Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jak ktoś rozumny to wie co wyłączyć, co niepotrzebne w takich warunkach ... A jak ktoś myśli, że samochód za niego będzie myślał to się kończy jak się kończy ... A druga sprawa to taka, że w ostatnich latach tej zimy nie ma i ludzie zapomnieli co to zima na drogach ...

To jak nie umiem jeździć albo nie czuje się na siłach  to idę piechotą albo biorę taxi. 

Jak widzę w taką pogodę jak wczoraj niektórych gdzie piłuje 10 minut żeby ruszyć na zielonym pod delikatna górkę to ręce opadają, światło się zmienic zdąży i już miasto zaczopowane. Bo nie pomyśli żeby stanąć kołami na luźnym  10 czy 20 cm od śladu tylko kuźwa na tym lodzie wyheblowanym stanie i się ślizga. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał(a):

Jak widzę w taką pogodę jak wczoraj niektórych gdzie piłuje 10 minut żeby ruszyć na zielonym pod delikatna górkę to ręce opadają, światło się zmienic zdąży i już miasto zaczopowane.

Bo nie było zimy w ostatnich latach, a jak już była to taka, że trochę soli, pół dnia i drogi czarne ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To po co otwierasz jak głupi tą bramę xD Zrobić na pilota albo aplikację w telefonie i z głowy ...

Takie hobby póki nogi łazić będą to żadnej mechanizacji 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

🤔 🙋‍♂️ nie strasz nie strasz 😁🙋‍♂️🤣🤣🤣dalej znasz 🤭

....bo odstraszenia to są duchy 🤔🤭

Na firmę nie ma wjazdu, czekają aż ladowarkowy wytrzeźwieje 🙆🤦

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

🤔 paliwo jest zboże też dwa silosy ... agregatu do traktora mam przy głównej drodze mieszkam a tyle ciągników z ładowaczami że moment i do miasta odkopane 🙋‍♂️ nie strasz nie strasz 😁🙋‍♂️🤣🤣🤣dalej znasz 🤭

A ten tylko o sobie🤦...Karol mieszka na Kolonii🤷...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

Zależy gdzie i jaka brama ... u nas droga wojewódzka to tak stać na niej... a i jak do mnie to ciągle się wjeżdża i wyjeżdża...🙋‍♂️

Brama na pilota ?? A podjazd przed bramą taki że osobówka się zmieści, a jak ciężarowy ma przyjechać to wcześniej wiem ...

u nas w centrum inaczej jest niż u nich

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Tacy też są. Najlepiej to widać na ekspresowych czy autostradach. 

I bez tego ... jechałeś kiedyś łuków siedlce? Tam zawsze ruch duży a idioci próbują nawet ciężarówkami wyprzedzać a przed tobą i za sznur pojazdów🤦

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

u nas w centrum inaczej jest niż u nich

U nas jakby pies latał po polu bez opiekuna to zaraz ktoś doniesie ... A nie będę trzymać psa w kojcu żeby jak głupi tą bramę na cały dzień otwierać a na noc zamykać ...

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kontrola trakcji tak samo rozrabia w takich warunkach. Przy takiej pogodzie najlepiej nie mieć systemów, a mieć umiejętności i przede wszystkim wyobraźnię i chłodna głowę...

wszystko mozna wyłączyć ...ja jezdze w zime w trybie snow/winter ...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To po co otwierasz jak głupi tą bramę xD Zrobić na pilota albo aplikację w telefonie i z głowy ...

Dla zdrowia się przejdzie włącz myślenie bo ty też czasem...🙋‍♂️🤦

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

No nie ma już podziałów, załatwiłem wszyscy jesteście razem  w tym temacie 🙂

to jest prawdziwy gospodarz patriota itd tylko łączy a nie dzieli tak powinno być wszędzie

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

I bez tego ... jechałeś kiedyś łuków siedlce? Tam zawsze ruch duży a idioci próbują nawet ciężarówkami wyprzedzać a przed tobą i za sznur pojazdów🤦

Kiedyś to była moja trasa w pracy 😁 każdą dziurę w jezdni znałem na pamięć 😁

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

A ten tylko o sobie🤦...Karol mieszka na Kolonii🤷...

Ale na górce i traktory ma 🙋‍♂️🤣 a drogę to z sąsiadem powinni mięć jedną a nie każdy sobie 🤦

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Czy on w jakiś sposób Cię skrzywdził?

Czyli co dzieci i kobiety głosu nie mają 🤔

Jak dobrze pamiętam to dzieci i ryby głosu nie mają.

Każdy ma prawo wypowiedzieć się w danym temacie i na dany temat nawet jeśli go on nie obejmuje stricte osobiście ale zauważa pewne schematy które widać na pierwszy żut oka. 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas jakby pies latał po polu bez opiekuna to zaraz ktoś doniesie ... A nie będę trzymać psa w kojcu żeby jak głupi tą bramę na cały dzień otwierać a na noc zamykać ...

Mam dwie bramy i podwórko podzielone ...

Opublikowano
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

post pierwszy mój ale nazwa nie moja 

Czyli jednak w koalicji jestes a miałeś sam rządzić 🤭🤭🤭

Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

post pierwszy mój ale nazwa nie moja 

Czyli jednak w koalicji jestes a miałeś sam rządzić 🤭🤭🤭

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał(a):

Zakupiłem agregat na czarną godzinę, bo w naszym tekturowym państwie nigdy nic nie wiadomo. 

Przestraszyłeś się że Generał zima zrobi Tuskowi średniowiecze .

Tusk będzie miał poligon do marca - Generał zima Tuskowi  zapewni  - wyparują miliardy z kasy Państwa których na wszystko brakuje .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1