Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minister Rolnictwa tak powiada .

Dopłaty powinni trafić do aktywnych rolników - a nie właścicieli ziemi . 

OK niech tak będzie tylko aktywny dzierżawiąc ziemię od - właścicieli ziemi  zapłaci czynsz dzierżawny minimum 2 tyś za ha . iiiii TO TYLKO ZA CAŁY ROK .

Czynsz za mieszkanie własnościowe  tez trzeba  opłacać . Co miesiąc wiec .

Wynajem Mieszkania -  Najemca płaci właścicielowi - np. 2000-3000 zł za kawalerkę . Co miesiąc .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

OK niech tak będzie tylko aktywny dzierżawiąc ziemię od - właścicieli ziemi  zapłaci czynsz dzierżawny minimum 2 tyś za ha . iiiii TO TYLKO ZA CAŁY ROK .

Wynajem Mieszkania -  Najemca płaci właścicielowi - np. 2000-3000 zł za kawalerkę . Co miesiąc .

Galan chcesz mi płacić co miesiąc za dzierżawy 😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Galan chcesz mi płacić co miesiąc za dzierżawy 😄

12Pafnucy zapłaci za dzierżawę właścicielowi  ziemi czynsz  dzierżawny wysokości 2 tyś zł i sam będzie składał na dopłaty i wszyscy będą zadowoleni wraz z -  Ministrem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał(a):

Sam to wymyśliłeś?

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

12Pafnucy zapłaci za dzierżawę właścicielowi  ziemi czynsz  dzierżawny wysokości 2 tyś zł i sam będzie składał na dopłaty i wszyscy będą zadowoleni wraz z -  Ministrem .

Sam napisałeś, a teraz przekręcasz...

Czemu tak robisz?

Składam na swoje, nie mam problemów...🤷

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko zabraniał jak zaoferowałem mu swoje...😄

Co napisałeś - Galan chcesz mi płacić co miesiąc za dzierżawy .

Co zabraniał ?. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

@jacus jeszcze nie znalazłeś tych dyplomów😄?

...i ty smiesz twierdzić że to ja mam kłopoty z pamięcią....😏

Pewnie schowane w krypcie na wawelu, w trumnie z Lechem, aby nikt nie ukradł🤭

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie cała jego kariera polityczna jest przekreślona wprowadzeniem chanuki do pałacu.

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...najlepsze że takich dyplomodyplomów nie ma...😏

Eee pewnie jakiś tam dla „Najpiękniejszej eko zagrody” dostał od wójta krakowskiej wioski😅

@hubertuss, aktualizuj dane, główny ściek pisze, że ko i pis traci w sondażach🤣 Nawet ko więcej🤣

https://wiadomosci.wp.pl/nowy-sondaz-ko-na-czele-ale-ze-spadkiem-konfederacja-i-braun-rosna-w-sile-7257442215098816a?pvclid=01KJ4Z0YYX42Y1307YH0YTHBJE

Edytowane przez Rowan
Opublikowano
20 minut temu, Rowan napisał(a):

Jak dla mnie cała jego kariera polityczna jest przekreślona wprowadzeniem chanuki do pałacu.

Zobacz jak kończa ci co chanuki nie lubą 🤣 , Maduro , Pezeszkian .a powaznie dopuki USA rządzą swiatem to izrael jest licząc sie państwem w układance 

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Zobacz jak kończa ci co chanuki nie lubą 🤣 , Maduro , Pezeszkian .a powaznie dopuki USA rządzą swiatem to izrael jest licząc sie państwem w układance 

No właśnie… To mnie najbardziej boli… Kiedyś Natanjahu powiedział, że ameryka zrobi tak jak on będzie chciał. To oni pociągają za sznurki na całym świecie niestety. Oni równają gaze z ziemią, ale nie są zbrodniarzami wojennymi. Setki dziennie tam ginęły a w tv sie mówiło o 2-3 osobach w ua ktore zgineły.

• Like 1
Opublikowano

Izrael zawsze się uważał za uciśnionych. Polecam prześledzić  historie powstania tego państwa w obecnym jego kształcie i położeniu geograficznym. Dlaczego wogóle się tam znaleźli i kto im ten teren przydzielił…

Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

czy widziałes by w poltyce ktos byl nieskazitelny? jesli lecha przekresliles za hanuke, to kwasniewski za branie udzialu w podpisaniu umowy na za...cie drogi gaz z rosja lezy w scieku :)

Nie, ale dla mnie każdy kto choć raz założy płaską czapeczke jest totalnie skreślony. Polska dla prawdziwych polaków a nie farbowanych lisów.

Opublikowano
11 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

nie smieszna, te 400 tys ton to ilosc jaka europa bedzie musiala przyjac. to nie ostatni transport, wiec spokojnie dowioza. jestesmy rolnikami, wszyscy, czy uwazasz ze konkurujemy na podobnych zasadach? te same srodki, te same przepisy? pominmy teraz sytuacje rolnikow, bo i tak jest przesrana. spojrzmy na nas jako spoleczenstwo, ktore bedzie to jadlo. czy gmo.pryskane glifosatem, ziarno przechowywane pod chmurka, plesniejace , z mykotoksynami bedzie trafialo na nasze stoly. nie tylko chemia jest szkodliwa. mykotoksyny sa szczegolnie terato i carcinogenne! twoje dzieci, ich dzieci ,beda sie tym rowniez zywily, nie wspominam o tobie, bo zakladam ze sie tym nie martwisz. nasze rolnictwo jest gnebione przepisami, by spoleczenstwo bylo zdrowsze. dowiadujemy sie po jakims czasie, ze dla dobrobytu zaxhodniego sasiada i rynku zbytu motoryzacyjnego ,oddajemy swoje zdrowie! meczylismy sie produkujac zdrowiej, ale drozej, dla naszych przyszłych pokolen, a ktos za naszymi plecami jednym pociagnieciem piora to wszystko niszczy. najbardziej boli, ze nie potrafimy tego calego dramatu zatrzymac. czytajac takie wpisy, jak twoj, zaczynam watpic czy kiedykolwiek sie to uda. dobrej nocy

Po pierwsze to nie wiadomo ile oni dotychczas przysyłali do Europy. Po drugie - żremy upainskie produkowane tak samo. Po trzecie , nie wiemy ile oni faktycznie używają chemii i jakiej. Po czwarte, masą chemii wycofanej została nie dlatego że szkodzi ludziom tylko jest niekorzystna dla żab, ryb, chrząszczy,   rozwieliek czy innego robactwa. W profilach toksykologicznych dla ludzi wszystko grało ale były kategorie w których wypadły źle i to spowodowało wycofanie substancji. Po piąte, czemu zakładasz że ziarno przeczowują pod chmurą i masz zgniliznę z mykotoksynami? 

Tak więc, niech nam się nie wydaje ze my robimy wszystko super zdrowe a inni produkują truciznę,  choć trzeba przyznać że taka narracja dla społeczeństwa jest pożądana z punktu widzenia naszego biznesu.

Opublikowano
3 minuty temu, Rowan napisał(a):

Izrael zawsze się uważał za uciśnionych. Polecam prześledzić  historie powstania tego państwa w obecnym jego kształcie i położeniu geograficznym. Dlaczego wogóle się tam znaleźli i kto im ten teren przydzielił…

historia jest zagmatwana i wielo wątkowa , trzeba by sie wrócić do czasów starożytnych , a na marginesie zauważ od ilu lat arabowie walczą z izrealem i zawsze to izrael wygrywa , ten cały swiat arabski to banda półgłówków 

Opublikowano
51 minut temu, Rowan napisał(a):

Wp kojarzona jest raczej z pisem a ty o nich ściek. No ale pięknie pis dalej traci obie konfy mają już więcej niż pis. Będzie piękny rząd klaunów ciekawe ile miesięcy wytrzyma. Tylko 5 głosów większości to wiesz Tusk jeszcze może kilka osób stamtąd wyjąć bo pewnie się znajdą tacy co będą widzieli, że ten cyrk prawicowy szybko się zawali. Morawiecki już mówił, że jak coś to może i z Tuskiem. Ciekawe jak to się zmieni jak pis się rozpadnie. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał(a):

na marginesie zauważ od ilu lat arabowie walczą z izrealem i zawsze to izrael wygrywa , ten cały swiat arabski to banda półgłówków 

Ostatnie 50 lat. A ile czasu Bliski Wschód był pod okupacją arabów ?? Kilka stuleci żydki grzecznie siedziały pod okupacją arabską bo szans jakichkolwiek nie mieli ...

Edytowane przez Tomasz0611