Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Gdzie pisałem, ze jak np wybuchła wojna na UA to jak cena baryłki poszła do góry to byłą wina pisu.

myślisz, że możesz znowu kłamać, bo nikt nie pamięta jak zapluwałeś się tutaj krzycząc, że pis łupi polaków wysokimi cenami paliw i wyliczałeś marże orlenu, nie mając pojęcia jak one są wyliczane?

• Like 1
Opublikowano

Tusk pojawił się po 4 dniach, ewakuacji Polaków nie będzie, radźcie sobie sami, po czym palnął :„Orlen użyje narzędzi finansowych na przykład związanych z marżą tak, aby ewentualne skoki cen ropy na giełdach światowych nie odbiły się w sposób masywny i bardzo dokuczliwy na cenach paliwa w Polsce” po czym akcje Orlenu spadły, a wycena spółki zmalała o 5 mld. A Tarnowskie Azoty pod czasowym zarządem ludzi Tuska, wstrzymują sprzedaż nawozów, bo póżniej sprzedadzą drożej "frajerom". By żyło się lepiej lemingozie:) 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Friedrich Merz w Waszyngtonie: “zgadzamy się w pełni co do tego, że musimy się pozbyć tego okropnego reżimu w Teheranie,” "zgadzamy się z USA (w sprawie wywarcia nacisku na Hiszpanię), w celu „przekonania” tego kraju do zwiększenia wydatków na NATO," “musimy pomówić o nowej umowie handlowej”

a tuskowe debile: trump faszysta, agent putina

Niemcy każą swojej partii w Polsce atakować USA, aby sami w tym czasie zrobili sobie reset z Ameryką naszym kosztem. Niemcy kupują broń z USA, a Polsce każą kupić od innych państw UE. Rząd Tuska na polecenie Kanclerza Niemiec torpeduje relacje Polski  z USA - gdyby nie Prezydent Nawrocki już by ich nie było. Elementarz dla każdego kto potrafi używać rozumu.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, tracker napisał(a):

Tusk pojawił się po 4 dniach, ewakuacji Polaków nie będzie, radźcie sobie sami, po czym palnął :„Orlen użyje narzędzi finansowych na przykład związanych z marżą tak, aby ewentualne skoki cen ropy na giełdach światowych nie odbiły się w sposób masywny i bardzo dokuczliwy na cenach paliwa w Polsce” po czym akcje Orlenu spadły, a wycena spółki zmalała o 5 mld. A Tarnowskie Azoty pod czasowym zarządem ludzi Tuska, wstrzymują sprzedaż nawozów, bo póżniej sprzedadzą drożej "frajerom". By żyło się lepiej lemingozie:) 

próbowałem już wcześniej popaprańskość Tuska podsumować ale - muszę przyznać - Tobie lepiej wyszło B|

Opublikowano
15 minut temu, tracker napisał(a):

tusk pojawił się po 4 dniach, ewakuacji Polaków nie będzie, radźcie sobie sami, po czym palnął

tusk w poprzedniej swojej kadencji też zazwyczaj milczał , dopiero po czasie odnosił się do wydarzeń co do ewakuacji to bardzo dobrze przypomina mi się PIS jak wysyłał samoloty bo biuro podróży upadło na koszt podatnika albo zaciągłał pożyczki , mieli kase jechać to niech sobie zorganizują powrót

Opublikowano

Celebryci wstawiający filmiki z Dubaju ... nie należę do ich zbytnich wielbicieli lub innego dupodajstwa tam latającego, ale tu nie o to chodzi. Polska powinna być poważnym państwem, który swojego obywatela wyciągnie z opresji niezależnie od kosztów. 

Co do Donalda to zero zdziwienia, za poprzednich rządów PO też tak było że, jak coś się działo to zazwyczaj był na nartach w Dolomitach, a w kraju to do Warszawy leciał samolotem we wtorek, a w czwartek spowrotem do Gdańska. Taki pracowity :D

Nie napisze że jestem wielkim wielbicielem Morawieckiego, można mu zarzucać to czy tamto że źle zrobił, zgadzać się czy nie, ale zasuwał dla Polski, spał po 4 godziny dziennie. Taka jest różnica. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tracker napisał(a):

Celebryci wstawiający filmiki z Dubaju ... nie należę do ich zbytnich wielbicieli lub innego dupodajstwa tam latającego, ale tu nie o to chodzi. Polska powinna być poważnym państwem, który swojego obywatela wyciągnie z opresji niezależnie od kosztów. 

Ci celebryci płacą podatki w Dubaju to niech ich teraz Dubaj wywozi ... Jakoś wcale mi ich nie szkoda, ostrzeżenia MSZ były już od jakiegoś czasu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał(a):

diesel w hurcie 18% ⬆️ w 4 dni

Na giełdzie diesel z 750 dolarów na 1000 dolarów ... Podziękowania dla idioty Trumpa i rzymianina Natanjahu ... MAGA ... Pierwszy pokojowy sukces Rady Pokoju Mandarynki ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, tracker napisał(a):

Obywatele płacą podatki w kraju. Jak płacą w Dubaju - to niech tam ich ratują.

• Like 4
Opublikowano
22 minuty temu, tracker napisał(a):

Ja jestem za poważnym państwem, a inni za kamieni kupą ...

Austria: „Rozpoczynamy ewakuacje naszych obywateli”

Francja: „Rozpoczynamy ewakuacje”

Niemcy: „Start ewakuacji w środę”

Czechy: „Nie zostawimy nikogo”

UK: „ Przygotowujemy ewakuacje 80 000 swoich obywateli przez Arabie Saudyjską”

Polska: „Sytuacja nie jest przesadnie alarmująca.” 

ewakuacja w wykonaniu tuska 🤣

Image

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

Image

99% tych "obywateli" ma posiadłości w Dubaju i innych rajach podatkowych, tam tez płąci podatki. O co ten płacz ? MSZ ostrzegało już dwa tygodnie temu turystów, wylatujących w tamte strony - teraz oczywiście winne jest Polskie państwo, prawda ? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

Chwila, chwila. Ktoś im sprzedał bilet, jakaś linia lotnicza, to niech teraz ich stamtąd zabierają ... Dlaczego Polski podatnik ma płacić bo jakoś debil nie pomyślał i poleciał do strefy zagrożonej wojną ... Ostrzeżenia MSZ były dużo wcześniej ...

O tych co płacą podatki w Dubaju nawet nie wspominam. Ich państwo polskie nie powinno w jakikolwiek sposób wspierać ... Niech im Dubaj teraz organizuje.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

99% tych "obywateli" ma posiadłości w Dubaju i innych rajach podatkowych, tam tez płąci podatki. O co ten płacz ? MSZ ostrzegało już dwa tygodnie temu turystów, wylatujących w tamte strony - teraz oczywiście winne jest Polskie państwo, prawda ? 

może 120%?

są ludzie co byli na wakacjach na półwyspie arabskim, ale większość turystów to przesiadki w dubaju i dosze do chin, indii, tajlandia, kambodża, malediwy, mauritius, australia, a także pracownicy tamtejszych firm, biznesmeni - oni też są sobie winni???

w czasie kowidu ściągnięto z całego świata 60000 ludzi

i nikt nie mówi o bezpłatnych lotach

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał(a):

Uspokoi się tam to wrócą na bilety które przecież mają ... Na razie lot tam jest objęty bardzo wysokim ryzykiem. Lotnisk nie bombardują ... Jedynie bazy wojsk mandarynkowego idioty ...

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

może 120%?

są ludzie co byli na wakacjach na półwyspie arabskim, ale większość turystów to przesiadki w dubaju i dosze do chin, indii, tajlandia, kambodża, malediwy, mauritius, australia, a także pracownicy tamtejszych firm, biznesmeni - oni też są sobie winni???

w czasie kowidu ściągnięto z całego świata 60000 ludzi

ale to wysmarowany opalaczem spowodował, że jest to strefa zakazu lotów, więc dlaczego pretensje do naszego pa ństwa, turyści zapłacili za wypoczynek, niech ich teraz biura transportują

• Thanks 1