Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kupiłem kilka samochodów nawozów na handel i wszystko nie weszło pod dach pod gołym niebem została saletra i saletrzak ustawiłem je na paletach i przykryłem folią od kiszonki , jak myślicie to wystarczy żeby bez szkody przezimowały? Proszę o rady bo trochę się martwię

Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem Polifoskę 6 po 1905 zł. brutto.

Opublikowano

Ja w zamian kupiłem polifoske 6 po 1989zł/t !!! Skandal! Jak zamierzacie nawozić przedsiewnie? U mnie pszenica ozima dostanie max 200kg/ha a rzepak 300kg/ha jęczmień ozimy około 150kg/ha przy tych cenach nie wiem czy nie mniej nawet ;/

lukejro skąd jestes? i gdzie brałeś skoro jesteś z dolnego śląska?

Opublikowano (edytowane)

Macie może jakąś atrakcyjną ofertę na Saletrę 34% ?

W pobliskich firmach jej cena sięga blisko 1400 zł/t !!! ;[

Edytowane przez murtek
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Ja mam oferte po 1299zl saletra 34%N , Ja po dluzszym zastanowieniu pod rzepak sypie 200kg polifoski 8 i 100 kg unifoski bo polifoska droga

Edytowane przez Profil usunięty
Opublikowano

Tylko teraz przeważnie wieloskładnikowe na pewno w dół nie pójdą bo przecież szykują się zasiewy, rzepaku,później zbóż ozimych. Ja azotowe chyba będę kupował w grudniu przed dopłatami,chyba to najlepszy moment jest. Zrobiłem tak w tamtym roku i dobrze na tym wyszedłem.

Opublikowano (edytowane)

No z tym się zgodze puki sezon to raczej nie będą spadać. Co innego azotowe

Szukam ceny nawozu Keytrade NK 21-21 ale nigdzie nie moge znaleźć. Wie ktoś może gdzie pytać?

Edytowane przez silva
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Rynek nawozów(zresztą wszystkich śr.prod) jest tak skonstruowany by wyrwać jak najwięcej złotówek z kieszeni rolnika. Jako że na rynkach rolnych trwa okres w miarę przyzwoitych cen na surowce rolne, rolnicy rezygnują z ugorów i zwiększają zasiewy oraz intensyfikują produkcję , nieuchronnie czeka nas podwyżka wszystkiego co jest ku zwiększeniu tej produkcji potrzebne.

Będzie to trwało tak długo, aż wyprodukujemy więcej niż rynek potrzebuje i wtedy......... wtedy za towar wyprodukowany z wyjątkowo drogich środków plonotwórczych, dostaniemy to co przeważnie zwykliśmy dostawać i powróci na kilka następnych lat normalność, czyli standardowa "kiszka" objawiająca się ceną żyta na poziomie 25 zł/q, pszenicy 40 zł/q a rzepaku 90zł/q.

Radze uwzględnić taki scenariusz, gdyż jest wysoko prawdopodobny, a część środków pieniężnych miast w nawozy lokować gdzie indziej.

Edytowane przez xemit
Opublikowano

Coś mi się zdaje że podobny scenariusz będzie w tym roku,tylko że ceny płodów rolnych ostro spadną a ceny środków do produkcji zostaną na tym samym poziomie.

Opublikowano (edytowane)

A może tak składy podaj. Wiesz ile Amofosek robią Fosfory?

Ogólnie z Gdańskich ZF fosfor jest gorzej przyswajalny (rozpuszczalność w wodzie)

A ja jestem zwolennikiem Tarnogranów z Siarkopolu. Niska cena, fajna granulacja i dobra przyswajalność. Aha i najwięcej mikroskładników.

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Mocznik N - 46%- 1560 zł/t brutto

Macie lepszą ofertę ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v