Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Napisał że ma 100 tys i kupuje za to  i dostaje 23 tys zwrotu 😂😂😂😂😂😂

Druga sprawa to jak to jest ? mamy po 100 netto do wydania .... To ja mam 107 brutto  🤣🤣🤣🤣

Jak ja sprzedam za 123 brutto to ile będzie tu tego mojego 7 %? 7 tys?... 😂😂😂😂

Myk polega na tym że ja nie wydam i nadal mam a wy musicie się zdoic z kasy żeby mieć to co ja już dostałem... Tego nie możecie pojąć ze jesteście jak w amoku żeby robić koszty.. 

Jet dokładnie na odwrót i dobrze to wiemy... rr o nic nie prosi on wchodzi na skad i ma do rączki te połowę watu bo kolejka, wydojonych czeka na papier. 

Tłumanie czytaj ze zrozumieniem. Pisał o 100tys netto. Np macie po 100t pszenicy po 1tys. To kto ile dostanie na konto. Oboje kupicie np agregat za 100tys. netto. To policz kto ile będzie miał na koniec.

Tylko mi nie wyjeżdzaj z tekstem że ty nie kupisz agregatu tylko syn. 

38 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kura jak te vaciki zakłamują rzeczywistosc... 🤔🤣🤣🤣Kłamią, kręcą w żywe oczy... No nimom do nich żadnego szacunku... 🤷‍♂️

Qwa upadłes już na samo dno tak traktować własnego syna.

O tym że af czytają urzednicy to bądzcie pewni bo ostatnio rozmawiałem z córką sąsiadki która pracuje w ARiMR to mówiła że śledzi temat właśnie na tym forum. Prwnie US robi to samo i może dobierze się do bogdanka i jego synka.

Opublikowano (edytowane)

Człowieku jak ty masz 100 netto to ja ma 107 brutto.... Bo ty oddałeś swoje 5 tys... A ja nie oddaje i mam 107 tys... 

Ani ty ani ja nie kupię za to agregatu za 123 brutto... Kapujesz to ? Bo nimomy tej kwoty.... 🤣🤣🤣

Więc wpierw musimy sprzedać tyle  żeby mieć ta kwotę... 🤷‍♂️ 

Druga sprawa dalej nie rozumiesz ze jak sprzedam nawet za 123 brutto i ty powiedzmy to tyz nie kupimy za 123 bo wtedy będziem głodować... 

Ja kupię ten agregat  jak sprzedam za 300 tys... Kapujesz to.... Jak ty go kupisz przy sprzedaż 123 to zdechniesz z głodu jak ja ci nie pomogę... 😂😂😂😂

O tym pisał Stach i wy tego nie pojmiecie w życiu.... 🤔😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Sadek jeśli Ci tak wyszło to masz poprostu duże koszty.. Ja nie wiem co ty tam masz w gospodarstwie ale mi nigdy tak nie wychodziło i nie wychodzi.. 🤷‍♂️

No nic nie mogie zakręcić ani  oszukać 😂😂😂

Jak widzisz każde gospodarstwo jest inne jednemu się opłaca drugiemu nie opłaca, jak napisałem średnio na tym wyjdą ci którzy zrobili inwestycję pod MR i na tym koniec jeszcze na małym gospodarstwie.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Otto ja przeszedłem na wat bo mi się opłaca bez inwestycji jakiś z agencji po prostu się opłaca ale każde gospodarstwo jest inne i na innych będzie strata.A ja uważam ze jak bym hodował świnie i bydło na mięso to vat ni ciota.

A to się to popsuje a to tamto a to trzeba wymienić a to ine i głupie opony do ciągnika na tył to 9tyś netto sztuka a to akumulator padnie a to olej trzeba wymienić a części w dzisiejszym czasie na sutkę robione,wymienisz coś co powinno z 20 lat pracować a po 3 już pada takie części teraz robią.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Jak opona ci się zetrze czy akumulator padnie to i tak musisz kupić czy inne cę-sci czy chłodnica zacznie cieknąć to musisz kupić i wiele innych spraw a dochody praktycznie takie same zależy co się sprzedaje oprócz mięsa.

I kto ma jakie szczęście jak co mu się psuje.

Ja praktycznie wszystko za 23% kupuje z tego co zarobiłem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Człowieku jak ty masz 100 netto to ja ma 107 brutto.... Bo ty oddałeś swoje 5 tys... A ja nie oddaje i mam 107 tys... 

Ani ty ani ja nie kupię za to agregatu za 123 brutto... Kapujesz to ? Bo nimomy tej kwoty.... 🤣🤣🤣

Więc wpierw musimy sprzedać tyle  żeby mieć ta kwotę... 🤷‍♂️ 

Druga sprawa dalej nie rozumiesz ze jak sprzedam nawet za 123 brutto i ty powiedzmy to tyz nie kupimy za 123 bo wtedy będziem głodować... 

Ja kupię ten agregat  jak sprzedam za 300 tys... Kapujesz to.... Jak ty go kupisz przy sprzedaż 123 to zdechniesz z głodu jak ja ci nie pomogę... 😂😂😂😂

O tym pisał Stach i wy tego nie pojmiecie w życiu.... 🤔😜

Myślenie nie boli więc myśl. Oboje sprzedaliśmy za 100tys ty masz 107tys. Bierzemy kredyt na brakujaca kwote ty tylko 16tys ja na 23tys. Po 25 dniach ja spłacam kredyt a ty nie. To jest jedna z opcji.

A nawet jak by policzyć przy sprzedaży za123netto to ja dostaje zwrot 16tys i z tego żyje a ty zdychasz.

Opublikowano (edytowane)

Człowieku ja jak mam sprzedaż netto 123 to dolicz mi jeszce te 7 % co dostaje 😂😂😂😂😂

Kurla jaki ty nie ogarnięty 🤷‍♂️🤣🤣🤣🤣

Rozumiesz to że nie jestem w tym amoku co ty żeby kupować za wszystko co mam i brać jeszcze kredyt... ... Czy nadal tego nie kapujesz.... Ja nie będę brał kredytu tylko kupię jak zarobię 300 netto plus moje 7 %....😜

Kapujesz tera czemu jesteś dojony a ja nie... Czy dalej chcesz się bawić w głupawkę w której tkwisz... 

Opublikowano

Jak bym był ministrem finansów to bym zastępcą zrobił Bogdana

podejrzewam że tak by jeba... Vacików że 90  % by się bało swoją fakturę zaksięgować haha

nad podatkami pracują fachowcy , to co te nasze wydojone zakombinują uznawane jest za pobudzanie popytu

WAT PRZY SPRZEDAŻY DLA RYCZAŁTOWCA JEST ZWROTEM 7 %

dla VACIKA WYDOJONEGO JEST TYLKO  BONEM  5 albo 8 % z którego skorzysta dopiero jak zacznie kupować hahha

WYDOJONY   kupuje dopuki ma za co  żeby BONY wykorzystać  jak brakuje kasy  PUKA do RR albo firmy ZA kwitkiem żeby swojego  bona wykorzystać     bo jak nie to zaś doją haha

jak były buty na kartki to nawet małe kupowali żeby kartka nie przepadła haha podobnie jest z VACIKAMI

SĄ  również rolnicy na zasadach ogólnych wat TZW WYDOJENI  którzy świadomie są na WAT umieją policzyć i wiedzą że są okresy dużych zwrotów potem czasem trzeba dołożyć itd i głupot nie opowiadają

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

To nie są tylko liczby jak tu niektórzy twierdzą bo tu można wbrew temu że matematyka jest prosta manipulować dość swobodnie... Tylko trza umieć.. ... 

Tu chodzi o filozofie i podejście do życia... Vat ta filozofie niszczy i wprowadza człowieka w amok... 

I oto chodzi żeby go doić a on będzie twierdził że mu dobrze... Medycyna zana ta chorobę... 🤣🤣🤣

Opublikowano
42 minuty temu, Leszy napisał:

Sporo VAT-u jest w drobnicy na którą ludzie nie zawracają uwagi, więc jak bierze faktury dosłownie na wszystko to wychodzi na plus. 

za większego tucznika na ryczałcie masz 100 watu dla przykładu

z czego odliczysz tą 100 jak on zje watu 20 i nasra za 10 haha  malo tego jak go sprzedasz to mniej weżmiesz jak wpierdolił

odzyskać ta 100 możesz poprzez tzw. dojenie kupisz warchlaka 20 wat paszy jemu następne 20 i to jest tzw. dojenie bo np masz swojego warchlaka i poprzez to że nie robiles kosztów z watem kupując warchlaka  zarobiłeś 50 bo masz swoje maciory  , potem nie kupujesz mu gotowej paszy z watem tylko mieszasz i znowu 50 do przodu

jesteś więc 100 do przodu bo się nie dałeś doić drugą 100 dostałeś zwrotu przy sprzedaży rozumiesz ???  ale to nie musi oznaczać że na tuczniku zarobiłeś 200 być może 200 mniej dołożyłeś do tucznika

50 minut temu, terminator1000 napisał:

Myślenie nie boli więc myśl. Oboje sprzedaliśmy za 100tys ty masz 107tys. Bierzemy kredyt na brakujaca kwote ty tylko 16tys ja na 23tys. Po 25 dniach ja spłacam kredyt a ty nie. To jest jedna z opcji.

A nawet jak by policzyć przy sprzedaży za123netto to ja dostaje zwrot 16tys i z tego żyje a ty zdychasz.

zrozum chlopie  jak za 1całą  wypłatę  100  kupisz rower 100  to musisz chodzić do roboty conajmniej X  miesiącY , bo jak chodziłeś do roboty tego samego miesiąca co kupiłeś rower  to musiałeś jeść pić i zaplacić za mieszkanie , prąd , gaz i  internet żebyś mógł pier**lić głupoty

reasumujać rower kosztował 100 wypłaty również 100  żarcie mieszkanie media 200 to z tego wynika że musisz chodzić do roboty 3 miesiące żeby odlożyć na rower  zdany tylko na siebie

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, stach12 napisał:

z czego odliczysz tą 100 jak on zje watu 20 i nasra za 10 haha  malo tego jak go sprzedasz to mniej weżmiesz jak wpierdolił

odzyskać ta 100 możesz poprzez tzw. dojenie kupisz warchlaka 20 wat paszy jemu następne 20 i to jest tzw. dojenie bo np masz swojego warchlaka i poprzez to że nie robiles kosztów z watem kupując warchlaka  zarobiłeś 50 bo masz swoje maciory  , potem nie kupujesz mu gotowej paszy z watem tylko mieszasz i znowu 50 do przodu

jesteś więc 100 do przodu bo się nie dałeś doić drugą 100 dostałeś zwrotu przy sprzedaży rozumiesz ???  ale to nie musi oznaczać że na tuczniku zarobiłeś 200 być może 200 mniej dołożyłeś do tucznika

Nie znam się na świniach ale chyba 180 kg musiałby ważyć na czysto ten tucznik, aby tyle za niego dostać przy aktualnych cenach. Nieważne. Nie jestem jakimś fanatykiem VAT-u i nie przekonuje każdego aby na niego przeszedł, bo każdy ma inną specyfikę i inne wydatki. Przy samych podstawowych kosztach odchowu nikt nie da rady wyjść na + względem ryczałtu, bo stawki za pasze i warchlaki są takie same.  Jednak dochodzi energia, paliwo, wszystkie części do maszyn w całym gospodarstwie. Z tym wszystkim można wyjść neutralnie(chociaż niekoniecznie trzeba). Zysk(względem ryczałtu) jest wtedy kiedy planujesz powiększenie tego grajdołku. Stawianie nowego budynku z wyposażeniem plus zbiornik na gnojowicę, czy jakaś płytę obornikową. Do tego większy traktor z beczką asenizacyjna czy rozrzutnikiem. To już są koszty większe i przejście na VAT może być opłacalne. Szczególnie jak masz odłożone pieniądze z lat ubiegłych. Każdy musi policzyć to sobie osobiście. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, stach12 napisał:

ano to mam na myśli że jak traktor wart milion to twój kapitał 770 000 a US 230 000 np.

O mnie się nie martw, skąd te 230 tysi, drukarki takiej dobrej nie mam

Stach gdzie tak płacą za tuczniki, 100 zł to masz za dwa, wodze fantazi ci puściły

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

A tak poza tym to ja nadal mam te 107 tys bo nie muszę ich wydać  a ty gowno masz bo jesteś czysty... Wydojony z kasy. 😂😂😂😂

Wychodzi że faktycznie nie kupujesz tylko ściany tapetujesz

Opublikowano
8 godzin temu, stach12 napisał:

Trochę poprawię wyliczenia

Tucznik sprzedaż to około 80 zł/szt VATu,

Warchlak (strzelam) 300x8%=24 zł(VAT)

Pasza 2,7qx200 zł/q=540x8%=43 zł (VAT)

Pozostają leki oraz woda, energia i eksploatacja budynków na 23% (pomijając ostatni czas 8% na energii).

Nie oszukujmy się kokosów nie ma jak to mój sąsiad na podobnym gospodarstwie twierdzi że zostaje z VAT na księgową i na dobrego pracownika co miesiąc czyli około 3/4 tysięcy.

Opublikowano
9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Człowieku ja jak mam sprzedaż netto 123 to dolicz mi jeszce te 7 % co dostaje 😂😂😂😂😂

Kurla jaki ty nie ogarnięty 🤷‍♂️🤣🤣🤣🤣

Rozumiesz to że nie jestem w tym amoku co ty żeby kupować za wszystko co mam i brać jeszcze kredyt... ... Czy nadal tego nie kapujesz.... Ja nie będę brał kredytu tylko kupię jak zarobię 300 netto plus moje 7 %....😜

Kapujesz tera czemu jesteś dojony a ja nie... Czy dalej chcesz się bawić w głupawkę w której tkwisz... 

Nawet przy 123tys netto ty dostaniesz 8,61tys to i tak będe wgledem ciebie 14,6tys do przodu.

Zanim ty zarobisz te 300tys to ja będe juz ponad 40tys do przodu względem ciebie.

Na kredyt cię nie stać to nie bierzesz, mnie stać to biore i zyskuje na tym.

Ze stachem to już szkoda gadać bo on już ma taką fantacje że nikt tego nie rozumie.

Opublikowano

No jak bierzesz kredyt to licz jego koszt i to zje ci te twoje przody i jesteś w tyle... 🤣🤣🤣🤣

To jast właśnie wasze liczenie zysku z pieniędzy których nie macie... Kredytujecie się i robiće koszty i jesteście bez grosza tak naprawdę... 

Vacik właśnie chodzi i myśli o za co by tu jeszcze kupić żeby zwrot zrobić 🤣🤣🤣🤣🤣

Wszystkie pieniądze wyda i jeszcze się zakredytuje aby mu wyszło że ma zwrot który i tsk zara odda w następnych zakupach... Obłęd.. 🤷‍♂️

Opublikowano

Kredyty były na 2% i nawet jak ktoś spłacił po 2 miesiącach to zapłacił 0,33% odsetek plus 0,5% kosztów kredytu. A ty dalej tego nie masz. Nigdy byś się nie dorobił jak by nie twój syn który ci sponsoruje koszty.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ziel napisał:

Kto sprzedaje tuczniki 130kg? Tuczniki to 110 max 120kg no chyba że nie szkoda ci paszy.

Sprzedaję na wbc i na sztukach z przedziału 120/130 kg widzę najlepsze wyjście.

Ale jeżeli ktoś robi inaczej to mi nic do tego.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, terminator1000 napisał:

Kredyty były na 2% i nawet jak ktoś spłacił po 2 miesiącach to zapłacił 0,33% odsetek plus 0,5% kosztów kredytu. A ty dalej tego nie masz. Nigdy byś się nie dorobił jak by nie twój syn który ci sponsoruje koszty.

Człowieku przestań bajdurzyc bo to jest już żałosne i tyle.. Nie umiesz liczyć i liczysz wirtualnie bo jak sam napisałeś masz średni zwrot 12 %.... 😜

Mój syn jest od niedawna rolnikiem... Pewnie tego nie potrafisz pojąć pisząc swoje chore tezy...i to ja go wychowałem i wyuczyłem i mu pomagam a nie odwrotnie..w czasie gdy ją się dorabiałem to srał w pampersy... 😂😂😂😂Tyle są warte te twoje zmyslone tezy.. 🤷‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Człowieku przestań bajdurzyc bo to jest już żałosne i tyle.. Nie umiesz liczyć i liczysz wirtualnie bo jak sam napisałeś masz średni zwrot 12 %.... 😜

Mój syn jest od niedawna rolnikiem... Pewnie tego nie potrafisz pojąć pisząc swoje chore tezy...i to ja go wychowałem i wyuczyłem i mu pomagam a nie odwrotnie..w czasie gdy ją się dorabiałem to srał w pampersy... 😂😂😂😂Tyle są warte te twoje zmyslone tezy.. 🤷‍♂️

Nawet przy 12% jestem do przodu 5tys przy 100tys obrotu. Ale jak by nie zacofanie twojego gospodarsta to byś nie posyłał syna na vat i dopiero wtedy zaczynał inwestycje.