Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak tam ceny w lubelskim się przedstawiają? Mocznik , saletra , wieloskładniki?

Ceny z okolic Belzyc, brutto, worki, info jeszcze sprzed Sylwestra:

Mocznik 1420

Lubofos pod buraki 1140

Fructus 1860

Lagronvit 1680

Yara Mila Complex 2600

Polifoska 6 1740

Polifoska 8 1780

Polifoska 4 1660

Salmag 1200

Saletrzak 1050

RSM 32 990/t

Saletra amonowa 1250

Raczej nie tanio. Prawdopodobnie jutro będę miał ceny z Wilkolaza to dorzucę.

A i koleś co mi nawijal te ceny twierdzi, że gdzieś od października - listopada ceny azotowych juz dwa razy w górę.

Opublikowano

u tego pajace? daj sobie z nim spokój. dziś rozmawiałem z Rafałem i pytał gdzie sprzedawałem rzepak bo on swój oddał temu panu i mówił że więcej nic mu nie zawiezie - w ogóle przestrzegał przed nim

Opublikowano

mocznik 1360

saletra 1220

polifoska 6 1720 a litewska po 1600

polifoska 8 1740

saletrosan 1100

saletrzak 1060

superfosfat 40%1500

sól potasowa 1540

superfosfat prosty 760

fosforan amonu 2180 chyba za ten mocniejszy

luboplon kalium 1215

woj. podlaskie

Ceny dzisiejsze praktycznie tylko od jednego sprzedawcy, a odwiedziłem ich dziś 3 i do jednego zadzwoniłem od którego praktycznie wszystkie nawozy biorę.Chyba z tymi nawozami jest na prawdę niezły zastój, bo rozmawiając z przedstawicielem przez telefon to jest niezły zastój na nawozy i strasznie namawiał na negocjacje. Nie podawał konkretnych cen, tylko np. mocznik 1360-1350, więc trzeba go chyba zaprosić na jakąś kawę i ponegocjować trochę. 

Opublikowano

Dziś rozmawiałem z przedstawicielem handlowym świć i mówił zastój ceny nawozów w dół bo dopłat niema i mówił że Sawicki wirusa do ARiMR nie wpuścił że system im słabo chodzi niema kasy niema obrotu zastój Panowie 

Opublikowano

Kolego Karol już widzą co się dzieje z oziminami i azot nie będzie potrzebny to lepiej sprzedać nawet ze stratą niż trzymać go w nieskończoność.Obstawiam że mocznik za 2 miechy max 1200 t.

Opublikowano

Nic nie Krzyczał bo wie że od niego nie wezmę .Bo widzi że pieniądze mam na co innego a nawozy idą na wymianę .Powiedzał że cena spadła a o cennik się nie pytałem ale mówił że mają mega zastój Bo Sawicki na odchodne wirusa w dopłaty puścił i jeszcze z ubiegłego roku odroczoną płatność za nawozy nie są uregulowane 

Opublikowano

Kolego Karol już widzą co się dzieje z oziminami i azot nie będzie potrzebny to lepiej sprzedać nawet ze stratą niż trzymać go w nieskończoność.Obstawiam że mocznik za 2 miechy max 1200 t.

bywały gorsze lata że wyparzało i jakos nikt nie odorywał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v