Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w mojej okolicy 2 tyg temu POLIFOSKA 6 co kupowałem z upustem za ''większą ilość'' była po 1950zł :) ale to jest powalone żeby takie ceny płacić skończą nawozami i opryskami rolnictwo!! :angry:

Opublikowano

Ceny w Chemirolu Wągrowiec z 23 lutego: mocznik 46: 1283 zł/t, saletra: 1075 zł/t, saletrzak: 992 zł/t, fosforan amonu: 2348 zł/t, sól potasowa: 1831 zł/t, lubofos 14: 1706 zł/t, polifoska 6: 1990 zł/t. Źródło: Tygodnik rolniczy.

Opublikowano
Ceny w Chemirolu Wągrowiec z 23 lutego: mocznik 46: 1283 zł/t, saletra: 1075 zł/t, saletrzak: 992 zł/t, fosforan amonu: 2348 zł/t, sól potasowa: 1831 zł/t, lubofos 14: 1706 zł/t, polifoska 6: 1990 zł/t. Źródło: Tygodnik rolniczy.

To sa raczej ceny NETTO ??

Opublikowano

najpierw były ceny zaporowe (fosforan 3000) ludzie przestali kupować. poźniej jakieś durne bony, ostatnio ceny niższe niż z tymi bonami a teraz byłem u sprzedawcy to straszy że od marca ceny do góry. tylko jak podniosą ceny to znow sprzedaż spadnie . licza na to że zbliża się sezon i rolnicy ulegną presji i będą kupować coraz to droższe nawozy. może i tak będzie . ja narazie mam azot kupiony na jesieni a resztę się zobaczy. najwyżej rok będzie bez npk. jedynie pod kuku się kupi

Opublikowano

Dziś zamówiłem:

-mocznik 1300zł brutto za tone

-saletra puławska 1150zł brutto za tone

-saletrzak 1000zł brutto za tone

-polifoska 6 1920zł brutto za tone

Ceny te są po małym upuście.

Opublikowano

saletrzak1060

polifoska 8 niedostempna bo za droga i nikt nie bierze

przy dzisiejszych cenach zboz do ceny nawozo to masakra

ale i tak trzeba kupic bo jak nie to za rok bedzie jeszcze gorzej bo nic nie urosnie

a ktos dzis na nawozach zgarnia kase

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v