Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja bym z miła chęcią zobaczył co potrafi ta maszyna ale nie na placu tylko w pracy wielozadaniowej ale nie moge nigdzie nikogo spotkać kto dany model już ma i coś o nim powie ale brak ,na testy zapewne tez nie dajecie a jak już to pewnie umowa przedwstępna .

Opublikowano

Czy ktoś może wie jak działają światła stopu w 80 4WD, gdzie jest czujnik? Bo przestały mi działać a czujnika przy pedałach hamulca nie ma.

Kolego masz dwa czarne czujniki wciskane pod kolumną kierowniczą. przy dźwigniach hamulcowych. 

Opublikowano

Witam ile  wasze farmtracki palą na ha orki szczególnie chodzi mi o model 75 km ponieważ posiadam ten model, albo jestem przewrażliwiony albo z  tym ciągnikiem jest coś nie tak, żeby na działce 4,5 ha bak paliwa brakowało. jeszcze w życiu tyle paliwa nie z Użyłem jjak w tym roku i to pomimo suszy.

Opublikowano (edytowane)

To zależy od ziemi ale przeważnie 4 bieg zakres średni lub jak glina to na 3 a jak góra to czasami muszę zejść do 2 ,obroty 1800-1900 obr

nie wiem co z nim nie tak w lekkiej pracy siewnik spali na pewno mniej jak 3p w turze też ale w orce to już bije rekordy, pali od cholery w cieżkiej pracy nie liczyłem ale w tym roku po żniwach wyznaczę sobie 1 ha by zmierzyć

ten ciągnik to jest oszczędny na nerwach jak stoi i nic nie robi

Edytowane przez AgroTeam93
Opublikowano

Spalanie uważam że ma na dobrym poziomie . W lekkich pracach typu zwożenie bel zbiornik na p[rawie trzy dni starcza , ale orka to juz inna bajka mam działkę gdzie pali około 18-20 na ha III klasa i sama glina fakt taki że jak mu dasz w podłogę to idzie ale ja oram na 3 średniej obroty1800 ma cięzko nie powiem 4x40 . Ale działka np v klasa orka zimowa przyorywany obornik około 27cm to napewno było poniżej 10 litrów na ha i tam orałem już 1 na szybkim zakresie . Za wysokie biegi moim zdaniem i cały czas jest zbyt mocno przeciążony silnik zapewne nawet nie reaguje na przepustnice .....wiec popełniasz prosty błąd .

Opublikowano

To zależy od ziemi ale przeważnie 4 bieg zakres średni lub jak glina to na 3 a jak góra to czasami muszę zejść do 2 ,obroty 1800-1900 obr

nie wiem co z nim nie tak w lekkiej pracy siewnik spali na pewno mniej jak 3p w turze też ale w orce to już bije rekordy, pali od cholery w cieżkiej pracy nie liczyłem ale w tym roku po żniwach wyznaczę sobie 1 ha by zmierzyć

ten ciągnik to jest oszczędny na nerwach jak stoi i nic nie robi

Nie za szybko na 4M? Ja Farmtrackiem w pługu jeździłem na 3M i nie było problemu

Opublikowano

jeszcze troche i ursus tylko zostanie, farmer juz chyba nie produkuje ciagnikow, farmtrak padnie, pronar to nie wiem czy jeszcze cos robi. Bedzie monopol niedlugo dla ursusa :D

Farmer produkuje we wrześniu do nich maile pisałem czy mają w ofercie jakieś większe modele to dostałem odpowiedź:

witam

aktualnie posiadamy w sprzedaży ciągnik F5-11272 w cenie 134000,00 netto.

więcej informacji pod nr. tel. 857110106 lub 857110119

Pronar może będzie produkował 5440, na razie w obiegu są ostatnie sztuki 5340. Jeszcze jest Crystal z Sieradza ale w swojej ofercie ma modele od 140KM tak więc dla w/w nie jest konkurencją.

FT może wróci do punktu wyjścia i tak jak za dawnych lat 2 modele będą oferowane, w sumie to chyba były najbardziej udane modele tej firmy które zapracowały na wizerunek marki w kraju...

Opublikowano

Z Wysoki gość od nich brał wlasnie taki niby zrobiony i dzis ma ttlko ponad 200 ktedytu i juz prawie bankrutuje co naj gorsze raty musi płacić a koleś bez karny znana mi sprawa miejscowość koło mnie....

Opublikowano

Na olx jest ft 675 z nowymi błotnikami tylnymi. Fajne wyglada

W nich trochę ta maska mogła by być mniejsza, bo sprawia wrażenie takie napompowanej.

Dla mnie te błotniki trochę 1523A przypominają:

461356655_6_644x461_pronar-1523a-pronar-843915323_4_1080x720_ciagnik-farmtrac-67