Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam mozliwosc kupienia saletrzaku słowackiego w big bag-ach w cenie 1100 brutto. Czy ktos siał kiedys ten saletrzak. Nie zbryli sie do wiosny jak powiedzmy z tarnowa ? bo nawet go na oczy nie widizłem i troszke sie boje zaryzykowac .

Pewnie masz na myśli saletrzak firmy DUSLO. Możesz go spokojnie kupić. Nie jest w niczym gorszy niż tarnów, kędziezyn czy włocławek. Najgorsze dla każdego saletrzaku jest nasłonecznienie i wysoka temperatura. Jeśli w lato nie będzie pod dachem to granule sie "rozsypią" od słońca - nie w całej palecie, tylko na brzegach, tam gdzie bezpośrednio świeci słońce.

Ten saletrzak DUSLO ma dość grubą granule - coś jak kędzierzyn. Niektórzy twierdzą że dłużej się rozkłada, ale to bzdura.... W takich samych warunkach jeden i drugi rozłoży się w tym samym czasie. Wielkość granuli wpływa jedynie pozytywnie na równy wysiew niezależnie od wiatru.

Polecam także saletrzak firmy węgierskiej - GENEZIS PETISO. W ubiegłym roku nawozy z tamtej firmy wychodziły odrobinę taniej. W tej chwili ceny są identyczne.

Jeśli ktoś jest z mazowieckiego to zapraszam do mnie po cenniki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kujawsko Pomorskie

Saletra 1220

Canvil 1127

Polifoska 8 1895

6 1879

Mocznik 1598

Siarczan Amon 930

Sirczan magnez 1110

Opublikowano (edytowane)

Ceny z wczoraj brutto

Sól potasowa 1620

Polifoska M 1620

Saletra 1240

Mocznik 1510

Zakupy na przyszły sezon zrobione. Jeszcze tylko saletrzak kupie i spokój.

Edytowane przez poosa21
Opublikowano

ten saletrzak to pewnie z hrubieszowa ukrainski? za 1020 moge tez miec słowacki oczywiscie big bag i całosamochodowe zestawy. Saletry brak nie ma wolnych dostaw do konca pazdziernika. Na listopad zapisuja w hurtowniach.

Opublikowano

Panowie człowiek całe życie się uczy dzisiaj wziąłem kartkę kalkulator zacząłem liczyć np czy zamiast 6 ton saletrzaka jak ostatnio kupywałem kupić 4 tony mocznika teraz czystego azotu byłbym miał więcej w moczniku niż w 6 ton saletrzaku cena byłaby podobna a mniej by było do rozsiania ,mocznik długo działający na zboża to opcja chyba dobra

Opublikowano

To wtedy można saletrę. Jak ja liczyłem to najtańszy azot jest w moczniku później w saletrze bo saletrzak w moich stronach cenowo podobnie jak saletra a ma 7% azotu mniej jak się nie mylę.

Opublikowano (edytowane)

ja płąciłem dzis za saletrzak 1170zł/t a polifoska8 1980zł/t

Witam. Podaj mi jeśli możesz namiary gdzie takie ceny?? To są ceny netto czy brutto??? Bo mam nie daleko do konina.

Pozdrawiam.

Edytowane przez waldo
Opublikowano (edytowane)

Ceny na dzisiaj w Rajpolu - Olesno:

Polifoska 6 - 2060zł/t

Polifoska 8 - 2080zł/t

Salmag - 1190zł/t

Od 1 listopada podwyżki. Nie wiem dokładnie o ile ale spodziewam się o 50 zł na tonie <_<

Edytowane przez MartineZ
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v