Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Zbyt mali jesteśmy żeby nas atakowali...i złóż ropy nie mamy itd.

Jak gaz łupkowy w Polsce znaleźli, to i kontyngent USA tam stacjonował 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

zrobil kariere za PO, to klakierzy jak mu każa! broni grube ryby za gruba kase, zyc nie umierac😎

Chłopie, weś się trochę opanuj ... Widziałeś co publikował taki grubas Sakiewicz czy Kamiński po tym jak zawinęli Maduro ??? Nawoływanie do zamachu stanu w Polsce to coś normalnego ?? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Daj spokój , jak peowcy robili ciamajdan to pewnie miałeś inne zdanie na siłowe obalenie władzy widziałes co wtedy publikował michnik lub TVN .      

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Daj spokój , jak peowcy robili ciamajdan

Nie, nigdy nie popierałem ingerencji obcych państw, a szczególnie porywania legalnie wybranej władzy w naszym kraju, a do tego nawołuje tych dwóch debili ...

Rozumiem że jak Chiny albo Rusek zrobią taką akcję bo im się demokracja gdzieś nie podoba to będzie wszystko w porządku ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano

Wenezuela praktycznie powinna być bogatszym krajem od norwegi , lepszy klimat i większe złoża ropy a jak jest wiadomo  mln ludzi wyjechaly bo nie widziały przyszłośći tam zyć , uwazam ze bedzie sie żyło tam lepiej po zmianie władzy . 

14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, nigdy nie popierałem ingerencji obcych państw, a szczególnie porywania legalnie wybranej władzy w naszym kraju, a do tego nawołuje tych dwóch debili ...

Rozumiem że jak Chiny albo Rusek zrobią taką akcję bo im się demokracja gdzieś nie podoba to będzie wszystko w porządku ??

gdyby Ukraina nie była sasiadem Polski to by nikogo nie interesowało co tamm sie dzieje 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

mln ludzi wyjechaly bo nie widziały przyszłośći tam zyć , uwazam ze bedzie sie żyło tam lepiej po zmianie władzy . 

To się jeszcze okaże ... Zobacz jak piękną zmianę władzy USA zrobiły w Libii ... Po tej pięknej zmianie władzy pojawił się problem z pontonami na morzu ... USA wyrucha Wenezuelę na surowce, a u zwykłych ludzi jak była bieda tak będzie nadal ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał(a):
9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Świrów nie brak nigdzie

to nie pierwszy najazd tej nacji na europę  na europe w histori 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

USA wyrucha Wenezuelę na surowce, a u zwykłych ludzi jak była bieda tak będzie nadal ...

wieksza podaz na rynku ropy = stabilizacja ceny , popraw mnie jak sie mylę ale obecnie jest nadprodukcja ropy chyba . a dwa główne kraje producenckie maja ograniczenia Rosja i Iran wiec być możę przeceniamy tą ropę 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

wieksza podaz na rynku ropy = stabilizacja ceny , popraw mnie jak sie mylę ale obecnie jest nadprodukcja ropy chyba . a dwa główne kraje producenckie maja ograniczenia Rosja i Iran wiec być możę przeceniamy tą ropę 

Ale dlaczego zmieniasz temat ?? USA wyrucha Wenezuelę czy nie ?? Bo charytatywnie to na pewno nawet palcem Trump by nie ruszył ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

USA  ,, zakładaja porządek '' a ich dług ciagle rosnie , co USA jak kraj zyska z wydobycia ropy w wenezueli ?  Ja pójdę dalej bo jak kraj mogą stracić spadek cen ropy to nizsze podatki w USA od wydobycia na ich terenie USA a z wenezueli to co najwyżej firmy prywatne zarobią .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

a z wenezueli to co najwyżej firmy prywatne zarobią .

Ooo widzisz, koledzy królika ... Się ustawi tam swoich to potem będą pieniążki na kampanie prezydenckie, a ludzie jak klepali tam biedę tak nadal będą to robić ...

• Like 2
Opublikowano

Chiny sa za słabe jeszcze , brakuje około 10 lat im na zbudowanie potęgi możę ciut wiecej , kilku dobrych sojuszów w afryce z krajami które staną za nimi , USA ma europe , anglie , kanade i jeszcze kilka krajów , chiny jeszcze nie maja nikogo 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

USA ma europe , anglie , kanade i jeszcze kilka krajów , chiny jeszcze nie maja nikogo 

Może ma a może nie ma ... Z Kanada to Trump jak na razie walczy a nie tworzy sojusz, z Europą to samo, moze tylko frajer Nawrocki go liże po jajach ...

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

Chiny sa za słabe jeszcze , brakuje około 10 lat im na zbudowanie potęgi

Chiny, to se po cichu kolonizują ruski Daleki Wschód. I cały bajzel jest im na rękę. Ten kierunek amerykanów wali a Tajwan to raczej tylko straszak że na gwałt im potrzebny.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał(a):

Tajwan to raczej tylko straszak że na gwałt im potrzebny.

za bardzo nie rozumiem po co im ten tajwan , jesli to tylko honor i ambicja to zle swiadczy o Chinach ale możę tak być żę to tylko straszak , tak jak Napisałeś 

25 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może ma a może nie ma ... Z Kanada to Trump jak na razie walczy a nie tworzy sojusz, z Europą to samo, moze tylko frajer Nawrocki go liże po jajach ...

tak tak , tylko trump by powiedział żę Rosja możę eksportować gaz i rope do europy i kurki sie odkręcają , nie po to firma z USA ma zamiar zakupić gazociąg nord stream , Jaką masz pewność żę w razie konfliktu zbrojnego USA -Chiny rosja nie stanie po stronie amerykanów ? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał(a):

Jaką masz pewność żę w razie konfliktu zbrojnego USA -Chiny rosja nie stanie po stronie amerykanów ? 

Rusek to już dawno jest uzależniony od Chin, a wojna w Ukrainie tylko to wzmacnia, i dlatego Chińczyk nie jest przeciwny tej wojnie ... Ruska gospodarka bez Chin nie istnieje ...

Edytowane przez Tomasz0611