Skocz do zawartości

Case 585 XL-ciągnik zatrzymał się podczas orki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No własnie tak myslałem ze to bedzie wina półbiegów, jak bedziesz pamietał to napisz potem w tym temacie co było przyczyna i jaki był mniej wiecej koszt naprawy. Ja teraz bede sie brał za regeneracje przedniej osi, juz zamowiłem wszystkie tulejki. A potem zostaje mi do ogarniecia cała elektryka bo nawet jednego swiatła nie ma :D :D No i przez zime bede chciał wykombinowac jakos pneumatyke do niego :) 

Opublikowano

Witam , mam problem z kiprowaniem przyczepy , kipruje ok lecz problem z powrotem  nie działa powrót swobodny lecz tylko wymuszony i pompa dostaje za swoje prosze o podpowiedz co z tym fantem robic

Opublikowano

A wyjscia hydrauliczne działaja? Spróbuj podpiac przyczepe i sprawdzic czy kipruje? Moze jakies drobne zanieczyszczenie zacieło rozdzielacz. A sam rozdzielacz znajduje sie pod podłoga przy prawym kole, jak sie przyjzysz to wajchy od wyjsc sa z nim połaczone bezposrednio.

Opublikowano

Witam, do czego słuzy śruba około m 10 przed wlewem oleju do skrzyni czy nią reguluje się coś przy podnosniku, czy jażmo mocowania cięgla przy podnosniku bloku ma się ruszac czy ma byc sztywne, bo tam podejrzewam gdzies usterke bo na siłowej ramiona ida do góry na pływajacej nie, może miał ktoś podobny przypadek ,kiper działa

Opublikowano
Dnia 4.11.2018 o 10:49, greg73 napisał:

do czego słuzy śruba około m 10 przed wlewem oleju do skrzyni czy nią reguluje się coś przy podnosniku

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, bo w moim 585 ktoś zaczepił hak do mocowania cięgna, gdy nie jest ono używane. Faktycznie ta śruba może coś regulować, bo nie jest do końca wkręcona.

czy jażmo mocowania cięgla przy podnosniku bloku ma się ruszac czy ma byc sztywne

Jarzmo jest sztywne.

bo tam podejrzewam gdzies usterke bo na siłowej ramiona ida do góry na pływajacej nie,

Ja też mam jakąś usterkę, bo podnośnik po zawieszeniu ciężkiej maszyny nie podnosi do końca. Siłę ma, bo lekkie i ciężkie maszyny podnosi w tym samym tempie ale ciężkie podnosi na wysokość 5-10 cm mniejsza niż lekkie. Spróbuję podregulować cięgna pomiędzy dźwignią podnośnika a rozdzielaczem.

W moim CASE 585XL mam tez problem z hamulcem lewego koła i myślę, że to już czas wymienić o-ring na tarczy dociskowej. Może ktoś z Was naprawiał już hamulce i napisze kilka zdań jak to zrobić.

Opublikowano

usterki nie usunąłem bo brak czasu wyjazdy, lecz gdy zablokowałem czujnik siłowej to podnosił wszystkie maszyny bez problemu, podnosiłem dzwignia siłowej, usterka tkwi w mechanizmie podosnika w skrzyni,czy jest w kabinie jakas rewizja i dekiel w skrzyni by tam sie dostać

Opublikowano

tak do samej góry bez problemu,czujnik wcisnąłem i zablokowałem przy wyłączonej siłowej, znajduje się za uchwytem mocowania ciegła wystaje z bloku podnosnika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kurzyn198
      Witam wszystkich
      Posiada ktoś z was schemat elektryczny do Case Mx 135. Padły mi kierunkowskazy, bezpiecznik jest ok, przerywacz jest sprawny (podmieniałem ze sprawnego ciągnika), awaryjne działają, a kierunków brak.
    • Przez zipo1
      Witam szukam wszelkich informacji na temat case mx 150 maxum,(na co uważać, czego pilnować), kupiłem taki ciągnik, super by było dostać instrukcję obsługi, zgóry dziękuję.
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez jacumi
      Witam,
      Dziś podczas talerzowania zapaliły się wszystkie kontrolki w moim Case MX100 (2000r).
      Ojciec jeździł i powiedział że wszystko się popodświetlało (akumulator, ciśnienia oleju, kontrolka od ręcznego itp itd)
      Pierwsza myśl była że mało oleju w silniku, poziom był minimum. Uzupełniono do 2/3 max. I nie pomogło.
      Jak wróciłem do domu (traktor stał 2-3 godziny) to sytuacja jest taka sytuacja jak na zdjęciu (traktor zgaszony, czyli ostygł).
      Kontrolki już się nie świecą wszystkie tylko te właściwe, traktor zapala (test tylko na chwile).

ktoś przerabiał coś takiego ??

pozdrawiam
      Jacek

• Przez kada2k
      Witam, wyświetliło mi się ostrzeżenie w Case Farmall 85C w instrukcji znalazłem że odpowiada to za zbyt niskie ciśnienie w przekładni i układzie kierowniczym. Poziom oleju się zgadza, hydraulika działa jak wcześniej, wspomaganie tak samo, płynność rewersu i półbiegu również. Ktoś miał podobny przypadek lub ma jakiś pomysł co mogło się stać, jutro jeśli będzie dalej to samo dzwonie do serwisu ale z uwagi na godzinę chciałem się tutaj dopytać.

• Dodaj nową pozycję...
v