Skocz do zawartości

Ursus- prototypy.

adikpl1

Rekomendowane odpowiedzi

ja jeździłem tym i tym, powiem szczerze że M-ką mi sie lepiej jezdzi, ale to może tez i przez to że jest nowa(140mth od nowosci), a zwklą troche gorzej ale to chyba przez to ze już wszystko wyrobione, tak jakos dziwnielekko chodziło..., a w tej M-ce super hehe, ja tylko w polu M-ką jezdziłem, zwykłym ciapkiem tylko po drodze, ale słyszałem też opinie że zwykła 30 lepiej szła w pługu niż własnie ta M-ka :(, ale gdybym wybierał ciągnik to wolałbym M-ke z tego ze nowszy i tak wogule... heh

Mój starszy ma c 330m i już przekręcił licznik i ma 500mth. teraz od kiedy ja jeżdżę i mam rotacyjna krone to musi iść 4 czy jej sie to podoba czy nie i dostaje w d*pę czy pług lemken obrotowy 2 skibowy i gdy ciapek był w remoncie to pracowałem od sąsiada i szla zajebiaszczo i nawet pod górkę lamkenem a mój to po prostym ledwo targał mocniejsza jest zwykła ale wolniejsza i to o wiele wiec przy kupnie sie zastanów czy pole będzie tylko na miejscu i czy będzie ciapek jeździł dużo bo jeśli tak to m polecam bo na drodze o niewiele ale o coś szybsza mam nadzieje ze czymś cię naprowadziłem kto szanuje to i ma ja już szanuje po tym jak wykończyłem silnik i przy podorywkach przypadkowo skrzynie ;/ ale polecam zwykła moje zdanie. :()

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adikpl1
      Chyba Ursus zostanie do końca rozsprzedany :angry:

Aż się serce kraja co te skur... zrobili:
      ZPC URSUS
    • Przez frytass
      Witam szanowne grono, 
      Poszukuję dokumentów, katalogów instrukcji i wszystkiego co macie na temat Ursusa 14014 lub 15014 i podobnych najlepiej z silnikiem Iveco. Jeżeli ktoś posiada jakieś części lub namiar gdzie te części mogę kupić to będę wdzięczny. Najchętniej to kupiłbym błotnik lewy ale podejrzewam że to będzie nie możliwe 😔
    • Przez Samcik03
      Witam mam pytanie zakupiłem przedni napęd do ursusa 385 i przystawka przedniego napędu nie chce wejść w tylny most w to okienko okazuje się że zębatka i bęben z osią są za grube wychodzi że otwór jest za mały o 2mm czy można zebrać na tokarni zębatce trochę i zębatce po te 1,5-2mm ? Czy ktoś miał taki przypadek bo majster co ze mną robi nigdy z czymś takim się nie spotkał 
    • Przez mati5199
      Witam robił już ktoś z was swapa c 360 3p i zakładał 4p ? Jeśli tak to piszcie mam kilka pytań 
    • Przez Jaco99
      Witam 
      Podnośnik  w Ursus 1224 po podniesieniu agregatu po chwili opada i zaraz z powrotem podnosi do góry. 
      pompa hydrauliczna wymieniona , olej w normie. Wyjścia  a przewody działają gdyż wał przy agregacie podnosi i opuszcza prawidłowo. 
      Czy ktoś się orientuje co może być przyczyną?

• Dodaj nową pozycję...
v