiecej i niekoniecznie ktorys z wymienionej trojki bedzie najlepszy dla danego gospodarstwa.

@krycha094 masz racje, obecnie ciagniki sa na bardzo wyrownanym poziomie :)

Opublikowano

dokładnie i wybór ciągnika to podobnie jak z autem, wszystkie na wysokim poziomie o podobnych parametrach,często do wyboru dochodzi przez upodobanie do konkretnej marki