Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a remont silnika robic co rok.ja mam 3p i zwykla trojka ciezko orac glebiej na piasku moze by dal rade ale bedzie sie topil u nas sa 3 rodzje gleb-czasem na jednym polu-i na glinie idzie ladnie.na ile to terenowe i siwy dym i czerwone pole na temperaturze a na piasku litym to bardzo siada.

Opublikowano

No tak, ale np. nie ma większej różnicy między pługiem 2x45 , a 3x30.A gdy ktoś mówi nie beirz 3 tylko 2 to dobrze by było okreslic jaka szerokosc korpusów. a poza tym wiadomo, że lepszy je pług z mniejszą iloscia korpusów, ale szerszy niż odwrotnie.

Oj panowie o czym tu mowa. przecież to jest nie realne żeby 3P pociągnęło trójkę obrotową i na tym powinna sie zakończyć dyskusja a należałoby zacząć rozmowę o czymś realnym i wykonalnym tym ciągnikiem a możliwości jest naprawdę mało. Bo taki 3P to i w zwykłych trójkach i w dobrej orce to juz ma co ciągnąc. a dwójek obrotówek to na pewno nie da rady.

Ja to proponuje do 3P zwykła dwójka do porządnej orki a do ewentualnych podorywek nie za głębokich trójka zwykła. i sprawa zamknięta.

Pozdrawiam Balzak

Wsszytsko fajnie i dobrze, ale 360 może pociagnąc 2 obrotową, a 3 zagonową to nie wiem, jakie masz ziemie, chyba super extra ciężkie gliny.

Opublikowano

Ja tam miałem do C-360 trójke obrotową 3x30 i wam powiem że moja c-360 radziła w sobie w niej dosyć dobrze, nawet na 2-3 kalsie ziemi. Ale jak mówi @ Balzak C-360 a C-360 3p to różnica i mojim zdaniem to nie da rady trójce obrotowej. Dwójce to moze i nawet.

Opublikowano

do mojego 3p mam cos takiego (ale bez zabezpieczen) na sztywnych korpusach ustawiony na 3x35 i orze sie nim lekko.roznica jest taka ze overumy ida bardzo lekko w porownaniu do polskich.kiedys orałem łake 3 skibowym forszajem i 3p dawał rade bez problemu.

jak bede cos orał to zrobie fotki i wrzuce do galerii.

post-282-1190053781_thumb.jpg

Opublikowano

A jaki pług jest najlepszy do głębokiej orki do c 360 (bez 3p). Aktualnie posiadam dwuskibowy i ciągnik jedzie z nim bez problemu. Zastanawiam się jednak nad kupnem trzyskibowego. Jakim biegiem można orać z takim pługiem?

Opublikowano

U mnie na głęboko 4klasa ziemi po oborniku na głęboko to się ślizgał. W 3 skibowym pługu oczywiście. Zmieniliśmy obciązniki na te od 4011 i teraz idzie jak burza ;). Silnik troche już popracował, kapitalka by się przydała mu

Opublikowano

Nikt mi nie wmówi, że 3p jest słabszy od c360, ta różnica w mocy wcale nie jest odczuwalna. Mam c360 i 3P, oba chodziły w 3 zagonowej z uni. 3p pociągnie bez problemu tą 3 obrotową, tylko tą z lżejszą ramą (żeby podnośnika nie wykończyć). Najlepiej jakby udało się znaleźć 2+1, bo czasami można trafić na bardzo suchy rok, ale 3*30 powiniem targać.