Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Interesują mnie nawozy azotowe a mianowicie saletra mocznik salmag oczywisce polskie

może ktoś mi doradzi gdzie można w dobrych cenach kupić? 8-9 ton

Podlaske pow. Wysoko Mazowecki

Edytowane przez dominower
Opublikowano

Oferuje NPK 8-20-30 (3S) Białoruski w big-bagach w cenie 1700 zł/t brutto. Ciechanów (mazowieckie) możliwy dowóz w całej Polsce w zależności od ilości cena ulega zmianie. Więcej na priv

miesiąc temu kupowałem taki w cenie 1500zł:P w bb w ilości 5 ton

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W dalgecie nawoz 8-20-30-(7,5S) i cos tam cynku ma kosztuje 1500zl/t netto big bag... Jak myslicie jest to dobra cena?

Opublikowano

Trudno powiedzieć. Nawóz jak sądzę wschodni, taki skład brałem w grudniu po 1490 ale brutto więc spora różnica. Zastanawia mnie to co napisałeś, że zawiera cynk. Pierwszy raz się spotykam żeby w nawozie NPK był cynk. Ale moze i występują takie...?

Opublikowano

uważajcie na tenpk wsochdnie bo niektóre to gówniane są i rozpuszczalność słaba, ja brałem litewski i było wszystko ok, w prawdzie nie badany ale się ładnie rozpuścił nawet nie wymieszany. a podobno są 7 20 30 i 8 20 30 co już tak ładnie się nie rozpuszają i one są przez litwe z białorusi ściągane

Opublikowano

Dziś dokupiłem saletry BB 1250zł/t ilości detaliczne, ale w okolicznych punktach małe worki juz 1340.

Jeszcze została do kupienia sól potasowa i nidługo ją zakupie bo cena juz chyba tylko w góre...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

a ten opti complex to z jakiem kraju produkowany,czy to jedna granulka czy mieszanka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v