Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

marb 80 mam nadzieje że dostaniesz kase bo ja mam zakończone postępowanie i wypadłem z zielonej na 77xx miejsce jak przesunie się lista to dostane umowe do podpisania więc czekamy

Opublikowano (edytowane)

Nasza umowa już też gotowa tylko czeka na wysłanie do poznania przynajmniej tak mówiła osoba co nam wniosek prowadziła, maszyny też zamówione tylko kasa bo tego nie ma. Myśleliśmy że gorzej to pójdzie. 

Edytowane przez tom61
Opublikowano

Ja nr 6XX i jutro mija DWA MIESIĄCE  jak złożyłem poprawki i cisza ,  a za tel od pani z arimr czekam dwa tygonie czy juz zajrzała do moich poprawek,  i jak tu sie nie wkur...  

Opublikowano

Mój wniosek jak pisałem wcześniej spadł przez nie dodanie do aktualizacji do maszyn sprzyjających środowisku GVA, tak mi powiedziała osoba sprawdzająca wniosek, gdybym to miał to miejsce takie jakie miałem by zostało (23xx) i bym podpisywał umowę a tak to wina pani robiącej wniosek i koniec :/ 

Opublikowano

Ja mam 35esu +GVA i  5 za eko i miejsce 82X Podlaskie

2tygodnie jak zlozone 2 poprawki i cisza , pierwsze dostalem dopiero w mpolowioe stycznia a znajomy tez z podlaskiego z numerem 6 tys juz na poczatku lutego mial umowe, takze ciezko to zrozumiec

Opublikowano

ja myśle że tych z białej listy są co poprawki mają to wydymaja tylko uda sie komuś co z zielonej zrezygnuje i kogoś z białej na zieloną  podciągną!!!

Opublikowano

ja myśle że tych z białej listy są co poprawki mają to wydymaja tylko uda sie komuś co z zielonej zrezygnuje i kogoś z białej na zieloną  podciągną!!!

Witam.

Drogi kolego na twoim miejscu spokojnie bym czekał i zbytnio się nie przejmował według mnie to jeszcze dużo wniosków wypadnie z zielonej i wpadnie.Jest jeszcze ważna kwesta dotycząca kwot wnioskowanych w wniosku ceny ofertowe są zawsze wyższe np ja mam w ofertach maszyna za 170 a w rzeczywistość wezmę je za 130 wiedz 40 zostaje dla następnych na białej liście teraz tylko nadzieja aby jak najwięcej umów i przesunięć (mało czasu)  ...

Opublikowano

Mój wniosek jak pisałem wcześniej spadł przez nie dodanie do aktualizacji do maszyn sprzyjających środowisku GVA, tak mi powiedziała osoba sprawdzająca wniosek, gdybym to miał to miejsce takie jakie miałem by zostało (23xx) i bym podpisywał umowę a tak to wina pani robiącej wniosek i koniec :/ 

Nawt mi nie mów w lipcu miałem ok 5 miejsc do zielonej a teraz to 600 także ci współczuję bardzo. swqoja drogą to powinni z nowego programu przesunąć pieniądze aby wszycy dostali. Niektórzy w wielkopolsce już po 4 lata czekają

Opublikowano

Witam.

Drogi kolego na twoim miejscu spokojnie bym czekał i zbytnio się nie przejmował według mnie to jeszcze dużo wniosków wypadnie z zielonej i wpadnie.Jest jeszcze ważna kwesta dotycząca kwot wnioskowanych w wniosku ceny ofertowe są zawsze wyższe np ja mam w ofertach maszyna za 170 a w rzeczywistość wezmę je za 130 wiedz 40 zostaje dla następnych na białej liście teraz tylko nadzieja aby jak najwięcej umów i przesunięć (mało czasu)  ...

Chytrze, tylko czy później przeliczając na procenty jest bierzesz na ochrone i ciekawe czy Ci wyjda tam te 3 czy ile tam ich miałeś, z tego co mi mówili to podpisanie umowy i zakup maszyn to jeszcze nie wszystko potam jest jeszcze wniosek o płatnośc i ma byc w przyblizeniu tyle ile w trakcie podpisywania umowy.

Opublikowano

Witam.

Drogi kolego na twoim miejscu spokojnie bym czekał i zbytnio się nie przejmował według mnie to jeszcze dużo wniosków wypadnie z zielonej i wpadnie.Jest jeszcze ważna kwesta dotycząca kwot wnioskowanych w wniosku ceny ofertowe są zawsze wyższe np ja mam w ofertach maszyna za 170 a w rzeczywistość wezmę je za 130 wiedz 40 zostaje dla następnych na białej liście teraz tylko nadzieja aby jak najwięcej umów i przesunięć (mało czasu) ...

jeżeli we wniosku o płatność cena maszyny będzie się różniła o więcej jak 10% to masz jak w banku aneks :) także polecam ci się dogadać z dilerem :) prawda jest taka ze na aneks zbytnio to już czasu nie ma bo osoby które złożyły wnioski o aneks czekają czasami 3 miesiace na odpowiedź. .. tak jest w przypadku mojego kolegi, złożył dokumenty końcem grudnia a osoba prowadząca jego wniosek powiedziała mu w rozmowie telefonicznej ze rozpatrzy go dopiero końcem marca bo nie ma czasu... paranoja

Opublikowano

Tak jak mi powiedział prowadzący jak kasy zostaje nie aneksować tylko doposażyć maszynę do fulla czyli do tej sumy co jest podana w we wniosku

Opublikowano

rozumiem...% za ochronę będę miał ok ale o tych 10% różnicy to nie wiedziałem może przesadziłem ze tyle mi się zmniejszy bo na różnice wezmę jakoś maszynę lub wyposażenie ale wiem jedno na pewno jakaś kasa będzie zostawać..

Opublikowano

Tak jak mi powiedział prowadzący jak kasy zostaje nie aneksować tylko doposażyć maszynę do fulla czyli do tej sumy co jest podana w we wniosku

Podpisałeś już kolego umowę??

Opublikowano

z tym zostawaniem pieniędzy to kto jak uważa, ale z tego co widzę mi chyba zostanie grubo ponad 50tys, i jak mam się bawić w doposażanie skoro chcę zejść z drogich maszyn? koledzy radzili, bierz bo dają, drugi raz tego nie kupisz, bierz na fula. to ma stać i ładnie wyglądać i mieć niewiadomo jakie komputery na które ja będę pracował x lat, czy to ma robić na mnie? jakoś kurde robiłem tym co miałem, a jak będę miał nowszy/większy sprzęt z jakimiś prostymi udogodnieniami to i tak będzie super, tym bardziej, że kilka chudych lat pewnie nam się szykuje...

• Like 1
Opublikowano

Mój wniosek w ocenie techniczno ekonomicznej od 2 tygodni . miałem dokładniej uzasadnić wielkość i cenę maszyn. Uzasadnienie napisałem na 3 strony podaniowe i nadal czekam