Skocz do zawartości

C-360 wycieka mi płyn chłodzący spod wtryskiwacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o rolniku360 pisze że"szpilka z nakrętką wspawuję w tuleję na to kawałek tulejki z 5 cm może być i więcej na to dużą podkładkę i nakrętka i skręcam i wyskakuję tuleja"i oco chodz czy tą spilkę lub nakretkę trzeba przyspawać do tej tuleji?

Opublikowano

panowie mam problem z ciagnikiem a mianowicie cieknie mi plyn chlodniczy z pod wtryskiwacza co moze byc tego przyczyna?? dodam tylko ze zaczelo sie z tamtad lac po tym jak zalozylem wtryskiwacze ktore byly regenerowane.

Opublikowano

to pewnie tulejka jak pisał wyżej kolega, koszt ok.10 zł ale głowice trzeba wyjąć

Opublikowano

wspawujesz normalna śrubę 10mm czy 12 nie pamietam byle ta głowka weszła do srodka   obspawujesz wykorzystujesz kawał grubego płaskownika i narzucasz nakretek nad wym  wykorzystujesz szpilki od wtrysku nakręcasz nakretke na srube ta co wspawałes  i ciągniesz sama tulejka wyskakuje tylko uważaj żebyś tulejki nie obstawał z głowica mi się najlepiej to robi spawarka elektrodówka bo migomat za cholere nie chce łapac bo wiadomo rdza na spodzie tulejki jest podkładka aluminiowa pod gniazdem dobrze jest ja wydłubać kupić miedziane rozgrzać je na palniku i szybko ostudzić ( utopić we wodzie ja grzeje na kuchence gazowej) robią się miękkie i lepiej się rozpłaszczają  

Opublikowano

Kukum,nie bardzo czaje z tym plaskownikiem :unsure:  mozesz troche przyblizyc? mam wywiercic w nim dziury zeby weszlo na te szpilki? czy jak? wykrecilem wtryskiwacz wyczyscilem to gniazdo i zaczolem lac wode do chlodnicy i pochwili pokazala sie dziurka w tej tulejce raczej nizej jakies pol centymetra przed tym zwezeniem gdzie wchodzi koncowka wtryskiwacza,u mnie tez zaczela sie saczyc woda spod wtrysku  z tym ze chyba i dostala sie do oleju bo na bagnecie zauwarzylem taka niby pianke i kolorek oleju zrobil sie lekko szarawy :rolleyes: tak se mysle czy to tylko przyczyna tej dziurawej tulejki czy moze byc cos wiecej,jesli ktos ma jakies pomysly to chetnie poczytam :)

Opublikowano

Oddalem glowice do regeneracji. Tak profilaktycznie wszystkie. Z jednej ciekło przed zdjęciem z okolic wtryskiwacza. Dzisiaj odebralem i pojechslem do domu. Ciemno bylo w zakladzie. Teraz patrze i tuleje wtryskiwaczy zostaly stare. Czy nie jest tak ze zawsze sie je wymienia? Zakladam ze próbę wodną zrobili. No ale kak tuleje zostaly stare to skąd cieklo?

Opublikowano (edytowane)

A istnieje taka mozliwosc ze cieklo z innego miejsca a tylko mi sie wydawwlo ze spod wtrysku? Ale od góry to skąd? Kurde chce to jutro skrecac a oni jutro nie pracują i nie wiem. Zaklad niby polecany POM Tyczyn. Jaka jest zasada tulejki sie wymienia zawsze czy nie?

Moze sobie zapomnieli?

Teraz zauwazylem ze akurat w tej  co cieklo jest wymieniona tulejka a w pozostalych zostaly stare nie mowilem im w której byl problem. To moze cos sprawdzali

Edytowane przez romanik99