Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

No toć posia sam to wylukal że jemu zabiera o te 5 % żeby oddać temu co mu zapłacił... A jak mu tera nie dajo to i tak nimo tego bo to nie jego... 🤣🤣🤣🤣

To taki neutralny vat... 😂

Tu nie państwo zwraca tylko sponsor posia... 🤣🤣🤣

Ja dostaje od państwa czyli od wydojone  posi i bezbarwnego... 😋🤑

Taki sponsor se cały rok gie w nawozach i innych mógł odliczyć i zadowolony jest bo przecia vat neutralny jest 😂😂😂😂😂

Kura cyrk.. 

Ja se za ten zwrot co dostanę na wakacje lecę i poleżę w cieple.... 🤗

3 godziny temu, stach12 napisał:

BOGDAN  jak sprzeda  za 100 000 NETTO  ma zwrot WAT 7 000

Wy z Bogdanem tak się zapatrzyliście na te 7000 od każdych 100 000 netto, że nawet nie zauważyliście, że część, całość lub kwotę wyższą (zależnie od prowadzonego profilu produkcji i prowadzonych inwestycji) wydaliście PRZED sprzedażą produktów, w stawkach 5, 8, 23%, którymi są obwarowane koszty produkcji. Tym samym ostatecznie nie macie żadnych 7000, tylko (7000 - x), gdzie x to suma podatku VAT z kosztów produkcji poniesionych, aby te 100 000 netto ze sprzedaży uzyskać. Więc skończcie te indiańskie tańce w stylu "mam 7000, a wy nie", bo udowadniacie tym jedynie swoją głupkowatą pyszałkowatość na poziomie przedszkola.

2 godziny temu, terminator1000 napisał:

Widzisz ,,głabie,, podalem wcześniej wylliczenia ile zostaje. Fakt że musze troche kasy obrócić żeby mi zostało ale nie jestem oszustem jak ty z synem ja robie wszysko legalnie.

A chałupe to mogę jedną ci sprzedać bedzie dla twojego synka żeby mieszkał z dala od takiego ,,głąba,,.

Syn ponoć mieszka kilka kilometrów od bogdana, więc mądry z niego chłopak. Wcale się chłopakowi nie dziwię.

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Musiał bym być głąbem żeby wydać wszystkie pieniądze że sprzedaży na zakupy..🤣🤣🤣

Ile vatu będzie przykładowo jak kupisz chałupę dzieciakowi albo samochód.. Ile będzie vatu jak trza uczyć dzieciaka.... Wy wiecie co to są za koszty utrzymania rodziny i inwestowanie w inne dobra jak złom? 

Ile będzie zwrotu za zakup ziemi ? 😂

Wy wydajecie wszystko co zarobicie a nawet pożyczacie i jesteście wypłukani z kasy... 

Jedyny zysk to wirtualny zwrot i tyle 

No tak, bo przecież Vatowcy to o swoje dzieci i rodzinę nie dbają🤣. I ziemi też nie kupują🤣. Twoje urojenia wpędziły cię w taką pychę i samouwielbienie, że nie zauważasz co się wokół ciebie dzieje🤣.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Powiem ci w tajemnicy ze w temacie o cenach mleka jest gość który zdaje najwięcej mleka  i jest na rr... Normalnie drugi bogdan.... 🤣🤣🤣🤣🤣 

Wy nie macie pojęcia o liczeniu kosztów i racjonalnym wydawaniu pieniędzy bo jesteście w systemie który na to nie pozwala... 😂

Drugie... wy ich nie macie bo  jedziecie na kredytach... A za porzyczone nic wam w kalkulacji rr nie wyjdzie bo żeby dostać +7% to trza sprzedać a nie się zakredytowac....

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

Ja tam mam kredyty, a chyba jak dobrze pamiętam to 6-7, nigdy mnie to jakoś bardzo nie interesowało. Biorę jak chcę, jak nie chcę to nie biorę. I biorę nie dla tego że nie mam kasy a dla tego że nie chcę się w danym momencie jej pozbyć. Spłacam, żyje, inwestuje , jeżdżę na wakacje i na ferie z rodziną. Nie mam czego się wstydzić, na wszystko zarabiam, nikogo nie okradłem i nikogo nie wykorzystuje. I tak jestem na Vacie właśnie sobie zwrot zrobiłem 8 tyś zł bo mi naleciało od 9 miesięcy. Zapłacę może jakąś ratę albo kupie dzieciom nowe rowery. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A skąd masz takie informacje, nie napisałem nigdzie że takim jeżdżę a jedynie mógłbym jeździć. Nie muszę mieć auta jak Twoja żona, tym właśnie się różnimy. Dla Ciebie kasa jest najważniejsza, co do opon to mam nowe jak wyczytałeś. nawet jak bym miał grata za 10 tyś to co to zmienia? czujesz się lepszy?

• Like 2
Opublikowano

Wiem, wiem ty bierzesz kredyt bo masz za dużo pieniędzy.... Tu właśnie widać w tym temacie jak vaciki mają w głowach....jaki rozum trza mieć żeby sprzedawać takie historyjki.... 🤔

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

WATU MI NALECIAŁO ....

KREDYT WZIOŁEM bo mi się nie chciało swoimi płacić , kiedy przestaniecie pajacować ????

ZWROT watu i kredyt jest dla ludzi i nikt temu nie przeczy ale tak się głupio tłumaczycie że nie potrzeba być naprawdę bystry żeby stwierdzić że jegomość WYDOJONY  hahah

watu ci naleciało bo masz ZERO DO SPRZEDAŻY

a kredyt wziołeś bo musiałeś udowodnić skąd masz na inwestycje , bo nikt normalny nie płaci odsetek jak ma swoje grosze  [ chyba że kredyt tańszy od lokaty ]

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Powiem ci w tajemnicy ze w temacie o cenach mleka jest gość który zdaje najwięcej mleka  i jest na rr... Normalnie drugi bogdan.... 🤣🤣🤣🤣🤣 

Wy nie macie pojęcia o liczeniu kosztów i racjonalnym wydawaniu pieniędzy bo jesteście w systemie który na to nie pozwala... 😂

Drugie... wy ich nie macie bo  jedziecie na kredytach... A za porzyczone nic wam w kalkulacji rr nie wyjdzie bo żeby dostać +7% to trza sprzedać a nie się zakredytowac....

A żeby sprzedać to trzeba najpierw ponieść koszty produkcji Gogusiu🤣 Ty też, jak widać,  nie masz pojęcia o liczeniu kosztów, biorąc pod uwagę, że ciągle pleciesz o tych 7% i nawet nie zauważasz, że jest to (7 - x).

• Like 1
Opublikowano

Ty się tym rokiem nie zasłaniaj, pyszałku w wieku przedemerytalnym, który zachowuje się jak przedszkolak. Takie rzeczy liczy się w okresie wieloletnim w odniesieniu do danego gospodarstwa. Poza tym to ty ciągle wspominasz o sprzedaży w kontekście 7% RR. A za to ciągle milczysz o stawkach 5, 8, 23 w kosztach produkcji u RR. Więc możesz tu pisać po 50 emotek i 100 wielokropków a i tak będziesz dziecinnym obłudnikiem i hipokrytą.

• Like 1
Opublikowano

Ja mogę i zwracać do US a i tak mogę być na plusie. Nie zrozumiesz tego bo nie byłeś na Vat, i nie piszę żeby się spierać. Jesli nic się nie wpłaca do US  przez caly okres bycia płatnikiem to śmierdzi przekrętem ale normalna sytuacja że rolnik to zawód sezonowy i jest czas zakupów ( u mnie czerwiec - październik) i czas sprzedaży.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, stach12 napisał:

WATU MI NALECIAŁO ....

KREDYT WZIOŁEM bo mi się nie chciało swoimi płacić , kiedy przestaniecie pajacować ????

ZWROT watu i kredyt jest dla ludzi i nikt temu nie przeczy ale tak się głupio tłumaczycie że nie potrzeba być naprawdę bystry żeby stwierdzić że jegomość WYDOJONY  hahah

watu ci naleciało bo masz ZERO DO SPRZEDAŻY

a kredyt wziołeś bo musiałeś udowodnić skąd masz na inwestycje , bo nikt normalny nie płaci odsetek jak ma swoje grosze  [ chyba że kredyt tańszy od lokaty ]

No widzisz jaki Ty bystry. Dlatego kredyty z dopłatą arimr warto brać i tylko zapierdziałe cymbały spod krowiego ogona ich nie biorą🤣

Bogdan, ile to hektarów bez ktedytu kupiłeś w ostatniej dziesięciolatce? U mnie to prawie 34 ha(czyli sporo ponad połowę tego co masz),  a u Ciebie? Na ile Cię z tego ryczałtu było stać?😂

Edytowane przez bezbarwny
  • Like 1