Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj popuścić cięgno od sprzęgła powinno jeszcze pomóc.

Dorobie sobie jakąś linkę do blokowania tej dźwigni. Nie będę wymieniał sprawnego rozdzielcza. 

Muszę wymienić pompę hydrauliczną bo przepuszcza mi olej z wspomagania do skrzyni. W Internecie są pompy od 999 zł do 2500 zł. Czymś one się różnią?

Opublikowano

Co może być być przyczyną że biegi nieco gorzej wchodzą? I słychać/czuć takie dziwne pyknięcie. Ciężko to opisać. Tak jak by tam jakaś blaszka wadziła. Traktor farmtrac 670 DT. 

Opublikowano

Biegi głównie. Wchodzą trochę ciężej ale główna zmiana to właśnie takie ''pyknięcie''. Ciężko to wytłumaczyć. Trzymając rękę na dźwigni czuć jakby jakaś blaszka lub część tam blokowała i słychać właśnie taki dźwięk jak już wskoczy.

A druga sprawa. 

Długo nie używałem sprężarki. Teraz założyłem pasek ale tak z początku na to koło pasowe ( nie w rowek tylko przed) I jak dłużej pochodzi to słychać dzwięk i się ślizga pasek. Sprężarka się zaciera? 

Opublikowano

Czasem jest trochę opór przy rewersie ,ale to jak oleju jest około minimum , a bieg to bywa nieraz taki opór , ale to jak nie do końca wciśnięte sprzęgło . Załóż pasek jak przykazano bo jest za leniwy znów i się ślizga jak miałem za luźny to też się ślizgał nabił do 4ech i dalej już nie dał rady tylko pisk z paska .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wymieniał może ktoś sprężynę oznaczona jako 5? Można ją od czegoś dopasować? Orginal koszt ok 300-400 zł.... Sprezyna ta odpowiada za regulację siłowa pocnosnika

dtPodnosnik farmtrac.jpg

IMG_20210830_141322001.jpg

Edytowane przez zajac1
Opublikowano
Dnia 26.08.2021 o 21:38, tompil napisał:

Spróbuj popuścić cięgno od sprzęgła powinno jeszcze pomóc.

Dorobie sobie jakąś linkę do blokowania tej dźwigni. Nie będę wymieniał sprawnego rozdzielcza. 

Muszę wymienić pompę hydrauliczną bo przepuszcza mi olej z wspomagania do skrzyni. W Internecie są pompy od 999 zł do 2500 zł. Czymś one się różnią?

Nie do skrzyni tylko  popuszcza olej do sekcji od hydrauliki lub lepiej do silnika 

Opublikowano

No przepuszcza do hydrauliki i i idzie dalej do skrzyni.

W silniku bym zauważył że przybywa, bo już dość dużo mi ubywa tego oleju od wspomagania. 

Standardowo jaka wydajność pompy jest w Farmtracu 80 4WD?

Opublikowano

W agrotraktorze powiedzieli, że do tej wzmocnionej pompy hydrauliki montowane są obecnie większe filtry hydrauliczne. U mnie jest sędziszów HP 10.3. Czy ktoś z nowszym 675 DT może napisać jaki ma filtr hydrauliczny?

Opublikowano
Dnia 17.10.2021 o 19:39, tompil napisał:

Chcę potwierdzić tą informacje dlatego pytam.

Ten sam filtr.  675 dt ma identyczne pompy jak 80 4wd    34l hydr i chyba 18 wspomaganie 

Opublikowano

To trzeba by to przerobić jakby chciał założyć tą większa pompę zamiast starej, bo może brakować jej oleju.

Jeszcze nie kupiłem tej pompy, ale do wiosny muszę zrobić. 

Ostatnio uszczelniłem uszczelkę na obudowie rozrządu, poszedł silikon na całość i jest spokój, a wcześniej ciągle z niej leciał płyn, nawet nie wiem skąd, kupiłem tylko nową pompę wody bo myślałem że to jej wina.  

Opublikowano

Jak wyregulować  sprzęgło w FT 690  urwała się śruba co łączy dwie dźwignie na boku obudowy sprzęgła . Może przerobić i założyć zamiast śruby 10 to dać 12  ? .

Opublikowano

Potrzebuję poznać różnicę w cenie zakupu kompletnej przedniej osi carraro vs farmtrac do modelu 680.  Farmtrac nie prowadzi sprzedaży kompletnych osi więc i ceny nie podadzą  (Carraro nie maja w sprzedaży co jest chore bo przecież niecały rok temu montowali je w ciągnikach). Jest dystrybutor carraro i cenę mogę uzyskać, natomiast gdzie uzyskać cenę osi farmtracoskiej ? Ktoś kiedyś kupował z was? Co jest napisane na tabliczce takiej osi farmtracoskiej?, może ktoś podeśle zdjęcie.

Opublikowano

Panowie co może być przyczyną piany w oleju hydraulicznym? Na dodatek hydraulika przy chłodniejszych dniach lubi się zapowietrzyc, a po odpowietrzeniu wszystko powoli działa. Cała strona ssąca od skrzyni do pompy sprawdzona i nie widać żadnych nieszczelności, wszystko suche. Czy może być winna pompa hydrauliczna? Ciągnik pracuje z ładowaczem czołowym ale wcześniej nie było żadnych problemów.

Opublikowano

Obrotomierz w 670 DT zaczyna mi pokazywać obroty dopiero przy 1300-1400 obr. A jak zmniejszam obroty to spada na 0. 

Co to może być? Obluzowała się gdzieś linka? Jak to tam jest zrobione? Normalnie jak w c-360 np bez żadnych udziwnień?

Opublikowano (edytowane)

Tu są impulsy od alternatora ,a ładowanie masz dobre .?

Do alternatora dochodzą dwa przewody na wsówki jeden od kontrolki drugi od obrotomierza.

Edytowane przez robert1226