Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierwsza dawka 27 luty 90kg azotu,dziś poszła druga również 90 kgN. Może trochę wcześnie ale u nas sahara a licze na ten deszcz sobotni ze coś pokropi.Rzepak zaczął intensywnie puszczać liście a w przyszłym tygodniu

nie znalazł bym na to czasu.Jak rzepak będzie jakoś super rokować to za 3 tyg 40 kgN dorzuce,a jeżeli będzie lipny to poprzestane na takim nawożeniu.Dziś rzepak kiepsko wyglądł bo w nocy był przygruntowy przymrozek -5

stopni(info tv)

Opublikowano

podlaskie od wczoraj pułapki stoją i cisza narazie.

pomorskie, wczoraj w pułapki wpadło średnio 5szt chowacza czterozębnego. Brukwiaczek narazie tylko 1 na 3 pułapki. Dzisiaj nic nowego nie wpadło.

Teraz pogoda na kilka dni pewnie wyhamuje chowacze.

Opublikowano

U was już ruszył tak wgl rzepak że siejecie 2 dawke? Ja siałem 2 tygodnie temu saletrosan po dzisiejszych oględzian stwierdzam że pole sie G*** zmieniło. Rzepak praktycznie stoi dalej ma fioletowe i żółte liście zboże też tylko troche sie zazieleniło niby cieplo ale nie ma deszczu i nie ma pobierania składników niby wilgoć w glebie jest ale to nie to samo co po deszczu.

Opublikowano

dzisiaj był u Mnie przedstawiciel z wielkopolski i mowił ze tam rzepaki jeszcze praktycznie nie ruszyły a u Mnie w wiekszych rzepakach już Pąk idzie

dzisiaj dałem Forstestim + bor i na chowacza też dałem środek bo jednak u Mnie już sie pojawił w ciągu 3godzin od wystawienia pułapki wpadły 3 chowacze

Opublikowano

Witam. Panowie rzepak w mnie już wynosi pąk od 2-5cm do górę, Nawożony saletrosanem 20.02.2014. w dawce 300kg/ha. myślicie , że juz czas na 2 dawkę?? planowana jest saletra w dawce 250kg/ha. Jak wasze rzepaki???

Opublikowano

mój buduje rozetę (pierwsza dawka 28.02 300kg/ha saletrosan), pewnie po deszczach dostanie 300kg/ha saletry (około 20.03), jak się ociepli i niebędzie przymrozków powinien ruszyć z kopyta

Opublikowano

Witam. Panowie rzepak w mnie już wynosi pąk od 2-5cm do górę, Nawożony saletrosanem 20.02.2014. w dawce 300kg/ha. myślicie , że juz czas na 2 dawkę?? planowana jest saletra w dawce 250kg/ha. Jak wasze rzepaki???

w połowie tygodnia możesz jechać z drugą dawką

Opublikowano

u mnie narazie na pole sie nie wjedzie .. ale deszcz potrzebny niech pada .. n apoczątku przyszłego tyg powinno sie ruszyć z drugą dawką i dolistnymi

Nie chciałbym być uszczypliwy ale wjechać zawsze się da :D Gorzej z wyjechaniem :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v