Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

O. To ciekawe jest, bo między nami jakieś 30-35 km. Max 40

Ano magia mojej miejscowości u nas może pizgać złem, a kilka kilometrów obok to nawet trawa się nie rusza, dlatego np na wszystkich świętych jedziemy do pradziadka na grób, bo się tak nie zmarznie 😂 Nie wiem jak to działa 🤷‍♀️

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

spirytusu szkoda...może by ...denaturat...🤔

Można też denaturat. To też spirytus, tylko skażony. Ja wolę nie stosować denaturatu. Powód prosty. Jest w nim metanol, który jest bardziej agresywny dla uszczelek i wtrysków. Etanol że spirytusu jest higroskopijny i wiąże wodę. Też ma jakiś poziom agresji, ale niższy. No i nie dodaję przy każdym tankowaniu. Tylko co drugie lub trzecie. Jeszcze te 1,5 setki ciapkowi nie zaszkodziło. Jak by to się sprawdzało w układach paliwowych nowszej generacji nie wiem, bo takich diesli nie posiadam. Od razu dopiszę, że brat nie dolewa, nie ma odwagi. I w tym roku już mu zamarzło 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ale powiem wam że lewakom bije w łeb

Jakaś ustawa co uczniowie z internatu stare pełnoletnie a musză w grupach że szkoły do internatu z opiekunem wracać jak w przedsxkolu

Potem na kolację tak samo i do sklepu w wolnym czasie zapisu i wyjścia grupowe z opiekunem

Pojepało od wczoraj

Młoda się zburzyłs nie chce być w weęzieniu

I tera jeździj 2 razy

110 km dxiennie

porozmawiaj z córką co doprowadziło do takiej sytuacji bo nie wszystko Tobie powiedziała 

Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał(a):

Coś nie coś wiem. Znajomi wzięli 2 letnia dziewczynkę. Teraz Panna ma 19lat. 

Mówili że droga była długa i trudna ale jaja radość usłyszeć od dziecka mamo czy tato bezcenne.

Powiem ci tak jeśli by miało być tak jak ty zakładasz że alternatywa dla tych co nie posiadają dzieci miało by być adopcja. 

To by urzędy musiały zmienić restrykcje które są przy adopcji. 

Opublikowano
2 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Ano magia mojej miejscowości u nas może pizgać złem, a kilka kilometrów obok to nawet trawa się nie rusza, dlatego np na wszystkich świętych jedziemy do pradziadka na grób, bo się tak nie zmarznie 😂 Nie wiem jak to działa 🤷‍♀️

Może być że jak w grodzie Juranda. Wokoło +5, a tam -5😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

porozmawiaj z córką co doprowadziło do takiej sytuacji bo nie wszystko Tobie powiedziała 

Pewnie wóda się lała w internacie, to tego fajki młodym kupowali ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Może tak być że jakiś głupot naodstawiała a Ryśkowi tak tłumaczy się 

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Możliwe, w końcu się cisza wokół robi... Na 20 najbliższych domów w dwóch są dzieci poniżej 2 lat. Uspokoiły się kwiki w lecie, można w spokoju spożywać na zewnątrz...

Słychać będzie jak będziesz rzygał pod płotem 🤣 tak to dzieci to zagłuszyły 🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Po kontroli cielności skuteczność wyszła 50/50 

Tylko że jest gorsza tragedia bo pojawiła się torbiel 

I to u sima mięsnego, wydajność ponad 40l jednak swoje ją kosztuje

I co 🤔 znowu się sprawdza moja głupkowata teoria🤔

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

strasznie ciekawe jest to ze ciapek ma gaznik 🤣

Czyli do innych pojazdów według ciebie się nie wlewa spirytusu tylko do traktorów 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Może tak być że jakiś głupot naodstawiała a Ryśkowi tak tłumaczy się 

Żona dzwoniła do internatu co to się dzieje to opiekunka powiedziała że nie słyszę pani i rozłączyła. 

Musi tak samo wkurłana na to

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ale powiem wam że lewakom bije w łeb

Jakaś ustawa co uczniowie z internatu stare pełnoletnie a musză w grupach że szkoły do internatu z opiekunem wracać jak w przedsxkolu

Potem na kolację tak samo i do sklepu w wolnym czasie zapisu i wyjścia grupowe z opiekunem

Pojepało od wczoraj

Młoda się zburzyłs nie chce być w weęzieniu

I tera jeździj 2 razy

110 km dxiennie

I wszystko na tusek owym paliwie, oj musi go cieszyć niesamowicie 😂

A tak serio to może dbają o brak niepotrzebnych rozrywek 😁

I może toto wcale takie złe nie jest, zwłaszcza w taką pogodę i w tych czasach 

Opublikowano

zabierz dziecko na stancje , nie bądź dziadem i nie zmuszaj corki zeby byla w wiezieniu 😜

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Żona dzwoniła do internatu co to się dzieje to opiekunka powiedziała że nie słyszę pani i rozłączyła. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli do innych pojazdów według ciebie się nie wlewa spirytusu tylko do traktorów 🤔

A znasz jakiś pojazd na ON. Z gaźnikiem? Bo do benzyny to raczej nie ma sensu nic dolewać. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

zabierz dziecko na stancje , nie bądź dziadem i nie zmuszaj corki zeby byla w wiezieniu 😜

Dopłat do stancji brak 🫢🤫

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

jakby ktoś mi przez telefon mówił musi to też bym się rozłączył 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał(a):

A znasz jakiś pojazd na ON. Z gaźnikiem? Bo do benzyny to raczej nie ma sensu nic dolewać. 

Stare marki samochodów jedynie.

Jednak jak widzę że lepiej nic tu nie mówic co się wie. 

Zaraz jest czepianie się do słowa które się użyło. 

Zresztą jak zawsze. 

Było to do przewidzenia dlaczego mnie to jeszcze dziwi. A nie powinno innaczej nie umiecie rozmawiać. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Stare marki samochodów jedynie.

Jednak jak widzę że lepiej nic tu nie mówic co się wie. 

Ja nie znam żadnej marki czy to starej czy nowej na ON  z gaźnikiem. Coś takiego nie istnieje. Jeśli istnieje to proszę o podanie nazwy chętnie się dowiem o czymś takim. 

Poza tym ja jak się na czymś nie znam to się nie wypowiadam. 

• Like 4