Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bergman31 napisał:

Za ile masz do kupienia taką kabinę i jak daleko musisz po nią jechać? 

Za 600 zł no i jakieś 130 km.

Opublikowano

Nie masz kogoś w rodzinie albo znajomego, co ma samochód z hakiem i przyczepą albo jakiegoś vana?

Ja za taką kabinę ale starszego typu, czyli blacha w drzwiach bez przetłoczeń i szyby w drzwiach bez zaokrągleń dałem 500zł i tylko 3km drogi w jedną stronę.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jacek3773 napisał:

130km to w dwie godziny zrobisz i 10 l paliwa ci starczy.chces- być wygodny to zmów kuriera.

Ale jak kuriera,takie gabaryty też wożą? Ile takie coś by kosztowało? Nie jestem wygodny tylko nie bardzo mam to jak spiąć wszystko.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

więcej niż kabina.

jakie masz auto? kurna weź pojedź sam. kawałek szlifierki, a później spawarki i w bagażniku przywieziesz.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A ile taka kabina może ważyć? Idzie ja zamontować we dwuch?? Zastanawiam się też nad kabina w stylu naglaka ale nie wiem czy pasowalaby do c330 bo mam ją w oryginale i nie chce jej przemalowywac

Opublikowano

Myślałem kupić naglaka ale kupiłem rurkową. Pewnie bardziej cicha a na głowe nie pada jak i w naglaku i podobnie brak ogrzewania. To po co przepłacać?

Opublikowano
Część jak w temacie szukam kabiny do 30-tki i się zastanawiam jaka jest wysokość od błotnika do najwyższego punktu kabiny lub od maski do najwyższego punktu. Chodzi mi o kabinę Sokółkę, naglak (i podobne tej budowy), Chojnów i osinę. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

Kabina Chojnów (rurkowa) z plastikowym dachem:

Od błotnika do dachu 84-85cm.

Od maski (C-328) do dachu 87cm. 

Z oryginalnym brezentowym dachem, wysokości będą większe o parę centymetrów.

Edytowane przez bergman31
Opublikowano

dobra dzięki czyli taka mi na pewno wejdzie ostatnio znalazłem jeszcze kabinę Ciechanów ktura mi się bardzo podoba ale ta sama sytuacja nie wiem czy mi się zmieści według moich szacunków powinna wejść. wjazd mam 235cm a do maski od ziemi 132cm a do błotnika nie pamiętam dokładnie ale około 140cm. dodam jeszcze że kiedyś wjeżdżałem tam c360 z kabiną naglak na wysokim dachu to przy zamkniętym dachu była szczelina z 2cm😅 ale szukam muszę podzwonic po ogłoszeniach żeby mi podesłali wysokości i sobie wymierzyć dokładnie. dzięki za odpowiedź