Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pod kukurydzę. W tym roku zejdę chyba do 300kg/ha

[galleryimg=551825]

Opublikowano

korn kali to bardzo dobry nawóz, dając go 300 kg wprowadzamy również mg i siarkę w podobnej  ilości co ok 70 kg kizerytu. W tym roku stosuję go drugi raz i również schodzę do 300 kg. 2 miesiące temu dawałem za niego 1040 netto z przechowaniem i dowozem na wiosnę, więc kolega powyżej ma dobrą cenę, chyba że ja przepłaciłem :D . Właśnie przyszło rozliczenie za salmag z borem, który wziąłem nie pytając o cenę i kosztował tylko 900 brutto :P

Opublikowano

Rsm 28 % woj opolskie 735 zł netto . Chempest

Ja mam zgodzony początkiem grudnia po 684 netto rsm 28, a przed kilkoma dniami wczesniej miało być 670, ale mój dostawca powiedział że 15 do góry się podnieśli i staneło na 684 za całe auto. stwierdził tak między nami że na mnie ma tylko 6zł na tonie, możliwe?

wschód lubelskiego

Opublikowano

ostatnio zakupione Korn kali 1000 zł netto tona i Kizeryt  1160 zł netto tona (miało być po 1060 ale euro podrożało i nie załapałem się na starą dostawę). Więc nawozy już wszystkie zakupione 

gdzie kupowane?

Opublikowano

Widzisz jakieś komplikacje? Ja nie dostrzegam, mam identyczny i corocznie kisteny ładuję na dwukółki sadownicze i przyczepy. Widły mam 80, a to stanowczo utrudnia pracę. Największa wada to brak wolnego skoku wskutek czego zawsze trzeba patrzeć  w górę żeby konstrukcji nie strącić.

Opublikowano

Co do zdejmowania baksów, widły 120 zakładam odwrotnie, a na końcu wywierciłem otwór na śrubę by się nie zsuwały nawet jak mocno pochylę maszt. Pozwala to wyciągnąć worek z pod przeciwnej burty

Opublikowano

Maszt z wózka elektrycznego 1,2t 2,2m składany 3x do 160cm z wysoko zamontowanym mocowaniem do łącznika górnego TUZ jak opuszczę podnośnik to mocno się pochyla. Jak nie mogę dostać do baga to zakładam łańcuch za tą śrubę i wyciągam na brzeg

Opublikowano (edytowane)

Lokalny składzik koło Chodla, brutto, worki, bez negocjacji:
Mocznik Puławy 1320
Saletrzak z borem 1060
Poli 6 1540
Poli 5 1480
Poli 8 1580
Poli start 2520; Yara Mila Complex 2650
Saletra puławska 1120.

Edytowane przez Shaun
Opublikowano

Witam  saletrzak  920   saletrosan 940  , saletra 1050,  mocznik 1300,  fosforan 1900,   polifoska  6 i 8 1520,  lubofoska 980,  superfosfat wzbog 1600,  sól potasowa 1600  wszystko worki.

Opublikowano

Nie wiem w czym problem i kto pinokia strugał ( jaki cel miałby kłamać) - przecież naczepa to firanka i podjazd z dwóch stron.

Też przekładałem widły, ale jak pod tonowym baksem pszenicy mi się oberwały to przestałem kombinować- niestety po przekładce ich wytrzymałość jest mocno ograniczona. Radzę sprawdzaj często jakość spawów. Teraz kupiłem wózek z triplexem i wolnym skokiem.

Opublikowano

tylko że paliwo nie jego, on tylko fakture pisze a samochód z fabryki prosto do mnie

jeśli nie zamawia dużo rsmu i jest tylko pośrednikiem to bardzo możliwe, u mnie w tamtym roku diler zamawiał pierwszy raz rsm dla mnie, on tylko przefakturował i pokazywał mi fakturę, zarobił 10 zł netto za kg za rsm 32, najwięcej dilerzy zarabiają na nawozach gdy sprzedają ilości typu 3-4 tony danego nawozu i tyle, zamów tira np. 24 tony saletry i zapłacisz 100 zł lub więcej na tonie mniej niż jak pójdziesz po dwie tony do tego samego dilera

Opublikowano

Polidap - 2190. Sol potasowa. - 1420. Saletrzak Canwil - 890. Ceny z vat. w workach okolice Włocławka. Wziete łącznie 4t. , cena z dzisiejszego dnia.

Opublikowano

Tak ściągasz baksy?

Wtedy tak, ale już nie mam tego widlaka tylko ładowacz czołowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v