Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zamawiane 3 tygodnie temu

Saletra Anwill worek 50kg 1000zł

Mocznik polski worek 25 1120 zł

Polifoska 6 1540 zł

Lubofoska 850zł

saletrzak 880zł

Ceny na dzis

mocznik wegierski worki 25kg 1270zł

mocznik polski na luty marzec cena na dzis 1300zł

saletra anwill 1050

polifoska 6 na styczen 1610 zł

Lubofoska 910 zł

saletrzak 940zł

ceny brutto z mozliwosci dogadania powyzej 5 ton całkowitego zamowienia

Edytowane przez damianos95
Opublikowano

Interesujący poradnik. Ceny mają rozsądne, pod względem jakości też jest okey. Od siebie dodam, że w fazie kwitnienia dużo pozytywnego daje Borogreen. Po nim na krzaczkach pojawia się dużo kwiatów, które później zamienią się w truskawk. Dobrze pisuje cały proces nawożenia, od przygotowania gruntu pod uprawę, odżywianie w kolejnych fazach, kwitnienie, owocowanie.

Opublikowano

Brałem z Bimaru w tym roku 24t to jak mi sprzedawali to cały Bimar a jak już przywiózł jakiś typ z Wólki Dobryńskiej to świństwo to nie było człowieka kto mi to sprzedał a śmierdziało nie nawozem tylko nie wiadomo czym.Wysiałem to na jęczmień a efekt był gorszy jakbym wcale nie siał tego niby nawozu z Firmy Bialchem którego szef się chwali że sprzedaje tysiącami ton.Także jak to ktoś kupi to pierwsze co to badanie składu i to w zaufanej stacji bo ja myślę że są w zmowie z firmami rozprowadzającymi to dziadostwo.

Opublikowano (edytowane)

Stosował ktos litewski NPk 8 20 30 2. Jakies opinie ? Cena 1350 t

To białoruski. W porządku tylko ma skłonność do zbrylania. 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

to co mówisz to zwykła ultra nie jest to litewski nawóz .  Stosował znajomy długo rozkład a efekty srednie zrezygnował z niego

Opublikowano

Dziś rozładowana saletra z Puław 24 t,  Wczorajsza data produkcji 1040 brutto. Zamawiana w listopadzie. Do tego dobrałem 4 palety soli potasowej po 1420 brutto. Tydzień temu był RSM32 Po 780 brutto a dwa temu Polifoska 6 1380 brutto. Nawozy z grubsza by już były na przyszły sezon. 

Opublikowano

Mi się wydaje że ktoś tu kręci.Na jesieni kupiłem Polifoskę 6 polską z Polic w workach na paletach i na każdej palecie na spodzie po wysianiu nawozu była ulotka ta sama co w NPK wschodnich.Kto ją w Policach wkłada???.Podany jest skład na tej ulotce 8 20 30 z numerem tel Bialchemu.

Opublikowano

Dziś rozładowana saletra z Puław 24 t,  Wczorajsza data produkcji 1040 brutto. Zamawiana w listopadzie. Do tego dobrałem 4 palety soli potasowej po 1420 brutto. Tydzień temu był RSM32 Po 780 brutto a dwa temu Polifoska 6 1380 brutto. Nawozy z grubsza by już były na przyszły sezon. 

gdzie Ty masz takie ceny?? mnie za RSM28 powiedzieli prawie tą cene. za 6 też dużo więcej.

Opublikowano (edytowane)

RSM i polifoska były zamawiane jeszcze na początku listopada czy przy końcu października. Saletra chyba koło 15 listopada była zamawiana pus wszystko po penym samochodzie. Stąd takie ceny. Gdybym kupił np RSM32 w sierpniu byłby po 695 brutto. Tak kupił mój znajomy za 2 cysterny. A wszystko zamawiane w firmie Stampol Opole Lubeskie. 

Edytowane przez Alio
Opublikowano

ja stosuje juz trzeci rok ultra 8-20-30 i nie narzekam duzo ludzi u mnie przeszło na ten npk nawet obszarnicy go stosują sąsiedzi i ja stwierdzilismy ze duzo lepiej sie rozklada od polifoski

Opublikowano

Leże i kwiczę Ultra lepsza od polifoski ....Siałem i polifoskę i Npk i nikt mi nie wciśnie że npk litewskie( czy tam ultra) jest lepsze może jedyne ceną . Granulat leżał na łacę z półtorej mc zas Poli do miesiąca nie było. O Plonie i różnicy nie wspomnę ...No Ale niech Wam będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v