Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co wy wszyscy szukacie sprzetu który ma 30 lat idalnego!! hah Powiem wam tyle szukacie kawadratowych jaj! samkupiłem merkatora cena mi odpowiadała bya tańsza giełdowo wsadziłem w niego 8 tyś i chodził bezawaryjnie! poco sie zalić ze ktoś gdzieś pojechał handlarz zawsze wam wciśnie gówno... Pozdro i Powodzenia w szukaniu

Ja zrobiłem 1500 w dwa dni.

Ja nie mówię żeby od razu wymieniać wszystkie wady w ogłoszeniu bo nie o to chodzi, ale odróżnić stan szrotu od stanu bardzo dobrego. Kombajn z lat 70 wiadomo że nie będzie idealny, ale blacha zgnita tak że wchodzą 2 pięści to już raczej stan co najwyżej średni. W trakcie rozmów pytałem kilka razy o blachy, czy da się wsiąść i jechać kosić. Okazało się że tam jest z 2 miesiące roboty i fura pieniędzy żeby wogóle wyjechać na pole.

Kto oczami ten oczami. Sk**wysyństwo zawsze pozostanie tym czym jest.

Ja sprzedałem kilka sprzętów z własnego gospodarstwa, nikt nie wrócił do mnie z pretensjami za koloryzowanie.

Opublikowano

3 razy dzwoniłem i miał być w stanie jako tako zdatnym do koszenia, okazało się że nie da się nim kosić mimo najszczerszych chęci. Skoro dla Ciebie oszukiwanie potencjalnego klienta to sposób na sprzedaż złomu (bo może jak przejedzie 400km to może i złom kupi, ) to nic tylko pogratulować. Ja nie mam takiego charakteru.

Opublikowano (edytowane)

Nikt nie powie prawdy przez telefon, dokładnego stanu technicznego nie określi się po zdjęciach. Żeby znaleść sprzęt w dobrym stanie trzeba się najeździć :-( . Maszyna sama nie przyjdzie (swój kombajn szukałem ponad rok). Z kombajnami o większej wydajności jest tym trudniej, że są to maszyny bardziej intensywnie eksploatowane. W poszukiwaniach pierwszym wyznacznikiem powinna być cena (jej wysokość)

Edytowane przez CONDOR
Opublikowano

Paktofonikas ma całkowitą rację.

Wg. mnie bardzo zrozumiałe jest pisanie głupot na ogłoszeniach, ale jeśli już dzwonimy powinniśmy się dowiedzieć całkowitej prawdy i tylko prawdy, nawet takiej:

Ja ostatnio jak dzwoniłem do handlarza i zacząłem wypytywać o stan silnika i skrzyni to po kilku rzeczowych pytaniach odpowiedział-" Panie a ch.. mnie obchodzi jakiś złom " i się rozłączył. Okazało się że nawet nie odpalał go, znalazł gdzieś w krzakach w Anglii i wziął za grosze. A w opisie na allegro stan bdb itp

I można powiedzieć że to był uczciwy handlarz, oby takich jak najwięcej :lol:

Jeśli mówimy przez telefon że jedziemy z drugiego końca czy nawet połowy polski, a handlarz mówi że sprzęt jest ok a faktycznie nie jest nawet trochę to zasługuje pełnoprawnie na cios między oczy, a najlepiej to na policję z takim czymś, przy okazji pokazać ogłoszenie.

Opublikowano

3 razy dzwoniłem i miał być w stanie jako tako zdatnym do koszenia, okazało się że nie da się nim kosić mimo najszczerszych chęci. Skoro dla Ciebie oszukiwanie potencjalnego klienta to sposób na sprzedaż złomu (bo może jak przejedzie 400km to może i złom kupi, ) to nic tylko pogratulować. Ja nie mam takiego charakteru.

Dwa tygodnie temu z twoich rejonów kupiłem rozrzutnik, też było podobnie gość kręcił, męcił, konkretnie nie powiedział który rok mówił ok.2000-2002, zdjęcia marnej jakości robione pod wieczór jak prosiłem o dosłanie zdjęcia tabliczki to nie dało rady a miałem tam ponad 300 km miałem przyjechać sobie obejrzeć. Jakież było moje zdziwienie gdy go zobaczyłem w realu, stan idealny, 2004 rok, opony lux, wszystko sprawne (sterowanie, hydraulika, hamulce) oprócz świateł. Rozrzutnik jest już u mnie w galerii.

Morał z tego taki że nie wszyscy koloryzują na plus niektórzy wręcz odwrotnie a my musimy jeździć i szukać niestety.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)
;] Edytowane przez Eduardo
Opublikowano

http://maszynyhubala...or-A224059.html

kojarzy ktos dilera?? albo sam model tego ciągnika??

sam osobiście rozglądam się za jakimś ciągnikiem. nawet od jesieni wszystko przez to że handlarze strasznie kolorują. ale w łabuńkach byłem jakiś czas temu tam, dla siebie nic nie znalazłem ale ogólnie stan techniczny tych maszyn jest chyba jeden z najlepszych w okolicy. podkreślam mówie to co widziałem ja i niechce żeby ktoś się kierował moim komentarzem

Opublikowano

wiem ze wciskają kichę , ale najgorzej wkur... mnie to jak przyjeżdza handlarz , albo i nie i Ci wydziwia oferuje ci 50% ceny zawraca ci d*pe ogląda godzine i jedzie w hu,... a ty masz w d*pe godzine czy pótorej... Macie racje ze powinno się mówić co jest itp. ale jak ktoś wie po co jedzie przyjeżd i mysli ze musie uda wyrwac cos za 50% ceny heh to dlatego pisze ze większość szuka kwadratowych jajek :) a co do handlarzy to przy mnie osobiście brali ciągniki które miay po 15tys godzin a w polsce heh już 3000 godzin wymieniją tapicerkę koloryzują i bajka i ktoś się cieszy a późńiej narzeka ze częś i drogie bo się psuje , własnie we francji tylko tanie są ciągniki które mają około 20 tys godziń, 10 tyś to jest norma na starszym ciągniku, mam ofertę ciągnika 2007 r i ma 7700 godziń! .

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)
;] Edytowane przez Eduardo
Opublikowano

Dzięki kris14 właśnie chodzi o tego Zetora 8441 dziś byłem w tej miejsowości przejazdem a gośćiu powiedział że nie ma go i będzie za 2 h wiec już wydaje się być dziwne ;) Podziekowałem i wróciłem do domu :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v