Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

A więc po pierwsze jaką moc ma Zetor 7011?? (Ile KM i ile kW)

A po drugie czy da rade przy jakiejś belarce(sianokiszonka)??

I czy jest lepszy od 60-tki?? :)

Miałem kupować 60-tke ale się zastanawiam po tym co mi powiedział kolega @Piotrus89 "że jak sobie wyobrażam prace czymś takim za pare lat"

Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI!!

Pozdrawiam Karol12!!!

Opublikowano
A więc po pierwsze jaką moc ma Zetor 7011?? (Ile KM i ile kW)

A po drugie czy da rade przy jakiejś belarce(sianokiszonka)??

I czy jest lepszy od 60-tki?? ;)

1. 65KM / 48kW, kto szuka, nie błądzi http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?showtopic=4304

2. Oczywiście, z Sipmą Farma i podobnymi powinien ładnie chodzić

3. Zdecydowanie, mocniejszy, cięższy, silniejszy podnośnik, komfort bez porównania, itp...

Pozdrawiam :)

Opublikowano

właśnie mi chodzi o ten tańszy model ;) bo mój portfel nie jest aż tak zasobny niestety :)

A czy komfort w taki Zetorze jest lepszy od 60-tki??

I czy ma on odrazyu wspomaganie??

Pozdrawiam Karol12!!!

Opublikowano

aha patrzyłem na allegro to chodzą za ok. 20-25tys. ( to prawie tyle co 60-tki)

A z jakim pługiem może śmigać taki traktor??

agregatem??

itp.....

Podajcie przykłady maszyn z jakimi może śmigać ;)

Pozdrawiam Karol12!!!

Opublikowano
aha patrzyłem na allegro to chodzą za ok. 20-25tys. ( to prawie tyle co 60-tki)

A z jakim pługiem może śmigać taki traktor??

agregatem??

itp.....

Podajcie przykłady maszyn z jakimi może śmigać ;)

Pozdrawiam Karol12!!!

7211 ciągał zagonowy 3x40, w podorywce 4x35, talerzówke 2,4m, agregat (brona aktywna+siewnik) 2,7m, rozrzutnik 6t, Sipma pasowa, Sipma Farma. Myśle że 7011 też powinien sobie z tym poradzić, najwyżej z tym agregatem uprawowo-siewnym mógłby mieć problem z dźwignięciem :)

Opublikowano

Mój 7011 ciągał agregat ( a'la gruber, chyba ze 2,5m ), pług 4-skibowy. I to z większych maszyn. Mój egzemplarz nie miał wspomagania, nie wiem jak inne. Sprzedałem go, bo był cały do remontu. Miałem kilka usterek w przeciągu roku czasu, ale wiem, że to jest już po prostu stare. Komfort jest dobry. W kabinie cicho i jest dużo miejsca.

Opublikowano

Czemu piszecie ze 7011 ma gorszy komfort jak 7211??I wogule jak mozecie porównywac komfort,moc zetora do 360....To jest dziwne....Wiadomo zetor duzo lepszy a 7011 to prawie to samo co 7211....Inna pompa podnosnikowa....Mój ma wspomaganie....

Opublikowano
no ceny tura do Zetorów to spory wydatek ale coś za coś.....

chyba że kupie sobie chwytak do bel na tylniu TUZ co??

Pozdrawiam Karol12!!!

Po dniu roboty szyi nie poznasz

Opublikowano
no ceny tura do Zetorów to spory wydatek ale coś za coś.....

chyba że kupie sobie chwytak do bel na tylniu TUZ co??

Pozdrawiam Karol12!!!

Używany Tur 3-sekcyjny, czeski kosztuje od 7000 zł.

Opublikowano

aha no to @Piotrus89 ma takie samo zdanie jak ja ;)

A co do Zetorów podobno kiepska w nich skrzynia (zła synchronizacjia biegów) czy to prawda??

Pozdrawiam Karol12!!!