Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja mam CAPRONI założoną kosztowała połowę mniej jak BOSCH i chyba o 500 mniej od REXROTA czy jak to tam się pisze i też śmigam na niej chyba 2 lata jak nie więcej nic się nie dzieje

Edytowane przez sznajdik
Opublikowano

Witam. odświeże troche temat. mam MF 3070 i obstawiam raczej na pompe ale pierw wole się upewnić. 

Słabo mi kręci kierownica na zimnym a na rozgrzanym to już prawie wgl. to samo jest z podnośnikiem. na zimnym podnosi w miare a na rozgrzanym to tylko na pełnym gazie (przy pługu 4 skibowym obrotorym). ale za to nie opuszcza mi maszyny, jeśli chodzi o hydraulike to też słabo na rozgrzanym bo nawet mi pługa przewrócić nie chce.

podpowie ktoś coś? :)

Opublikowano

Na to wychodzi że pompa i to 2 sekcje na raz albo sekcja od podnośnika i orbitrol od skrętu tu najlepiej by było zmierzyć ciśnienie ale jak na zimnym lepiej działa jak na gorącym to duże prawdopodobieństwo że pompa

Opublikowano

Witam.Może pytanie nie na temat lecz mam problem z hamulcami w mf3080 po wymianie tarczy hamulcowych,docisków i uszczelniaczy na tłoku nie daje oleju na pompki hamulcowe a gdy już do to pedał nie trzyma oleju jak by coś go przepuszczało. Co to może być,dodam,że hamulce były wymieniane po obu stronach,profilaktycznie zostały także wymienione uszczelniacze pompek hamulcowych. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

Jak to nie daje ? Odpowietrzałeś ? Na tylnym moście masz 2odpowietrzniki po lewej i prawej stronie. Odpalasz, odkręcasz wybrany odpowietrznik i nakładasz kawałek przewodu aby nic nie **ebać w oleju, drugi koniec do butelki. Zaciskasz powrót z trójdziału ( przewód ) dajesz z 1200obr/min i czekasz

xzibit0000 wymień najpierw pompę, a później trzeba szukać jakby wspomaganie nie działało. Teraz nie ma sensu nic mierzyć bo ewidentnie siadają Ci dwie sekcje. 

___________________________________________________________________________________________________________

AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca :)

Edytowane przez andrewk
Opublikowano

@andrewk za czasów kiedy kupiliśmy ciągnik to wspomaganie wadliwe było i z czasem poprostu coraz slabiej i słabiej, natomiast sama hydraulika działała bez zarzutu bo mając tura wpiętedo do tylnych sekcji to podnosił on 2 baloty na rozgrzanym bez problemu a teraz na całym gazie trzeba podnosić cięższy balot. także też obstawiam pompe + ewentualnie orbitrol ale to zobacze jak wymienie pompe

Opublikowano

Mam fergusona 3070 zaczął mi głośniej pracować orbital i czasami kierownica zaczyna ciężej chodzić (olej i filtr wymieniony) zmierzyłem ciśnienie i przy maksymalnym skręcie ciśnieni wskoczy na 160 i zaraz spadnie na 100 i nawet na mniej. Przypuszczam że coś się rozszczelniło czy też to koniec pompy podnośnik,sprzęgło i hamulce działają normalnie i dodam że świeci mi się kontrolka od słabego ciśnienia.Czy ciśnienie mierząc zegarem powinno mieć stałą wartość czy też może mieć jakieś wahania? 

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, zamierzam kupić MF 3070. Teraz w gospodarstwie mam ursusa 904 który w skrzyni ma wlany zwykły olej przekładniowy typu hipol.   w Skrzyniach MF jest inny olej lany. jakie jest rozwiązanie aby oba ciagniki pracowały w gosp. i nie bylo problemu z podpięciem różnych przyczep kiprujących ? 

Opublikowano

TheBartekTm znalazłeś przyczynę? bo u mnie w MF mam podobnie od kilku dni zdążyło mi się kilka razy ze ciężko się skręcało i raz na jakiś czas kontrolka od ciśnienia nie zapaliła i zgasła. Podnośnik podnosi bez problemu tylko tez nie. wiem czemu z panelu podnosi na 3/4 wysokości a z błotnika do samej góry, gdzieś jest jakaś regulacja żeby ustawić ze z kabiny będzie wyżej podnosił?

Opublikowano

Jak go zlokalizujesz to zerknij przez wlew oleju na niego... nie pamiętam jak tam to działało ale trza go wkręcić albo wykręcic innej opcji nie ma choć z drugiej strony sam od siebie raczej się nie rozregulował. Ważne aby wał na którym zamontowane są ramiona nie miał wzdłużnych luzów bo to wpływa na działanie czujnika

Opublikowano (edytowane)

Mam fergusona 3070 zaczął mi głośniej pracować orbital i czasami kierownica zaczyna ciężej chodzić (olej i filtr wymieniony) zmierzyłem ciśnienie i przy maksymalnym skręcie ciśnieni wskoczy na 160 i zaraz spadnie na 100 i nawet na mniej. Przypuszczam że coś się rozszczelniło czy też to koniec pompy podnośnik,sprzęgło i hamulce działają normalnie i dodam że świeci mi się kontrolka od słabego ciśnienia.Czy ciśnienie mierząc zegarem powinno mieć stałą wartość czy też może mieć jakieś wahania? 

No i co nikt nie wie czemu się tak dzieje ? 

Edytowane przez TheBartekTM
Opublikowano

TheBartekTm znalazłeś przyczynę? bo u mnie w MF mam podobnie od kilku dni zdążyło mi się kilka razy ze ciężko się skręcało i raz na jakiś czas kontrolka od ciśnienia nie zapaliła i zgasła. Podnośnik podnosi bez problemu tylko tez nie. wiem czemu z panelu podnosi na 3/4 wysokości a z błotnika do samej góry, gdzieś jest jakaś regulacja żeby ustawić ze z kabiny będzie

Winna okazała się rozszczelniona rurka łącząca dekiel z pompa dałem nowe oringi i posmarowałem wszystko silikonem i założyłem i od tej pory wszystko śmiga :)