Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to ja dostałem ofertę na plifoskę 6 BB 1405 netto za 24t płatność 7dni, a worek 1450 netto przy takich samych ilościach.

nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wziąłem 9t w worku po 1500 netto płatność 90 dni - akurat ten gościu nie miał BB

Opublikowano

Moim zdaniem zbrylone nawozy to nie wina producentów tylko dealerów którzy ściągają duże ilości z zapasem jeśli jest niska cena. I takie przypadki zdarzają się właśnie najczęściej w małych workach które sprzedawane są z placu dealera mniejszym rolnikom i w nawozach imprtowanych.

Opublikowano (edytowane)

W końcu zamówione auto polifoski 6 BB po 1395 netto. Diler twierdzi, że od lipca polioski ok +30 zł/t więcej. 

Edytowane przez Alio
Opublikowano

Miałem 3  z różnych firm propozycje po 1400 a dzis telefon z tą informacją i propozycją symbolicznej obniżki 5 zł/t za dotychczasową współpracę. . Taniej na pewno się już nie kupi więc zamówiłem. 

Opublikowano

Witam. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat nawozu phosagro ultra 8-20-30 ? Jest to nawóz importowany, do którego nie mam przekonania, tzn. nie wiem jaka jest jego jakość. Mam ofertę za 1330 netto/t. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

A nie wiem szczerze mówiąc, taka tylko luźna rozmowa przez telefon. Jak środki przyjadą to będę się dopytywał o szczegóły ale może ktoś stosował to bym miał informacje bardziej wiarygodne ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja w zeszlym kupilem w workach pare ton pierwszy i ostatni raz, jeszcze jeden zostal bo nie mialem sil rozbijac grud obys mial cos lepszego ;-)

Edytowane przez d4rek
Opublikowano

Witam nie wiem jak u Was ale u moich lokalnych dostawców jest problem z nawozami bo ich nie mają . A z saletrą to juz porażka . Nie ma i na dodatek jak była to po 1210 zł /t cena brutto . Udało mi się kupić brakujące dwie tony saletry na drugi pokos traw i nie była to nawet saletra z gruby azoty tylko jakies huk wie co i cena 1200zł/t i tylko te dwie tony gośc miał a u innych 3 dostawców mieli tylko mocznik ....

Opublikowano (edytowane)

Koczas te nawozy to przepakowywane w Polsce z zagranicy ?

Przynajmniej w moich okolicach flora(chemirol)  ma te nawozy i sa one pakowane w fabryce na Llitwie w bb , nie ma tak jak to sie zdarzało ze przychodziły nawozy luzem na wagonach i pozniej pchali cały ten nawoz i syf z wagonów do worów

Edytowane przez lonoh
Opublikowano (edytowane)

nie stosowałem tych nawozów nigdy, wiadomo cena zacheca. Widziałem ten nawoz w bb to granulki ładne rowne i nie widac tam zbryleń, wiem tylko tyle ze  chemirol sciagał rsm litewski to sprawdzali zawatosc azotu w nim to sie wszystko zgadzało

Edytowane przez lonoh
Opublikowano

bo zagraniczne nawozy są tak samo dobre jak i polskie, problem polega na tym że często kombinują w transporcie zanim dotrze do klienta

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v