Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Danielek161 napisał:

Dorzucacie CCC dodatkowo? Jeśli tak to w jakiej dawce?

CCC max w jednej dawce 0,5 l z mieszaniną 0,3 stabilan 750sl ma rejestrację

Edytowane przez Siemanr1
Opublikowano
1 godzinę temu, Siemanr1 napisał:

CCC max w jednej dawce 0,5 l z mieszaniną 0,3 stabilan 750sl ma rejestrację

Stabilan 750 dawka od 0,5 do 0,75 zgodnie z etykieta

Inny temat to ponoć dawki ponirzej 400 g/ha nie wykazują działania skracajacego, wiec dawka 0,3 l mija się raczej z celem 

Opublikowano
23 godziny temu, Tomek90 napisał:

Tebukonazol 250 może być więcej zależy ile liści, jednoliscienne też możesz dodać. 

a czemu niektorzy odradzaja zeby nie dawac z jednolisciennymi ? kurcze bym byl na raz zrobil to mi sprzedawczyni odradzila ehh a czasu nie bedzie opryskac teraz bo deszcze 

Opublikowano (edytowane)

Na zdjęciu mijak przy słupie, widać fajnie jak go Caryx - 0,5l i Tebukanazol-0,6l trzyma. 

Kolejne zdjęcie to rzepak na górkach, czy z niego (tego małego z przebarwionymi liśćmi od chlamazonu)  jeszcze coś będzie ? Był już skracany dawka taka jak opisałem wyżej. 

7001AF88-1119-44D5-A1F1-950362110BDF.jpeg

6CF7BCBB-763A-45E2-BECC-3671E3E96C34.jpeg

E94CB211-506B-4E99-AAE6-89AF63C5DBFF.jpeg Edytowane przez Kacperb10
Opublikowano

Z czego wywnioskowałeś, że ktoś daje Stabilan z CCC? Ja tu takiej mody nie widziałem. Jak już to jedni piszą Stabilan, a drudzy CCC. Jak ktoś chociaż cokolwiek o tym wiem to rozumie o co chodzi. 

Opublikowano
6 minut temu, matek89121 napisał:

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.ktos napisał że CCC solo 0.5 l a w mieszaninie z innymi środkami np. z tebukonazolem 0.3 . Chociaż jak dla mnie to za małe dawki. Tym bardziej że stabilan ma chyba rejestrację od 0.5 do 0.7 ale nie jestem pewien.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, matek89121 napisał:

Kolega @robercikj100 wytłumaczył Ci dokładnie o co chodzi. Musisz też brać pod uwagę to, że większość ludzi nie stawia żadnych znaków interpunkcyjnych albo pisze jakimiś skrótami myślowymi. 

Edytowane przez Kobek
Opublikowano
22 minuty temu, szczypu201 napisał:

Co podgryza mi rzepak? Korzeń jest przy ziemi obgryziony dookoła

IMG_20190926_155923.jpg

IMG_20190926_160143.jpg

Mam tak samo nikogo nie przyłapałem na gorącym uczynku.

Opublikowano
1 minutę temu, grzesiekrolnik napisał:

To pierwsza regulacja czy poprawka?

Czy 1 litr tebu i 0,1 metkonazolu przytrzyma rzepak? Dzis poprawka poszla po toprexie. 

A nie lepiej było zmieszać jakiś triazol z typową substancją odpowiedzialną za regulację? To najpierw robisz zabieg a później pytasz czy podziała? 0,1 co metkonazolu, kilograma, grama?

Opublikowano
8 minut temu, skywalker89 napisał:

U mnie jest to samo i to całkiem sporo miejscamiz tak na oko to z 10-20%roslin ale najgorzej na nowej działce...

Może rolnice?? !!!

Opublikowano

Cofnąłem się w forum na jesień 2017. Wtedy nikt nie pisał o drugim zabiegu regulacji, o poprawce. A teraz co drugi albo pisze że będzie poprawiał albo pisze czym już poprawiał. Dużo osób pisało że plony kiepskie, że susza, że cena kiepska itp. A tu widać że dodatkowe zabiegi dochodzą. Piszą ludzie że firmy piszą żeby to czy tamto stosować bo najlepsze, a ja się jeszcze nie spotkałem żeby Syngenta, BASF, czy Bayer w swoich materiałach pisali o drugim zabiegu na jesieni. Ludzi się sami napędzają, bo on jechał, on napisał że poprawkę będzie robił to i ja kupię i pojadę. 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, ansu napisał:

Może rolnice?? !!!

Może? Może się pofatyguje i opryskam jak kolega jeden pisał dursbanem, tam dawka chyba 0,6, to na 3,3ha 2l wystarczy, może dodam tego cynku..

Tyle lat co uprawiam rzepak to pierwszy raz coś takiego widzę...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v