Skocz do zawartości

Znalezione na Allegro, OLX i innych portalach 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Uziu92 napisał:

Ja 96 najwięcej 17 ha skosilem ale to słabe zboże było, ładnego to 10 ciężko zrobić chyba że nie ma przejazdów i odbiór nadąża. 

Czyli najlepiej byłoby zostać przy usłudze i zadbać o resztę, a o kombajnie myśleć bardziej przy sześcio cyfrowych kwotach.. w okolicy będzie na sprzedaż niewymęczony jd 1075 ale to też dość mały kombajn.

Opublikowano
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Grzesiek, chodzi mi tylko o puste pierdolenie Tomka

To że to dla mnie złom to nie znaczy że nie mogę wziąć za to pieniędzy ... Tak na serio to wart ten 15-20 tys patrząc po innych na OLX, dla fanatyków marki cena 25 ;)

Opublikowano
1 minutę temu, SamaPrawda napisał(a):

Czyli najlepiej byłoby zostać przy usłudze i zadbać o resztę, a o kombajnie myśleć bardziej przy sześcio cyfrowych kwotach.. w okolicy będzie na sprzedaż niewymęczony jd 1075 ale to też dość mały kombajn.

Średnie  one są. Sąsiad ma 1065. Mala wydajność - b duże spalanie. Z większością części problemów nie ma. Bardzo wygodna kabina. Super widoczność. 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To że to dla mnie złom to nie znaczy że nie mogę wziąć za to pieniędzy ... Tak na serio to wart ten 15-20 tys patrząc po innych na OLX, dla fanatyków marki cena 25 ;)

Za złom, dla fanatyka marki, dla kolegi z forum 14 tys kawa i ciastka 🙃

@Nieustraszony1044 Marcin szukaj już lawety 😉

• Haha 2
Opublikowano
51 minut temu, Grzechooo napisał(a):

A co dzisiaj kupisz za 28tys? Dobrego samochodu nawet nie znajdzie...

Trochę lepiej jak rok temu sprzedałem claasa senatora z 1968r za 25500.

Miałeś dużo szczęścia 😁🤭

Opublikowano
28 minut temu, lukasz493 napisał(a):

poleci ktoś jakąś pompkę paliwa ważne żeby była włączana przewodem do gniazdka ewentualnie mini cpn coś sprawdzonego ?

Ja mam taką, pompuje i obecnie jest 2tys więcej nabite niż na liczniku. Jedyny mankament że gdzieś przy tym liczniku delikatnie kapie

20250501_154754.jpg

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, lukasz493 napisał(a):

poleci ktoś jakąś pompkę paliwa ważne żeby była włączana przewodem do gniazdka ewentualnie mini cpn coś sprawdzonego ?

Stara pompa hydrauliczna od bizona spięta z byle jakim silnikiem i służy już bezawaryjnie chyba 30lat. Rocznie pompuje koło 2tys litrów diesla.

Opublikowano

Co do podpowiedzi odnośnie szrotów warte uwagi w woj lubelskim czego będzie najwięcej ? Bo to faktycznie istotne. Części eksploatacyjne typu paski its myślę że do większości będzie dostępne max 3dni. Jak czytam to Claas wiedzie prym 

Opublikowano
1 minutę temu, Grzechooo napisał(a):

Ja mam taką, pompuje i obecnie jest 2tys więcej nabite niż na liczniku. Jedyny mankament że gdzieś przy tym liczniku delikatnie kapie

20250501_154754.jpg

Podobna mam i przy liczniku łapał powietrze i lała się ropa. Musiałem licznik wywalić i jest ok

Opublikowano
1 minutę temu, Janeczko napisał(a):

Części eksploatacyjne typu paski its myślę że do większości będzie dostępne max 3dni. Jak czytam to Claas wiedzie prym 

Paski to akurat nie problem, nawet w tym głupim Bizonie jak robisz poranny przegląd to widać pęknięcia na pasku, to wtedy zamawiasz nowy kurierem, a ten stary jeszcze te 2-3 dni pojeździ ...

Opublikowano
8 godzin temu, MF675ursus napisał(a):

O czym ta dyskusja? Każdy kosi tym, co mu się sprawdza i opłaca. Reksio za 50 tys to trochę przesada, ale jak ktoś ma 20 ha i chce być niezależny od usług, to nie wytłuczony Super będzie w sam raz. Bizon to nie jest jakiś cud techniki, ale w jego cenie co kupisz? Powojennego Claasa? No chyba że nie patrzycie na pieniądze, tylko najważniejsza jest klima i aby był lepszy od sąsiada, no to tak, to ma sens, nie ekonomiczny, ale prestiż jest niepoliczalny. Szybkość koszenia, mały zbiornik? Żaden argument, no chyba że spieszysz się do pracy z której odkładasz na gospodarstwo...

Jak mały zbiornik nie argument, jak w jedną stronę nie da rady przejechać.

Klima jak klima, ale kabina to podstawa

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

U mnie na najdłuższych polach przy dobrych plonach problem Bizonem z końca w koniec przejechać ... A pola nie są jakieś długie, bo maksymalnie 500m ...

Opublikowano
9 minut temu, Grzechooo napisał(a):

20250501_154754.jpg

Mam taki sam. Przepompował ponad 9 tys i dalej dziala. Nie wiem czy taki mi się trafił wyjątkowo dobry egzemplarz.

Opublikowano

@Tomasz0611 u mnie to samo, a robi się to problemtyczne zwlaszcza jak żniwa robi się samemu. A tak jak ma się duży zbiornik to przyczepę stawiam na początku pola robię kółko i sypię.

7 minut temu, jacor73 napisał(a):

Klima jak klima, ale kabina to podstawa

Kto kosił w 32⁰C upale w kabinie bez klimy ten w cyrku się nie smieje.

Opublikowano
Teraz, Pigmei napisał(a):

Można przyczepę na środku pola zostawić i co  przejazd obok  wysypywać. Zawsze jakieś rozwiązanie  .

Gdzie na sąsiada polu, czy w lesie?

Pewnie że wszystko można, ale to pierdo...nia co  nie miara, a dodatkowo  starta czassu

5 minut temu, Grzechooo napisał(a):

@Tomasz0611 u mnie to samo, a robi się to problemtyczne zwlaszcza jak żniwa robi się samemu. A tak jak ma się duży zbiornik to przyczepę stawiam na początku pola robię kółko i sypię.

Kto kosił w 32⁰C upale w kabinie bez klimy ten w cyrku się nie smieje.

Przy 32 i w słońcu, to i bez kabiny rarytas, zwłaszcza jak cały kurz idzie na ciebie

Opublikowano (edytowane)

No gdzie strata czasu, do tego nawet mnie  przymusza obecny kombajn i pole 700m 

Przy planowanym większym kombajnie nawet heder będzie szerszy a pojemność 5 t będzie mało by kółko zrobić.

image.png

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Tyle że licznik jest fajny, wiesz ile zatankowałeś. 

To fakt ale ciągle mi się zapowietrzal i wywaliłem licznik. Teraz mam bez licznika Plus pompa z ruskiego i silnik z frani ale to wolno leci 

Ile ma ta przyczepa z 14t ? Tutaj ludzie wożą na potęgę wozami, rozrzutnikami a nie przyczepą w cenie kombajnu 😁

Edytowane przez Janeczko