Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy kolega napisał to w temacie Belarus, Jumz MTZ więc już jest jakieś nakierowanie.

Temat nie ambitny ale jeżeli kolega ma taki problem to trzeba go rozwiązać.

Opublikowano

Dzięki pośmieliście się troszkę, faktycznie zapomniałem podać jaki ciągnik (920) kierownica trzy ramienna wyciełem gumę i widzę do 2 blaszki przyspawali ramiona nic dziwnego że pękła szybko jeżdżę a warzę 130 kilo więc trochę ją targam

Opublikowano

@zulus wyjaśnij mi jedną rzecz....co ma waga kierowcy i szybkość jazdy do wytrzymałości kierownicy ? :D Po oranym, przez miedze ciskasz na pełnym gazie i trzymasz się kierownicy żeby nie latać po kabinie jak piłka tenisowa? :D

Ważę 10kg mniej, może nawet niespełna. Waga może mieć wpływ na fotel ;) ...ale żeby na kierownicę?

Opublikowano

Ja mam pytanie co do kierownicy żeby nie zakładać nowego tematu.

Mam MTZ 82 , założyłem siłownik i gdy stoję to kierownicą z łatwością kręcę ale jak jadę to bardzo ciężko co zrobić ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Majster333
      Witam, pisze z zapytaniem odnośnie nowego typu walka WOM, który mam, na wstępie otóż oczywiście walek zaczął się ślizgać wiec wymiana taśm niby wszystko ładnie pięknie, z tym że u mnie te taśmy na pierwszy rzut oka wyglądają jeszcze w miarę w porządku (chyba że się mylę) a brakło już mi możliwości podciągnięcia tych taśm tymi lizakami (dźwignia już nie chciała się zakleszczyć tylko już odbijla z powrotem) i teraz się zastanawiam, czy w tym nowym typie jeden z tych walków osiowych ma coś wspólnego z naciągiem (ten, na którego nadziewa się te taśmy), bo u mnie jest taka blaszka na frezy, przez co mogę obracać ta jedna oska (ta druga oska jest stala), ona ogólnie tak wygląda jakby do tego służyła ma po prostu, z tym że na tych ruskich filmach o naprawie tych walków są zazwyczaj bez tej blaszki, a naprawiam to pierwszy raz stad moje zapytanie, z drugiej strony tez trochę lipa, że niema zbytnio jak podejrzeć, ile właściwie one się wytarły, a tak to trza rozbierać i się babrać :). Jeszcze jedno takie pytanie, bo miałem problem nawet z samym ściągnięciem tych taśm, one przy ściąganiu zapierają się o te małe kola satelitów dosłownie same końcówki tych trybów dotykają okładzin gdzieś tak ok po 1mm, teraz się zastanawiam jak to złożyć :D?

• Przez dobromir377
      Jakie ciężarki polecacie?

• Przez dobromir377
      Jakie ciężarki polecacie?

• Przez dobromir377
      Czy ktoś ma na zbyciu takie klosze?

• Przez apkus
      Cześć! potrzebuję pomocy: Nie mogę przełączyć biegów na polowe - szosowe. Nie chodzi mi o te żółw - zając pod kierownicą tylko o tą główną wajchę zmiany biegów. Chodzi o to że tam trzeba ją przesunąć mocno w lewo i do przodu żeby włączyć szosowe, lub do tyłu żeby włączyć polowe. U mnie daje się to przesunąć do pewnego momentu do przodu lub do tyłu, ale jeszcze za mało żeby je włączyć. Coś ewidentnie blokuje dalszy ruch. W konsekwencji jeśli się tego nie pchnie do końca to skrzynia jest odłączona, nieważne jaki bieg potem wrzucam, a biegi na pewno wszystkie wchodzą bo to "czuć". Jedzie tylko na dziewiątce, bo ona jest niezależna od tego przełącznika polowe - szosowe. Czy ktoś tak miał? da się to jakoś na szybko zrobić? Bo pole nie zasiane... Proszę o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v