Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A nie idzie jej poprawić, ja fakturuje 1/2021 ,2/2021 , według mnie prościej  się nie da

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Dzwonilem do księgowej,  powiedziala ze to raczej nie problem,  us interesuje bardziej ceny i data sprzedaży. Kolejny nr fv niby jest bo nr 1 2 czy 3 jest zachowana tylko rok zamiast 20 byl 2020. Teraz patrzyłem ze w sierpniu mialem to samą sytuację ale nikt nic narazie nie dzwonił ale fakt nie występowałem o zwrot vaty.

Opublikowano
4 minuty temu, ravoj napisał:

kurde nie macie rachunków w bankach, czy wstyd podawać ile Was kosztują? 

Przejdź się popytaj. Każdy BS będzie miał inne ceny. U mnie 5 lat temu było 5 zł/msc za konto i kartę i darmowe przelewy a teraz 15 i 1 zł od przelewu

Opublikowano
Dnia 11.01.2021 o 20:04, king12 napisał:

Nie możesz rocznie przekroczyć 15 brutto sprzedaży dla ryczałtowca

Nie 15 a 20 i nie brutto tylko netto

Co do BS to największe pasożyty oni jeszcze mentalnie siedzą w PRL

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Nie 15 a 20 i nie brutto tylko netto

Co do BS to największe pasożyty oni jeszcze mentalnie siedzą w PRL

ALE TE BANKI SĄ BLISKO NAS

Opublikowano

U mnie w bs prowadzenie rachunku 6 zł plus 10 za prowadzenie rachunku vat i 1zl za przelew poza bank. 

W mBanku prowadzenie za 0 za przelewy 0 za kartę 0 tylko trzeba na miesiąc zapłacić kartą 300 zł. 

Opublikowano
Dnia 15.01.2021 o 13:59, ravoj napisał:

Jaki bank ma najkorzystnejsze  konto dla rolników? Chodzi mi o miesięczne utrzymanie , czyli prowadzenie rachunku. 

Żadnych innych dodatków mi nie trzeba, bo mam prywatne konto z duperelami. 

Jeżeli ktoś z Was może polecić, to prosiłbym o w miarę rzetelną odpowiedź, czyli koszt i warunki. 

A co to znaczy dla rolnika czy mechanika? Skoro i tych chcesz mieć gołe konto to żadna różnica...trzeba podzwonić i popytać. Ja wiem tylko że BS nie, BGŻ BNP nie. Zresztą ci drudzy mają się zawijać z Polski

Opublikowano

Bnp paribas rachunek na gospodarstwo: prowadzenie rachunku za zero, przelewy za zero, karta 10 zł jak nie wydasz minimum 500zł/mc, wyplata gotówką z konta niestety 2% od wypłacanej kwoty, za to limit na karcie od wypłaty można ustawić bez ograniczeń, wypłacać można również bez prowizji w bankomatach banków spółdzielczych. Oczywiście warunek takich cen to średniomiesięczne wpływy na jakimś tam poziomie ustalane indywidualnie w zależności od sezonowości, rodzaju działalności itd. Wszystko idzie dogadać, ale w dużych miastach. Rachunek vat również za zero.

Opublikowano

Na moim prywatnym mam niezły/przeciętny  obrót jak na mój region, to zawsze kasa będzie się mieszać, bo z rolnictwem zaczynam od zera, więcej dokładam jak zarabiam na chwilę obecną (zwłaszcza w perspektywie zakupu nowego ciągnika). 

Ale znalazłem już konto w Credit Agricole - Zero za przelewy i zero za prowadzenie rachunku (ów) jeżeli miesięcznie wpłynie na konto 1000zł - dla mnie żaden problem, bo sobie ustawię stałe zlecenie ze swojego rachunku prywatnego i niech sobie tam będzie. Jak mi trzeba będzie - wypłacę. 

Bez przelewu na tysiaka - 10zł miesięcznie. 

Nie trzeba brać karty płatniczej. 

Założenie rachunku przez neta bez wychodzenia z domu. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ravoj napisał:

Ale znalazłem już konto w Credit Agricole - Zero za przelewy i zero za prowadzenie rachunku (ów) jeżeli miesięcznie wpłynie na konto 1000zł - dla mnie żaden problem, bo sobie ustawię stałe zlecenie ze swojego rachunku prywatnego i niech sobie tam będzie. Jak mi trzeba będzie - wypłacę. 

tak tylko przeważnie w regulaminach jest że przelewy z własnych kont nie dają darmowego prowadzenia konta-sprawdź to.
Ja się bujałem kiedyś i miałem coś w zanadrzu z kont i ówczesny BZWBK odpadł, Inteligo Firmowe odpadło bo wprowadzili opłaty, BNP rolnicze także rozwiązałem umowę (pozostawiłem sobie osobiste). Ogólnie warto utworzyć 1-2 prywatne konta (RORy) żeby je mieć w razie podniesienie opłat lub problemów z wykonaniem przelewu (ja do US zgłosiłem 3 konta w tym 2 zwykłe RORy i na razie odpukać to zero problemów a zwroty idą na konto prywatne/ROR a nie rolnicze).

Edytowane przez Nikita_Bennet